Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Recenze (501)

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Jedno z nej Business dramat. Douglas standardní výkon, makléře na finančním a komoditnim trhu mu věřím. Charlie dobrá sekundace přesto si film pro sebe neukradl každý pořád vyhlížel Gekka. Oproti tomu taste ohledně ženské krasy v 80. Letech byl asi jinde - Hannah vypada trochu jak transvestita. Kamera brilantní. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Akcie, peniaze, akcie, peniaze, jeden nechutne dobrý finančný vlk a znovu len akcie, peniaze... K tomu hromada pre obyčajného človeka nechápavých dialógov, nezaujímavých scén a rozpolteného príbehu. Možno je však chyba vo mne, pretože Wall Street nie je pre každého, ale jednoducho ma to nezaujalo. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Za život jsem poznal spoustu snaživých Budů, kteří by se upsali ďáblu za to, aby mohli pracovat pro svého Gekka a po nocích vybíjet testosteron se svojí Darien. V tomhle (s vydatnou podporou kvalitní filmařiny) zůstává Wall Street aktuální i dneska (na rozdíl od jiných osmdesátek). Viděno životním příběhem jejich tvůrce, jedná se o klasickou variaci na jasně vyprofilovaný boj strany dobra (to je samozřejmě výhradně vlevo - odbory v čele s poctivým a zásadovým Sheenem seniorem, dělnická třída) se stranou zla a chamtivosti (jak jinak než vpravo - kromě Gekka jde prostřednictvím jasných symbolů vztáhnout v podstatě na kapitalismus jako celek). Objektivně vzato - když vezmu v potaz vývoj ve Spojených státech a sílící myšlenkové proudy u mladých Američanů, ani z tohoto úhlu pohledu se nedá říct, že by Wall Street nějak zastaral. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kdy je příběh hnusný a podání dobrý. Takže halb und halb. Ale protože Douglas, tak 60%. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

Perfektní herecký výkon dvojice Douglas - Sheen. A jako velký fanoušek Olivera Stonea nemám co dodat. Víceméně vše již tady bylo napsáno. Vynikající film. ()

Bragi66

všechny recenze uživatele

Sice občas překvapivá série dokumentárních filmů, bohužel ale často také dost neobjevná, někde dokonce až povrchní. A opravdu z toho trochu vane ten prozápadní vítr, který ovívá fašismus možná až příliš shovívavě. Pravda je, že před začátkem války, jak ve velké Británii, tak v USA, zaznívaly hlasy, jaký že to tam mají v tom Německu pěkný pořádek a rozkvět. Jeden z takových hlasů vycházel například z Josepha Kennedyho, tehdejšího velvyslance USA ve Velké Británii. I mladý J. F Kennedy, jeho syn, se také několikrát o fašismu příznivě vyslovil. A nemělo by se zapomínat ani na Britskou unii fašistů, která vznikla už v roce 1932. Zajímavé je, že v tomto filmu hrají dva herci se stejným jménem Sheen - Charlie a Martin. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem po 37 letech od vzniku. A my lidé jsme se za ta léta poučili: dokážeme teď vypěstovat chamtivost k ještě větším rozměrům. Film je výborně natočený, zahraný, zábavný a dává trochu naděje. Tak zaslouží vysoké hodnocení. ()

Praso 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi povedené dílo u kterého jsem se velmi bavil, děj ač nenáročný velmi povedený, herecké výkony exelentní a režie špičková. Dle mého názoru není film jen pro ty kteřý mají rádi téma, které je použito ve filmu, ale pro všechny, kteří se rádi podívají na dobrý film. Douglas je opravdu výbornej, když si teď budu chtít představit hajzla kterýmu jde jenom o prachy, mam jasnou vidinu Michaela :-) ()

Dauphin23 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda dole za socialistickú agendu - kritika systému sa dá urobiť aj bez propagandy ešte horšieho systému. Mimochodom čo by asi bolo z tej leteckej spoločnosti dnes - keby v reále existovala. Faktom je že film je to super. ()

boxo 

všechny recenze uživatele

Stone a Sheen vo svojich najlepších rokoch, oscara by si podľa mňa zaslúžil aj scenár. Douglas ako žralok Wall Streetu je jednoducho neodolateľný a cena akadémie určite zaslúžená. Keďže som študent ekonómie a Wall Street je niečo ako mekka finančného sveta, môžem film pozerať prakticky donekonečna. Kvalitný výkon podáva aj Martin Sheen, coby Bud-ov otec a John McGinley, ktorý možno mohol dostať viac priestoru. Daryl Hannah teda prototypom kočky nie je , ale za takýto detail si aj tak Wall Street zaslúži odo mňa 5 hviezd. ()

Feanor19 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film, Micheal Douglas zrejme vo svojej životnej úlohe a Charlie Sheen vo svojich 22 rokoch bravúrny výkon. Škoda že sa dal na drogy, bol v ňom ohromný potenciál. Greed is good ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to funguje na Wall Street, heh, výborné.. Douglas jakožto Geeko je tak neskutečně slizkej, že to snad není ani možné, výborná role a zaslouženej oscar.. ()

JUX 

všechny recenze uživatele

Jak to (asi) funguje ve svete velkejch hracu. Levicaka Stone nesnasim, ale tohleto bylo dobry. Jen mi tam vadila Daryl Hannah a Sheen byl dost prkennej. Oproti domu Douglas skvelej. ()

Uframufrag 

všechny recenze uživatele

Stone-ove pravdive zobrazenie reality na Americkej burze so vsetkym co k tomu patri...Toto je kapitalizmus so svojimi vyhodami aj nevyhodami... ()

Slavusko 

všechny recenze uživatele

Rok 1987. Europa (vychodny blok) nema ani sajnu co je to kapitalizmus, resp. jeho svetle a temne stranky... Nulove pravne vedomie, nulove ekonomicke vedomie, nulova moznost bohatnut.. Vlastne nulova demokracia. Rok 1987. Amerika. Oliver Stone ukazuje pravu tvar burzoveho biznisu, ktora dokaze vyniest miliony dolarov, zmenit myslenie, pestovat obdiv a zavist v bohatsich a este sikovnejsich financnych podvodnikov... Ked sa na to cele pozrieme z poriadneho odstupu casu, je az obdivuhodne, kde bola Amerika uz vtedy, ze bola tam, kde my este nie sme ani dnes... Perfektny film s dobry obsahom, pozeratelny dodnes... Tesim sa na pokracovanie... pretoze.. Money never sleeps... ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Pro mě film znamenal první seznámení se s finančním světem. Mimochodem - pokusili jste se na film podívat po krizi těchto let? ()

reconnaissance 

všechny recenze uživatele

Mladý muž se ocitá ve světě, kde přežijí opravdu jen ti nejsilnější a nejagresivnější. Zajímavý je určitě odlišný pohled na svět syna a jeho otce. Michael Douglas se role ujal výborně. Charlie Sheen mi tak skvělý nepřišel, možná je to částečně tím, že ho moc nemusím. ()

Paganus 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, který ukazuje i tu druhou tvář budování kariéry... Michael Douglas ztvárnil postavu ve všech rovinách perfektně; Charlie Sheen mi tam trošinku pokulhával. ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama