Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné animace, slabší hudba (kromě motýlkových scén, tam je hudba úžasná) a dobrý příběh party lovců zločinců za odměnu, kteří se nečekaně zapletou do něčeho mnohem vážnějšího, než si uměli představit, ohrožení Marsu a vyhynutí obyvatel. Armáda, která chce zakrýt stopy nelegálního pokusu a bývalý voják Vincent, který se chce pomstít a odstraní kohokoliv, kdo mu stojí v cestě, to je základ příběhu. Moc se mi líbili charismatičtí hlavní hrdinové Spike, Elektra a Vincent. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Moje velká časová mezera mezi seriálem a filmem mi v počátku bránila se pořádně chytit příběhu. Ale když se podařilo organismu naladit na stejnou vlnu, tak se mi celé tělo tetelilo blahem. Jak skvělý soundtrack tak originální ztvárnění postav, charakteristické body které jsou vlastní původnímu seriálu, se přelilo i do celovečerního zpracování bez problému. Akorád mi chyběly typické žánrové odkazy z jednotlivých epizod. V konečném zúčtování, ale film legendární sérii žádnou ostudu určitě nedělá. 70 % ()

Reklama

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nepostižen seriálem stejně musím říct, že jsem si tuhle akční jízdu maximálně užil. Není sice tak hluboký jako jiné cyberpunkové animy ale celé to vyrovnává díky ten humorný nadhled celého filmu (může za to částečně soundtrack, stejně hraví jako celý film). Už od titulek je jasné, že nepůjde o nic vážného. Zábavná a akční jízda... ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost odlišné od původního seriálu. Jenže - a to je dost důležité zmínit - stěží jednoznačně říct, zda k horšímu nebo k lepšímu. Hudba je jiná. Příběh je jiný - a to nejen vzhledem k delší stopáži (komplikovanější stavba atd.), ale i svou zápletkou a vyzněním, i když tu zase nechci tvrdit, že by se k seriálu nehodil, jen mi nepřišel moc podobný čemukoli, co jsem v těch uplynulých 26ti dílech viděl. A koneckonců i ty známé postavy na mě působily lehce odlišně (myšleno lépe). Trochu škoda několika slabších míst ve druhé polovině, ale jinak si moc stěžovat nemůžu - zajímavý příběh a atmosféra, skvělé vizuály a hlavně našlapaná akce, to všechno tu je v množství větším než velkém, a dokáže se tak postarat o velmi dobrou zábavu. 9/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

I keď moje výsledné hodnotenie bude rovnaké ako pri seriáli tentokrát to bude za plný počet. Dôvodom bude to, že príbeh je o niečo temnejší než bola väčšina epizód seriálu a dve nesmierne charizmatické nové postavy, z ktorých mi prirástol k srdcu najmä Vincent. Stará osádka tu plní svoju úlohu zo seriálu a ich postavy sa nikam neposúvajú. Faktom však je, že na rozdiel od seriálu má celovečerák pomerne rýchly spád, animácia výrazne pokročila a to čo predviedla Yoko Kanno sa nedá nazvať inak ako OST orgazmus, čím mám na mysli, že tento japonský hudobný génius v sukni tentokrát tromfol i svoju vlastnú genialitu. Ešte som na niečo zabudol .... top Faye Faye popiera (nanešťastie) zákony gravitácie, inak by sme videli veci....... 9/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)
  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama