Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Skupinka lovců odměn pronásleduje nejnebezpečnější zločince galaxie. Ráda zachrání svět... pokud jí někdo dobře zaplatí. (Netflix)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (68)

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Dobrá a vtipná oddychovka. Samozrejme, že je to plné nelogických vecí a akčných klišé, ale kto čaká viac od takého seriálu, robí sám sebe zle. Náš hrdina je predsa nebojácny, je to doslova jeho meno!...takže umrieť nesmie aj keď je oproti nemu najobávanejší zabijak s katanou a on má drevo... Fanúšikovia Firefly si prídu na svoje, lebo futuristickí kovboji sú top! 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

originální anime neznám, takže sem úplně nevěděl co čekat a i když se mi docela líbila stylizace kombinující sci-fi a sedmdesátkové retro. tak jako celek je Cowboy Bebop pro mě spíš zklamání a určité pasáže sem měl tendenci přetáčet (a to se mi prakticky nestává). Vyloženě průser to není, ale i bez znalosti originálu sem čekal víc a kdyby se mi to na listě válelo další 2-3 roky asi by se nic nestalo...40% ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

To má být vtip, tohle je strašná adaptace, Faye Valentine jako bílá mexičanka, když to má být asiatka, ne zrovna čistá, má mít nějaký romský rysy, ale jde o Číňanku, kdo četl mangu mi dá za pravdu, Netflix se sice snaží být diverzní, ale zdá se že pro asiaty ne. Ed to bylo strašný, Jet Black je zřejmě černý protože ve jménu má černý, tenhle herec naštěstí sedl, dokonce má stejný charakter. Co je však ještě horší je charakter a postava Spika, to je v tomhle seriálu snad vtip a co se týče herce, není špatný, ale jeho věk je tam dost vidět. Jenže hůř než hlavní posádka dopadli záporný postavy..... to prostě bolí. Navíc proč nenechat ten krásný příběh z anime a mangy? Ne radši to vykuchají a udělají tohle. ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Tak budu asi trochu kontroverzní, ale prostě mám pocit, že největším problémem nové adaptace Bebopa je nostalgická vzpomínka fanoušků. Což říkám jako samotný fanoušek originálu, ale možná na rozdíl od nich jsem nezapomněl jak mě seriál v prvních epizodách spíš nudil a místy přišel až trapný, takzvaně mě „chytil“ až svou pátou epizodou a scénou v kostele. Schválně jsem se podíval na několik prvních dílů znovu a ano opravdu si myslím, že scénáristé nějak zvlášť neublížili originálu změnami v podobě způsobu jakým se hlavní postavy představí do děje, stejně tak jejich charakteristika a  „charisma“ se až na Viciouse (a možná postavy Feye, pořád nechápu jaký smysl měla ta lesbická scéna) podařilo zachovat, stejně tak jsem kvitoval s povděkem rozvedení hlavní dějové linky, která nepůsobí tak odstřiženě od vedlejších příběhů, které mi přišly zpracované poměrně věrně originálům na rozdíl od hlavní linky, kde jsem měl největší problém s postavou Viciouse, který na mě v původní sérii skutečně působil děsivě a vzbuzoval respekt, zde je jeho postava mnohem více rozvedena do podoby uplakánka co má „daddy issue“ naopak zrada Julie mi přišla jako dobrý nápad, vzhledem k tomu, že na mě od začátku její postava beztak působila velice nesympaticky. Byl jsem také příjemně překvapen vizuálními efekty a celkově setting světa na mě působil filmově, co mě ale nakonec zklamalo bylo něco co jsem předpokládal nejméně a sice soundtrack, byť ho dělala má oblíbenkyně Jóko Kanno, opět jsem si potvrdil, že Watanabe (režisér předlohy) možná není nejlepší režisér, ale rozhodně ví jak pracovat se soundtrackem a zejména s ním nešetří! Zde jsem v mnoha scénách jsem měl problém hudbu vůbec slyšet přes efekty, jelikož se režisér pravděpodobně řídil dle mého hloupým dogmatem, že dobrý soundtrack je takový, který scény jen podkresluje a neruší. Takže nakonec mi z toho vychází 3 hvězdy, což sice znamená, že bych se byl býval raději věnoval něčemu jinému, ovšem tady je to spíš dáno tím, že oprati originálu toho seriál zase nic tak moc nového či lepšího nepředvede a kdybych seriály viděl v obráceném pořadí, možná by i mé hodnocení bylo převrácené. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vezmu (resp. minimálně se pokusím) to zprvu z nezasvěceného a objektivního pohledu a po značně nepřesvědčivých úvodních trajlerech, ze kterých nejednomu anime fandovi běhal mráz po zádech, z toho hraný Bebop vytančil slušně. Na hlavní trojici se dá relativně snadno zvyknout, dialogy mají ten správný mix vtipu a šarmu, herecky to hlavně od Choa a Shakira je nadprůměrný, povedená stylizace a vesmírné kulisy jsou atraktivní a hudba je doslova sexy (že se divíme, když si přizvali zpět legendární Yoko Kanno!). Děj si často najde čas na odlehčenější části a jak jsem se bál, že akce by mohla pokulhávat (vadily mi momentky, kdy to na vteřinu-dvě stopli), byl jsem spokojen i na této frontě. Co mi naopak nevyhovovalo, byla otravně všitá linka Syndikátu do každého dílu, která mě ukrutně nebavila. Zde bylo znát, že když se takto autoři rozhodli, chtě nechtě už se nemůžou opřít o předlohu a musí začít vymýšlet něco svého, což jim zrovna dvakrát dobře nešlo. Když tímhle slowfoxem se dostanu ke srovnávání s kultovní anime předlohou, začnou nedostatky v adaptaci vyplavávat na povrch. Dokážu snadno přeskočit detaily typu, že Spike by měl být hrán někým o dost mladším a Faye je zábavnější v podobě neurotické femme fatale. Líbila se mi víc původní epizodovost, větší uvolněnost a bezstarostnost děje a postav na onom kresleném plátně; bylo to celé víc zabalené do cool hávu a vtipy se valily s kadencí kulometu oproti místy křečovité nervozitě této show. Nejhorší jsou ovšem záporáci, protože celý ten ansámbl kolem mamlasoidního a ufňukaného Viciouse je katastrofální oproti onu chladnému a kalkulovanému zabijákovi z předlohy. Vše dorazil odporně neuctivý a překombinovaný závěr, nesmyslně mutující postavy do sfér mého osobního nepřijatelna. Vůbec nechci vědět, kam by hraný seriál mohl pokračovat, protože už z toho začaly prosakovat nedospělé kličky nechvalné síly přátelství a lámou tím předešlé standardizované chování postav. Nicméně nejde popřít, že tato série našla solidní kompromis respektu k předloze a vlastní kreativity, aby nabídla ucházející zábavu, kterou mezi adaptacemi anime vzácně nalezneme. 3* ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně u Any (Tamara Tunie) lze podle záběru na Glock poznat, že jsou všechny zbraně na zdi airsoftové repliky. (UncleMorty)

Související novinky

Cowboy Bebop se zdrží

Cowboy Bebop se zdrží

19.10.2019

Herec John Cho (Star Trek) byl vážně zraněn na place chystaného seriálu Cowboy Bebop od Netflixu. Cho si poranil koleno a vzhledem k tomu, že má v hrané adaptaci slavného anime hlavní roli, musí se… (více)

Cowboy Bebop našel hlavního hrdinu

Cowboy Bebop našel hlavního hrdinu

05.04.2019

Hlavní roli Spikea Spiegela v chystané hrané adaptaci anime Cowboy Bebop nakonec ztvární herec John Cho (Star Trek, Pátrání). Desetidílný seriál produkčně zaštítí Netflix a kromě výše zmíněného herce… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Reklama

Reklama