Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V jedné hře zazněla otázka "Does this unit have a soul?" Ve hře si musí odpovědět každý sám, zde lze ale velkými písmeny napsat ANO. Žánrová ruleta (které dominují mnou oblíbené žánry) stejně jako novější Firefly - co epizoda, to krátký film, co záběr, to malba, co skladba, to vrchol hitparád, co věta, to perla. Dokonce i na osobité "next episode previews" jsem se s každým dílem těšil. Nadčasové dílo, které by si měl každý alespoň jednou za život "sjet". Jediným mínusem tak pro mě je tuctová zápletka s Julií, i přes její vynikající zpracování. Nic z tohoto vás ale nemusí zajímat, stačí se podívat na dodnes aktivní fanouškovskou základnu a (alespoň v době psaní tohoto textu) vznikající hraný seriál a je jasno, že Cowboy Bebop si svůj status jednoho z legendárních anime zaslouží. A narozdíl od Firefly se možná i doby kdy se Cowboy Bebop odehrává dožiju. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já tu anime animaci asi nikdy nevezmu na milost, nicméně je to vlastně to jediné, co mi na Kovbojovi vadilo. Krátké epizody tohohle jazzového cyberpunkového spaghetti westernu mají různou náladu, vážné se prolínají s vtipnými, akční s melancholickými, svět, ve kterém se to odehrává, vypadá naprosto úžasně (to autorům rozhodně upřít nemůžu), postavy mi poměrně rychle přirostly k srdci a příběh se odvíjel tak zajímavě v náznacích, které si člověk musel sám poskládat k sobě... Opravdu se mi to líbilo, tím víc, že jsem to nečekal. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nepůjdu tak daleko abych tento kousek uctívala jako modlu nebo dokonce prohlásila, že je to nejlepší anime, které jsem kdy viděla. To ani náhodou. Ale souhlasím s názorem, že stojí za to se na něj podívat. Už jen proto, že je to kult. Vtip, akce, fanservice, noir, atmosféra, jazz, dokonalý opening, fajn ending, typická 90's animace... Jenom příběh jaksi chybí. Respektive objeví se až úplně na konci a pak skončí stejně rychle jako začne. A taky postavy (s výjimkou snad jen Spika), ač víceméně sympatické, jsou šíleně prázdné a ty jejich jednoepizodové nebo ještě lépe pětiminutové backstories s dalšími ještě prázdnějšími postavami jim na hloubce nepřidají. Ve výsledku to pak znamená, že se mi 90% děje za těch pár let naprosto vykouřilo z hlavy. 7/10 ~~~ EDIT: Rewatch po zhruba 10 letech mě bavil více, protože jsem za tu dobu stihla dozrát do cílové divácké skupiny, ale to si zase člověk začne všímat jiných věcí, třeba jak strašně se všechno podobá Lupinovi III, jen s vesmírným zasazením. Ale i tak je to pořád fajn a můj původní názor se zase až tolik nezměnil. A tohle sedí. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je zkrátka klasika. I když epizodické seriály bez hlavní příběhové linky moc nemusím, tak i přesto se mi Bebop líbil. Největším kladem je rozhodně fantastický humor, stylová hudba (bez které by to snad ani nebyl Bebop) a kruté završení. Nejvíce se mi však líbilo poučení, že bychom neměli nechávat věci v ledničce. Takže pozor na to cowboys. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nech anime fanúšikom nešahám na bibliu, kritiky sa radšej zdržím. Poviem to takto; skutočne vizionárskych a úžasných je asi štvrtina častí. Ale hudba, ta hudba popri letoch vesmírom, to jest do top 10 soundtrackov čo som počul (niekde na čestnom mieste medzi tarantinovkami a wong kar waiom). See you, space cowboy... ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Shinichirō Watanabe vytvoril postavu hackerky Ed podľa skladateľky Yoko Kanno. (Deschain)
  • V úvodním snímku osmého dílu je možné spatřit, že se diváci v kině dívají na honičku myši a kočky. Scéna byla inspirována populárními kreslenými příběhy Toma a Jerryho ze seriálů Tom a Jerry (od r. 1940) a Tom a Jerry (od r. 1990). (P. J. D.)
  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama