Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý. Celovečerní formát Bebopovi prospěl. Seriál nemohl díky nenávaznosti epizod a jejich krátkosti na ploše 20 minut plně rozvinout nějakou zápletku, filmu se to podařilo. Skvělá animace a perfektní hudba po celý film a kvůli úvodnímu songu Ask DNA a závěrečné Gotta Knock A Little Harder jsem si úvodní a závěrečné titulky pustil několikrát po sobě. 9/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké príjemné prekvapenie. Tento celovečerný film, ktorý vznikol dva roky po odvysielaní posledného dielu seriálu, de facto predstavuje len ďalšiu epizódu z dobrodružstva populárnych postáv. Posádka Bebop sa vydáva na kolonizovaný Mars, ktorý vyzerá ako New York súčasnosti, s cieľom chytiť mladistvého hackera, ale pri tom sa zapletú do omnoho väčšieho prípadu, ktorý zahŕňa ukradnutú biologickú zbraň. To je námet ako sviňa. Rovnako ako v prípade seriálu, tiež filmový Kovboj Bebop divákov prevedie dynamickým rozprávaním, v ktorom sa mieša dravá explozívna akcia s absurdnou nadsádzkou aj chvíľami melanchólie a vypätej drámy. Vedľa osobitého sveta a postáv, ktoré okamžite divákom prirastú k srdcu, utvára atmosféru snímky tiež chytľavé hudobné skladby, ktoré hoci patria do najrôznejších žánrov, vznikli všetky pod taktovkou jedinej osoby, slávnej speváčky a skladateľky. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Smrtelný virus v moci teroristů a jeden zmizelý transport farmaceutické fabriky. Co to může míti společného. No za prvé je to to nejklasičtější klišé akčních filmů. Za druhé se postupně do vyšetřování pustí armáda a skupinka profesionálů placená farmaceutickou firmou a hlavně lovci odměn, kterým jde jen o jedno, získat odměnu za dopadení teroristů. A tahle skupinka hraje hlavní prim v čele s týpkem, který si nechá říkat Spike. A jeho heslo zní, já nejsem policie a ani ochranka, a tak rukojmí ať si klidně umřou, já chci hlavně prachy. Tudíž, jak bývá u japonských filmů zvykem, nejsou hlavní hrdinové ani bílí a ani černí, ale spíše černobílí, a dokonce i hlavní záporák má pro své konání celkem logické vysvětlení. Ono celkově by to nebylo na těch pět hvězdiček, ale je tu jedna věc, která tento film zvedá do nebeských výšin, a to je hudba. Asi jsem opravdu neslyšel tak skvělou hudbu v akčním filmu. No a ještě si mě získala postava jedné členky týmu lovců odměn, a to totálně mešuge hackerka. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost odlišné od původního seriálu. Jenže - a to je dost důležité zmínit - stěží jednoznačně říct, zda k horšímu nebo k lepšímu. Hudba je jiná. Příběh je jiný - a to nejen vzhledem k delší stopáži (komplikovanější stavba atd.), ale i svou zápletkou a vyzněním, i když tu zase nechci tvrdit, že by se k seriálu nehodil, jen mi nepřišel moc podobný čemukoli, co jsem v těch uplynulých 26ti dílech viděl. A koneckonců i ty známé postavy na mě působily lehce odlišně (myšleno lépe). Trochu škoda několika slabších míst ve druhé polovině, ale jinak si moc stěžovat nemůžu - zajímavý příběh a atmosféra, skvělé vizuály a hlavně našlapaná akce, to všechno tu je v množství větším než velkém, a dokáže se tak postarat o velmi dobrou zábavu. 9/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama