Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

shantim 

všechny recenze uživatele

Nenápaditost a scénaristická bezradnost snižují tuto komedii na naprostý podprůměr. Srovnávám například s italskými "lidovými" komediemi sedmdesátých a osmdesátých let, ale tento film ve všech směrech prohrává. Inspirace těmito komediemi je jasná, ale Troška prostě dané úrovně nedokázal dosáhnout. Jednu hvězdičku dávám za pár dobře implementovaných vtipů a za pár slušných hereckých výkonů a druhou hvězdičku pak za dobrou závěrečnou masovou scénu rvačky na svatbě. Dohromady tedy film hodnotím 40 % hvězdiček. Víc opravdu nedám! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Prestávka medzi oboma dielmi bola vcelku dosť dlhá, čo však neuškodilo celkovej atmosfére filmu, ktorý v mnohých ohľadoch prekonal jednotku. Troška sa pri výrobe Slunce, seno a pár facek ešte viac odviazal, čo vidieť na niektorých zaujímavých nápadoch ako sú rôzne vidiny a podobne. Druhý diel obsahuje tiež viacero legendárnych scénok, ako napríklad pozeranie porna na fare, akupunktúra so šípkami alebo samotná svadba na záver. Troška išiel podľa zaužívaného pravidla, ako sa má robiť každé pokračovanie, čiže zobrať látku prvého dielu a doplniť ju tak, aby sa nič zásadné nezmenilo, ale zábavnosť sa len zväčšila. 70% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek je mým nejoblíbenějším dílem celé trilogie. Růžičková tu exceluje a každá facka, která tu padne musela pořádně štípnout. Tady si prostě na kaskadéry nehráli. Troška sice neumí natáčet bůhví jaký díla, ale na druhou stranu pobaví. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Geniálně zpracované téma přízemních lidí v české pozdně socialistické rodině/(vesnické) společnosti. Kultovní hlášky, nenapodobitelné prostředí a fenomenální herci - neherci. Tohle je specifický typ humoru, který by v zahraničí asi nechápali. Starý Škopek je něco neskutečného. 93%. Ještě přidám takovou zajímavost na konec: http://www.youtube.com/watch?v=UXFaOcVozpk ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Správný terminus technikus - vidlárna. Tady už na mě zašel Troška moc daleko. Bohužel nutno vzít na vědomí, že se mu povedlo stvořit nebo zachytit určitý fenomén... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tohle Troškovo pokračování má ještě nějaký příběh, ale jinak je to laciná zábava pro lidi, kteří se smějí když někdo vezme slepičák do ruky nebo řekne: "hovno". Hahaha. U mě tohle nefunguje. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než její předchůdkyně. Ale na škodu je, že nám naše televize nedají pokoj a neustále do nás cpou několikrát do roka pořád to samé. Bohužel v čele právě s touhle Troškovou trilogií. Pak jde všechno do háje, jelikož se Slunce, seno... brzy omrzí. Fackuje tu skutečně kdekdo kdekoho a nakonec přijde velká fackovací bitva. Nemyslím si, že by tohle pokračování mohlo někoho urazit. 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prijateľné pokračovanie, ktoré nestráca tempo ani atmosféru. Revolučný rok vzniku umožnil dať do filmu všetko to, čo sa predtým nedalo, ale nie je to ešte prehnané ako neskôr, keď sa Troškova tvorba úplne zvrhla. Scenár má svoje slabiny, ale aj svetlé momenty a tak zažijeme typickú(?) českú dedinskú svadbu s veľkolepým trhnutým finále, aby sa naplnil názov filmu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Žeby Troškúv najlepši film? Spomedzi tejto filmovej série určite. Legendárne hlášky a postavy. A pár facek aj padlo. Česká klasika ktorú by mal, alebo videl, každý. Sa celkom čudujem, že ani jeden film nieje v červených číslach na tejto našej databáze. 4* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pár facek by potřebovalo pár jahod, jaké byly v prvním dílu. Holt dát si jahodu je sladší než dostat pár facek. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Troška ve své "největší síle" vypráví zážitky ze své rodné vesnice, Helenka Růžičková a spousta lidových umělců mu v tom pomáhají jak se dá, první díl je opravdu komedií života, další jsou podle mě jen natahováním a snahou o téma tam kde je vzduchoprázdno a hlavně vtipuprázdno. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Československá letní komedie, bez které se snad ani nedá představit správné léto. I když většina zdejších chytráků tuto "buranskou" komedii sráží na pozici odpadu českého humoru, tak tato komedie dokáže zabavit všechny generace a stala se naprostou klasikou, která už v dnešní době těžko vznikne. Zdeněk Troška měl dokonalý nápad a natočil komedii o běžném venkovském životě v jedné zapadlé vesnici, kde středem všeho dění je zdejší kravín. Velkým plusem je také neherecké obsazení, které tomuto snímku dodává jedinečné kouzlo, které funguje i po více než dvaceti letech, když k tomu připočítáme nezapomenutelné herecké výkony jejich profesionálních kolegů, tak dostaneme autentické vyobrazení vesnického života. Zejména výkony paní Ružičkové a pana Kopřivy coby faráře Otíka jsou jedním slovem geniální. Ve srovnání s prvním dílem lze konstatovat, že pan Troška trošku přitvrdil a film má jednoznačně svižnější tempo i lepší a vtipnější příběh, který je korunován famózní vesnickou rvačkou, za kterou by se nestyděly ani různé americké akční filmy. Tento film rozhodně patří do zlatého fondu československé kinematografie a komu je tento humor cizí tak ať se na to nedívá. Moje hodnocení 75% ()

Reklama

Reklama