Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (517)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Fotbalem čas neztrácím a seriálovej Vyšehrad mě skoro k smrti unudil. Proto chci poděkovat kámíkům za společnej výlet na tuhle hovadinu, protože, světe div se, je to velká zábava. Samozřejmě, příběh je šablonovitý a žádné překvapení se nekoná, tudíž musí zachraňovat Kuba Štáfek a jeho vymydlený hovnomet, což se mu vysloveně daří. Už není tak nesnesitelný jako v seriálu a otcovská role do filmu vyloženě sedla (za dávání motorboatingu v 8 letech hodně velká závist). Zdatně tady ovšem se-kund-ují i vedlejšáci Vaculíková, Jenčík, naopak trapnej je vemeno Plesl. Vtípků na adresu fotbalu je tu dost, těch kvalitních je jako šafránu, ale když už, tak jsou na výbuch smíchu. Je to tak na dvě hvězdy, ale celkové překvapení z filmu zvedá hodnocení o level výš. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hláškující inteligent a hovado Julius Lavický s myšlením primáta dokazuje, že i fotbalisté mají své (plodné) dny. Zelený pažit je jeho druhý domov a coby geniální fotbalista na něm po kontaktu s míčem předvádí své nejlepší technické finesy. Pravda, září jen v druhé lize, v FK Slavoj Vyšehrad, kam po špatné morálce klesl, ale to se všechno přece může změnit. Nepůjde to ale hned. Jeho soukromý život je navíc zatížen požíváním alkoholu a drog a na kontě má i četné milostné aféry. Ta jedna už má stáří 8 let a má podobu blonďatého chlapečka, který tvrdí, že populární skandalista "Lavi" je jeho otec. Jakub Štáfek vtrhl z internetových platforem na plátna kin, aby vztyčeným prostředníčkem všem komediálním tvůrcům ukázal, jak se má dělat dobrá komedie. Nekorektně a opravdu humorně sledujeme příval originálních hlášek, které se zastaví až s naběhnutím závěrečných titulek. Svatba i otcovské pudy zasáhnou do života fotbalisty. A jelikož je řeč o českém fotbalu, tak se to neobejde ani bez korupčních afér. Je to Štáfkův film, podílel se dokonce i na režii, takže v něm vyniká především on, ale rozhodně by ten pohyb po komediálním hřišti nešel tak zdařile, kdyby neměl kvalitní spoluhráče. Šárka Vaculíková jako jeho novomanželka zastává povětšinou roli objektu sexuálního zájmu. Výrazným komediálním partnerem je zde i Jakub Prachař jako fotbalový agent. Neztratili se ani další a početní účastníci komediálního mače. V podstatě každá figurka na poli je nějakým způsobem zábavná. Tahle hrubozrnná záležitost značně vyniká svojí unikátní originalitou a velkou humornou kadencí, což se projevilo i na vysoké divácké návštěvnosti, tudíž by guma Lavický nemusel kopnout do fotbalového míče naposledy. A někdy v budoucnu by se se svojí diagnózou fotbalového génia i blba mohl vrátit. 9/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Když je absolutní rovina, tak neteče ani hovno!'' --- Před nějakou dobou jsem zcela nepřipraven viděl před tímto dílem Vyšehrad: Seryál, měl jsem podobný dojem jako když se  rodič s mrkvičkou v ruce a se svojí ratolestí  místo v dětské ZOO s králíčky a ovečkou ocitl na regulérním Safari v otevřeném prostoru s volně pobíhajícími lvy. K Fylmu jsem tedy přistupoval už výrazně obezřetněji a snad proto jsem si to tak náramně užil. Ano, po dlouhé době jsem se u české komedie fakt smál místy nahlas. Jestli má každý herec svoji nějakou životní roli, tak Kuba Štáfek má svého Laviho i kdyby se do budoucna vyprofiloval do formátu třeba A. Hopkinse :-). Prostě, už nechal otisk. Co otisk. Rýhu! Fakt mi to bavilo celou dobu a každá figura byla skvělá! Krausová, Pavelka, Kubařice, manažer Prachař, Prachař starší , Plesl s  Novotným i ten malej velkej prďola Jakub Jenčík. A samozřejmě mistr Hanuš. Kdo žije fotbalem, jistě si v tom najde mnohem víc než běžný divák, protože film je doslova prošpikovanej narážkami na lecos z velkého fotbalu. Jetli nějaká scéna z tohohle filmu má být legendou, pak je to proslov Hanuše o kráse fotbalu a rozhodčích co tu hru dělají teprve zajímavou. Já fakt ležel :-). Průser je, že je spousta těch, co si fakt myslí, že to talkhle má být. Fylm je šíleně podhodnocený a proto přihodím o gól navíc. Mně to zvolněná tempa ke konci přišlo fajn. Tohle je za 5 branek, naprosto skvělá satira ! * * * * * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gagy už tolik nerazí do očí a jsou upozaděné za příběhem. Ano, film má příběh. Lavi se stal nečekaně otcem, opíchal nechtěně svou tchýni, naštěstí jen trošku, takže má u svojí nové manželky útrum ještě před svatební nocí a je to minimálně zpočátku stejné hovado jako v seriálu. I on ovšem prochází určitým vývojem. Klidně bych si setkání s ním po krátkém čase zase zopakoval. V téhle fotbalové tématice jsme my Češi myslím docela schopní. 75% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film samozřejmě nejvíc ocení fanoušci původního seriálu a taky českého fotbalu. Narážky na zákulisí nejvyšší fotbalové soutěže jinak určitě pochopit nejdou. Fekálního humoru je tu na můj vkus pořád hodně, oproti seriálu ale musím vyzdvihnout stabilní vyprávěcí linku a hlavně desetiletého Jakuba Jenčíka v roli Laviho synka. Troufám si tvrdit, že některé scény musely být Jakubovou improvizací, protože tak sympaticky bezprostřední dítě jsem v českém filmu dlouho neviděla. Těch 500 000 diváků v kině bych víc přála jiným snímkům, ale jako jednorázová zábava je to více než ucházející. Přemýšlel jsem... Bolelo to? ()

Galerie (182)

Zajímavosti (19)

  • Během scény v automičce hraje píseň „Pojď se mnou touhle ulicí“ od Pavla Bobka. (Duoscop)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama