Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

To je HATU to je HATU tady! To chce klid lidi... já se na to taky díval s babičkou XD . Vzpomínky na to mám vesměs kladné a většinu emocí jsem tam skutečně jako malý dost prožíval. Určitě je to nejlepší telenovela, kterou jsem měl možnost vidět. Jsem jenom člověk... takže dávám silné 3* a myslete si co chcete :) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Není to tak jednoduché. Já jsem se na to začal dívat poměrně brzy, už nevím proč. Nejspíše mě informovaly moje sestry, které se dozvěděly zas od někoho jiného. No a po prvním dílu, jsem se nepozvracel a ani mi nepřipadlo, že by se vskutku jednalo o takovou kravinu. Naopak jsem se začal dívat pravidelně a dohromady jsem mohl zhlédnout dobrých 70% procent seriálu. Docela jsem se zajímal o zápletku, s mnoha kamarády jsem se o Esmeraldě bavil, v naší vesnici byly bohoslužby přesunuty o hodinu, abychom mohli stíhat obé. Nevím, jestli to bylo kvůli tomu, že se tu jednalo o úplně nový fenomén, či zda se mi vkus průběhem doby tak změnil, ale dnes už telenovely opravdu nesnesu. Každopádně, možná se skutečně jedná o takovou příšrnost, ale z mého osobního pohledu musím uvážit, že normálně, pokud se mi něco skutečně nelíbí, neřku-li hnusí, v žádném případě mě to tak nezaujme, abych pokračoval v sledování tohoto až do úplného konce, aniž bych pociťoval jakékoli nelibé pocity. Proto bude pro mě Esmeralda vždy spíše světlou vzpomínkou. Kdyby ji však někdy opakovali, svůj vkus pokoušet nebudu. ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám se dobrovolně, zřel sem. Zřel jsem několik dílů této neskonale romantické telenovely od bratrů a sester z Mexika a mou tvář zkrápěla jedna slza dojetí za druhou. A nebo že bych brečel nad tím kam se ztrácí kouzlo filmování? Někdo ho oblékl do zeleného stejnokroje a nehal ho čelem narážet do rohů a stěn mexických chatrčí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po jednorázové zkušenosti, kterou učinila svého času Premiéra TV s Manuelou v 90. letech, po roce 2000 přišla Nova s fenoménem telenovel Delie Fiallo. Kdo by se byl nadál, že taková nenápadná paní z Kuby má na svědomí tolik námětů pro tolik telenovel a že si Nova začne myslet, že celá ČR bez nich nemůže existovat? ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj šialené! Ako keby nestačili dve, či tri takéto telenovely, ich je neúrekom a aj priveľmi dlho trvajú. Toto bola ďalšia snímka, ktorá čerpala z iných predchádzajúcich a znova to naťahovali podobnými príbehmi a zápletkami, ktoré boli o ničom. Herecky katastrofické a nedivím sa, že sa slovo Esmeralda stalo symbolom hroznej kinematografie a hrozných telenoviel. Hrozná romantika, presladená hlúposť. Ťažko hodnotiť inak ako odpad! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)
  • Leticia Calderón, autorku scenára, mala Deliu Fiallo presviedčať, aby Esmeralda nakoniec zostala s doktorom Lazcanom. Delia s ňou našťastie nesúhlasila a príbeh sa skončil happyendom s Esmeraldou v náručí José Armanda. (corona)
  • Literární předlohou byl román mexické spisovatelky Oliete Lourdes. První filmová verze Esmeraldy vznikla v roce 1968 ve venezuelské produkci. (HappySmile)

Reklama

Reklama