Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po jednorázové zkušenosti, kterou učinila svého času Premiéra TV s Manuelou v 90. letech, po roce 2000 přišla Nova s fenoménem telenovel Delie Fiallo. Kdo by se byl nadál, že taková nenápadná paní z Kuby má na svědomí tolik námětů pro tolik telenovel a že si Nova začne myslet, že celá ČR bez nich nemůže existovat? ()

fleker 

všechny recenze uživatele

všichni ji známe...všichni sme o ní slyšeli...někdo protože byl blbě zvědavej....někoho kouslo klíště, vochrnul,a musel ležet na gauči a zírat na to proti svy vuli...někdo prostě proto že je důchodce a pozorovat lidi i z vokna obejváku už neni tak záživný jako kdysi, za časů mýtů a legend, v dobách kdy ven se nesmělo a vzduchem lítaly tomahawky..ja se ktomu dostal skrz yemiho (viz muj komentar k poradu eso)...nevim už koho to tenkrát napadlo...ale jednoho dne cca v 7:55 se vodevřely dveře,do naší třídy, vstoupil spolužák a nastalo zprvu hrobový ticho... vteřinu na to štiplavej smích....kdosi zařval zabijáckým hlasem důchodkyně rodící trojčata v 11 měsíci těhotenství EEESMEERAAAALDÁ a v tu chvili se na spolužáka sesypalo 14 hladových těl.....ano,,,hádáte správně,,,ten člověk měl na sobě zelné tričko a vtu chvíli se stal na pár okamžiků hvězdou....stal se esmeraldou a jeho 5 minut slávy právě začlo....4 ho chytli za ruce a jeden pohotově skočil pro takový to hnědý mejdlo na praní...škola ho měla plný sklady a oběť během dvou vteřin plný bělmo...akce byla čirá improvizace...mejdlovýho kluka sme pustili na zem a kolem něho se vytvořil lidský kruh..jakmile se postavil opet na nohy,byl, aby mu nebylo smutno, opet zapojen do hry a prihráván od jednoho k druhém stredem kruznice..klasickej arkanoid....to se mu samo že nelíbilo a začal brečet......oči začaly štípat....pláč jako souštěč chemické reakce byla geniální myšlenka...esmeralda byla v koncích...dál už se toho moc nestalo,protože v tu chvíli zazvonilo...před příchodem třídní objekt eště chytil jeden propagační kopanec do holeně s upozorněním POZOR SCHOD...ale to už bylo spíš jen testování reflexů, jestli dotyčný neexnul...protobyste neměli plejtvat odpadama, když nemáte ponětí co to obnáší....mates byl esmeraldou jenom 5 minut a jak tak koukám,ten zážitek měl pro něj cenu osumdesáti procent....nemusím podotýkat že vod tý doby si už do školy netrouf nikdo přijít ani v maskáčích ()

Reklama

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jose jsem tvoje nevlastni sestra!!!!!!!" "Esmeralda mela nehodu, spadla ji rtenka v aute do kabelky mezi ostatni rtenky a ona nevi ktera rtenka to byla, takze ted ma hubu zmalovanou jako, kdyby ji licil Andrea Boccelli." "Armando, nikdy na tebe nezapomenu a to ze si me podvadel s mym bratrem uz jsem davno zapomnela." ........ tak nejak takhle bych byl schopnej napsat scenar k jakekoliv plantazove telenovele. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem sledovala seriál, když mi bylo asi 16 let, tak se mi líbil. Ano byl trapně natočený, příběh atd. prostě jako typická telenovela, ale byl jak dělaný k tomu, aby si člověk u něho pěkně oddychnul a zahřál se u srdíčka. Pro holky a babičky jako dělaný a myslím si, že si vůbec nezaslouží mít tak špatné hodnocení vzhledem k tomu jakou mánii tenkrát u nás vyvolal. Pamatuji si, když vyšel časopis, tak byl hned v šest ráno vyprodaný a Esmeralda měla velikou řadu fanynek. A to myslím jde :) ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Esmeralda a její smaragdové náušnice, znetvořený Lucio Malavér, či jak se to píše, a ctnostný José Armando - milostný trojúhelník... k tomu přidáme Graziellu a Adriana, mimochodem toho nejubrečenějšího chlapa, jakého jsem kdy ve filmu viděla, a máme pětiúhelník... aaa, zapomněla jsem na doktora Lascana... to už tu máme hexaedr, škoda jen, že si nezačali všichni se všema, bylo by to možná zajímavější... ach... ale na tu dobu, co to u nás šlo, myslím, že to nebyla zas taková hrůza, v každém případě to bylo něco nového... Dokonce jsem to sledovala, viděla jsem minimálně 5/6 seriálu... A jak mě to bavilo... Pak se na nás začaly hrnout Kassandry a Rosalindy a Divoké měsíce a já nevím co ještě, což mě od sledování telenovel odradilo... Znechutilo mi to i Esmeraldu... Avšak nelituju, že jsem přestala ztrácet čas s takovými "uměleckými díly"... Když jsem teď nedávno viděla díl Esmeraldy, no... Došlo mi, že to, co předváděli "herci", bylo docela "neherecké" a neskutečně nepřirozené, i když na Thalíu jako Rosalindu to nemá... Prostě hrůza, no... Ale není to ta nejhorší hrůza... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)
  • Telenovela byla prodána do 80 zemí a dabována do 15 jazyků. (HappySmile)
  • Představitelka Fátimy Laura Zapata je nevlastní o 15 let mladší sestra populární mexické zpěvačky Thálie. (Agatha)

Reklama

Reklama