Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2: Innocence

(festivalový název)
  • Japonsko Innocence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Inteligentní cyber-policajti, zabijáčtí sexuální roboti, mnohovrstevnatá zápletka, filozofující dialogy a nekompromisní akce - to je druhý díl kultovního anime Mamoru Oshiiho GHOST IN THE SHELL. Tentokrát se detektiv Batou musí krom vlastních existenciálních problémů vypořádat s ilegální společností, která programuje sexboty vraždící své majitele. Ale nic není zdaleka tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. (Matty)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Můžu jen papouškovat, že se jedná o skutečně brilantní anime po audiovizuální stránce. Vše, co fungovalo v prvním díle, platí i zde. Originální námět cyberpunkového směru se silně pochmurnou až "bladerunnerovskou" atmosférou. Přibylo akčních pasáží (což není vůbec na škodu). Pro mě se stává Innocence dalším dílem série, který budu muset v budoucnu oprášit, protože ho zřejmě nedokáži plně ocenit. Časté prokládání dialogů citáty mě obzvlášt ke konci filmu štvalo. Ovšem stále považuji Innocence za silně nadpůměrný anime film. OST opět výborný! ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Druhý díl kyberpunkového anime se noří hlouběji do sebe sama. Úchvatné vizuální zpracování je doplněno příběhem, který můžou natočit (a pochopit) jen japonci samotní. Totální záplava nepochopitelných dialogů a citátů od lidí, které snad nikdo nezná, působí tak strhujícím dojmem, že nebudete moci dělat nic jiného než prostě dojít na konec. A i když dílo scela určitě nepochopíte (stejně jako já), nesmazatelně se vám zapíše pod kůži jako málo co. Prostě japonci umí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně rozhodně překonává svého předchůdce, ale hloubkou bych řekl, že ne. Přesto je další ghost úžasný zážitek, kterému nestačí být nechutně chytře vykonstruovaný a promyšlený, ale také akční, přímočarý a chvílemi až výpravným. Samotná cesta do města, připomínající věžové továrny z Blade Runnera už nestojí ani za řeč, stejně jako různé "hacky" technologií, kterému jsou lidé napěchovaní. Všemožné citace, od Starého Zákona až po japonské klasiky, dokazuje důkaz na podtext a kulturu. Tohle je prostě úžasné a být to ve svém závěru více "drasticky tíživé", rozhodně by pátá hvězdička přišla (ona stejně přišla, ten film, hudba i myšlenková hloubka nakonec zbořila pochyby). Série GitS zatím bez ztráty hvězdičky. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nicméně trosku zbytečný a natahovaný počin. Téma prvního dílu zůstává, audiovizuální stránka je vymazlenější, ale ve své podstatě to bez prvního dílu nedává valného smyslu a to ani přes jakousi snahu scénáristů onen starý příběh vysvětlit. Prostá pěti minutová rekapitulace by toho řekla více, než tisíc mlhavých náznaků rozesetých po celém filmu. U GITS 2 je problém v tom, že se bez pardónu nimrá v tom, co už bylo, a ve výsledku z toho jde docela dobře hlava kolem. Ne, není to nepochopitelné, ale je to, jakoby Rowlingová napsala nového Pottera, posadila všechna přeživší postavy do nazdobeného salónku a nechala je kafrat o tom, jak se měly a jak vzpomínají na svá minulá dobrodužství. Zkrátka načančaná zbytečnost. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nejsem odpůrcem japonských kreslených manga orgií, ale proti Innocence bych výhrady měl. A je jich hned několik. Tou první je spousta filosofických říkanek a citátů, které normálnímu člověku stejně nic neřeknou a jenom zdržují už tak pomalý děj. Ten je navíc dost nepřehledný a občas jsem se v něm ztrácel...ikdyž tady by bylo asi lepší, vidět předchozí díl. Další nedostatek je a není...hudba. Ústřední melodie je bombastická a vyvolávala ve mně hned několik pocitů, ale je tu pouze a jen ona. Z rodiny japonské anime bych čekal pestřejší hudební doprovod. A pestrostí se dostávám k animaci. Tady je to bez připomínek a jen musím říct, že v některých pasážích se grafici překonávali. 40% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Než začal režisér a hlavní a ústřední postavy televizního štábu pracovat na filmu, vydali se zkoumat loutky a panenky v Japonsku i mimo něj. (Ukko)
  • Na rozdíl od prvního dílu byl tento film koprodukován i Studiem Ghibli. (Hromino)
  • Ve svých studentských letech se režisér Mamoru Oshii zamiloval do fotografií loutky s kulovými klouby surrealisty polského původu Hanse Bellmera. A právě to je důvodem, proč je motiv kulových kloubů použit u genoidů a prostupuje celým filmem. (Ukko)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama