Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Záměrná esence demence. Nechápu, proč chce někdo něco takového točit, ani proč se na to chce někdo dívat. Jako pokus o naivní dobovou noir scifárnu úspěšné, jako film, který má obstát u diváka 21. století, jednoznačný epic fail. U většiny dialogů jsem umíral pomalou a bolestivou smrtí, být film o půl hodiny delší, tak bych sem již tento komentář nenapsal. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Uhh toľká škoda. S obrovského potenciálu čo tento film ponúkal využiť len 80%. Ja som totiž trochu rozmaznany z The Incredibles, kde boli akčné scény dokonalé a tento film mi ich trochu pripominal. Ono je to taký mix medzi Bondom, Incredibles, Indiana Jonesom, a neviem čím ešte. Každopádne je to prijemné primonenutie naivity sci-fi 40-tych rokov. Retro skoro dokonalé. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když jsem na Sky Captain and the World of Tomorrow byl před lety v kině, pamatuji si, že jsem odcházel nadmíru spokojený. Nedokážu si vysvětlit, jak to, že teď to kouzlo pominulo. Trio Paltrow-Law-Jolie zachraňují v téhle retro-sci-fi podívané nejen osud lidstva, ale i samotný divákův zážitek. Na stříbrném plátně zrovna promítají čerstvý kinohit Čaroděj ze země Oz, zatímco venku nečekaně řádí přerostlí roboti. Investigativní emancipovaná novinářka a letecké eso musí celé věci přijít na kloub. Herci hrají před modrým plátnem, tvůrci ohromují další průkopnickou možností digitální technologie, celé je to starosvětské, svým způsobem roztomilé a vtipné. Tahle stylová podívaná dějem určitě nestrhne, nostalgickou slzu ale možná vydoluje. Slabší, ale pořád čtyři hvězdy!! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

4 a 1/2. Pitomoučký scénář? To se mi tedy nezdálo. Ne že by byl kdo ví jak složitý, ale k takovému unikátnímu filmu jaksi "staře" zrežírovanému se "starou" atmosférou až po příjemně starosvětskou hudbu by se snad ani jiný nehodil. Mé nadšení ze snímku se nepokrytě stupňovalo s dalším záběrem, zvratem a dialogem. Nejvíc se mi líbily dialogy - slovní přestřelky mezi kampitánem a reportérkou byly nepopsatelně legračí. Taky konec se mi líbil. Celý. MÁŠ TAM KRYTKU. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Cesta do pravěku + Star Wars + Četník a mimozemšťané v hávu počítačové hry Command & Conquer. Neptejte se mě jak, ale nějakou záhadou to šlape jako perfektně naolejovaný stroj. Nejoriginálnější a výtvarně nejodvážnější "starý" dobrodružný film za velice velice dlouhou dobu. Škoda, že nemá šanci se zaplatit a pravděpodobně ho potká stejný osud jako Final Fantasy. Divák fajnšmekr si však bude, proč to neříct bez obalu, rochnit jako prase v žitě ;) ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Studio Paramount bězně nepodporuje debutanty, ale v tomto případě udělalo vyjímku a zdá se, že to byla správna volba. Kerry Conran už byl totiž najatý, aby napsal sequel k filmu, přičemž by celkově mělo jít o trilogii. (imro)
  • Ve filmu si zahrál otec Jude Lawa, Peter Law - jednoho z unesených vědců, s kterými se hlavní hrdinové vydali za dr. Totenkopfem. (HarveyDent)
  • Kerry Conran nebyl v New Yorku během natáčení a dokonce ani nikdy předtím. Celé město vytvořil v počítačích podle starých fotografií. (imro)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama