Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Recenze (202)

dobytek 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem věděl akorát to, že obsahuje nějakou slavnou erotickou scénu mezi Ginou Gershon a Jennifer Tilly, takže jsem se trochu obával, jestli to nebude jediný, co může film nabídnout. Navíc je to od autorů Matrixu, takže hromada lidí to vychvaluje tak nějak automaticky. Ale musim uznat, že polskej hermafrodit a jeho bratr mi docela vytřeli zrak. Film se sice trochu pomaleji rozjíždí, ale asi tak od půlky je to kurevsky napínavý a snad každá scéna přinese nějaký nečekaný překvapení. První půlka za 3, druhá půlka jednoznačně za 5, takže celkově za 4. A rozhodně je to mnohem lepší než celej slavnej Matrix. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V této NEObvyklé, NEOnoirové gangsterce lze zhlédnout možná nejvíce vzrušující lesbické scény v dějinách NEpOrnografické kiNEmatOgrafie. Těm, kdo rádi pořádné napětí, svůdnou krásu, a mírně kontroverzní, leč chytré filmy, nelze NEdOporučit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bratři Wachowští mají v sobě velký potenciál, jak dokázali tímto filmem, bohužel se do podobných kousků, jako je tenhle už vůbec nepouštějí a to je ohromná škoda, protože tohle je prostě paráda. Prakticky od začátku nám Wachowští servírují jednu cool scénu za druhou a přitom ještě stihnou poutavě vyprávět příběh, ve kterým ke konci rozehrávají neskutečně napínavej a krutej thriller. Všechno to je podpořený perfektní hudbou, která ke všem scénám neskutečně sedne, ale Wachowští s ní zrovna moc nehýří, ale za to když jí použijou, tak z tý scény skoro až zamrazí. Taky jsou zde hodně využívány fígle s kamerou, sice nic převratně originálního, ale zase využítý přesně tam, kde se to nejvíc hodí a do toho třeba ještě zasadí nějakou drsnější scénu. Jak to tak vypadá, tak s takovými scénami si dokáží opravdu parádně vyhrát, snad ani v matrixu nebylo tak perfektní skloubení drsný scény, hudby a kamerový vychytávky a to už je co říct. A když tenhle filmu už tak moc vychvaluju, tak prostě neni možný se nezmínit o hercích, kteří podle mě zahráli skoro dokonale, obzvlášť Gina Gershon se do svý role svkěle hodí a ještě jí úžasně zahrála, skoro na stejno je Jennifer Tilly, ale pro mě nejlepší herecký výkon předvedl Joe Pantoliano, jedná se zřejmě o jeho životní výkon. On je tady prostě perfektní. Past je naprosto dokonalej thriller a spolu se Sedm stojí na úpným vrcholu mého žeříčku top thrillerů. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Taková pěkná filmařina, skoro je člověku líto, že potom, jako tolik jiných před nimi, zapomněli dávat kameru a herce na ta správná místa a raději se rozhodli zachraňovat svět. Postmoderní divadlo o síle lásky a skvostném hlasu Jennifer Tilly. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Past měla jedno obrovské štěstí, na obrazovky přišla zrovna v době, kdy jsem přestal věřit na dobré filmy. Skvěle propracovaný příběh mě chytl hned na samotném začátku a já tak bez jediné myšlenky sledoval celý film až do konce. Byl jsem zaujat snad každým záběrem a nervózně očekával co se bude dít dál, měl jsem strach o hlavní hrdinky a bál jsem se, abych ještě nebyl zbytečně zklamán. Larry Wachowski a Andy Wachowski již zde ukázali, že jsou mistři ve svém oboru, skvělá práce s napětím, úchvatné spojování audio a vizuální stránky a ještě větší talent při práci s divákem. Jasným vrcholem filmu je pak lesbická scénka, při níž se ve mně probudily snad všechny existující emoce, záviděl jsem těm ženám, ale zároveň jsem cítil odpor, nenáviděl jsem jejich skutek, stejnou měrou jsem se však bál, že spolu budou přistiženy. Opravdu mistrná ukázka toho jak má být natočen thriller. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dve absolútne prekvapenia zvyšujú moje hodnotenie. Možno nenápadným, no presvedčivým dojmom mi zostáva výkon, ktorý predviedol Joe Pantoliano a pripojilo sa k nemu dabingové spracovanie. Scenáru sa radšej nedotýkať, pretože poriadne páli! Odteraz som si prestal o bratoch Wachowskich myslieť, že sú stvorený len pre sci-fi fantasiálny žáner. To čo predviadli vo svojich imaginárnych niekoľkých svetoch, schovali týmto vo dvoch bytoch na minimálnom prietore. Akurát Jennifer Tilly nebola akosi vo svojej koži. 95%. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Past nebo-li dříve "Svázány" je film s datem výroby poněkud starším, ale u mě od začátku stále zůstává v přihrádce těch lepších a neopomíjených šikovných bonbónků...... Svižný erotický thriller s krimi zápletkou......a hodně krvavou....!...Jenni a Gina mají v sobě skrytý náboj. Hlas Jenni v originále je hodně sexy a Ginin výraz mi vždy, pokud se objeví v některém filmu spouští na monitoru jakési praskání, lupání, jiskření a nevím co ještě........obě jsou prostě má krevní a věková skupina. Přesto, že jsou většinou v béčkových šuplících, u mě to je zcela jinak.......... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám rád Jennifer Tilly. Teda její hlas. Nevím, čím si ho takhle zhuntovala, nebo jestli to má od narození, ale já to nevydržim poslouchat. Dokoukat tento film bylo pro mě utrpení. Skoro si říkám, že bych byl rád za dabing:) Jinak k filmu samotnému - sourozenci (a tehdy ještě bratři) Wachowští natočili gangsterku, v jejímž středu nestojí mafiáni, ale jejich ženy. Dost nápaditý přístup, navíc bravurně formálně natočený. Pokud má divák nakoukaný Matrix tak dokonale, jako já, všimne si zde množství scén, které jsou později použity právě v jejich o tři roky mladším opusu. (Past: stíračka bílou štětkou malující zeď, Matrix: stíračka stěrkou na mytí oken. Nebo různé záběry na telefony...atd). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná by si mohli dát Wachowští v některých věcech back to basics. Protože na začátku nepotřebovali 150 milionů dolarů a fámozní cit pro vizuál na to, aby zaujali široké divácké publikum. Stačily jim k tomu dvě hot představitelky, 2 miliony dolarů od krve, skvělý spiklenecký plán a několik kamerových fines za pár kaček. A atmosferická gangsterka připomínající Výkupné s Melem Gibsonem je na světě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když chodí holky s holkama.. aneb jeden hňup, jenž pere špinavé peníze, si myslí, že mu to klape na všech frontách, ovšem jeho přítelkyně se seznámí s potetovanou a z vězení právě propuštěnou údržbářkou Ginou Gershon a na malér je zaděláno. Půjde o jeho prachy i ego, páč si jeho milá začne užívat lesbického sexu s novou známostí. Svérázný a rafinovaný debut, za kterým stojí slavní bratři (dnes sestry) Wachowski. Už tehdy prokázali slušný cit pro vizuál, nabídli několik kamerových vychytávek a efektních průletů, i zvukově mi to lehce připomínalo jejich pozdější kultovní trhák. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Prijemne pobavenie od "tatinkov" Matice.Take nieco medzi talianskou gangsterkou ;) Mission Impossible :) a Dennikom cervenych crieviciek.Corky sa pre mna stala vzorom lesbicky... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

slušný thriller.ale trpí svojou nevýraznosťou.výborný sú však herci aj atmosféra a hlavne tá krásna erotická scéna.mňam :)Dve lesby (Gina Gershom, Jennifer Tilly) sa rozhodnú obrať o peniaze gangsterského manžela (Joe Pantoliano) jednej z nich. Ich plán však zlyhá a obe budú musieť bojovať o svoj život. Predtým, než vtedy ešte bratia Wachowski ohromili svet Matrixom, stihli zaujať už týmto thrillerom. Už vo svojom debute ukázali, že majú skvelé filmárske oko a svoj malý projekt obdarili výborným vizuálom, vťahujúcou atmosférou a zmyslom pre rozprávačský talent. Pravé hody nastúpili až s legendárnou sci-fi, ale ani ich prvotina by nemala upadnúť do zabudnutia. Hlavne, ak si chcete napraviť chuť po katastrofálnom Jupiter Ascending. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Divadelne pôsobiaci thriller (dva byty, chodba a dvor) s až komicky generickými talianskymi mafiánmi a jednou odvážnou a vášnivou erotickou scénou. Pár vizuálne nápaditých záberov tu je, ale inak sú atmosféra a vizuál pomerne fádne a neatraktívne. Vyslovene odporná je však hudba, ktorá je odfláknutá ako z treťotriedneho 90s béčka. Nečudo že sa Don Davis nikdy (s výnimkou angažmá v iných projektoch Wachowských) nepresadil. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Děvčata vymyslela geniální plán, jak okrást mafii o její peníze a ještě celou krádež hodit na jednoho mafiánského přicmrdka jménem Cézar (geniální Joe Pantoliano). Jenže si neuvědomily jednu maličkost a to, že zoufalí lidé dělají zoufalé věci a Cézar je nejenom zoufalý, ale ještě mu pěkně hráblo, takže se vana v jeho koupelně začne velice rychle plnit čerstvými mrtvolami a holkám už nejde jenom o prachy, ale i o život. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Gangsterská manželka Violet jednoho dne ve výtahu zatouží po tom, aby její další chlap byla Corky - drsňačka v kožené bundě. Holčičí sex se zdaří, pocit souznění duší taky proběhne a už zbývá jen přilepšit si pro další společný život nějakými těmi pro mafii vypranými papírky, které jsou zaplněny ochrannými prvky a popatlány magnetickým inkoustem. Jenže jejich plán nepočítá s drobností, že gangster, jemuž záhadně zmizely peníze, nehodlá odevzdaně čekat s hlavou na špalku na to, až mu ji jeho chlebodárce milostivě utne. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Wachowské mám rád, ale tohle nebylo to pravé. Wachowští tvoří propracované fikční světy, ale jakmile se něco odehrává ve skutečném světě, není to zkrátka ono. Vizuálně je Bound ovšem zajímavá, scénář velmi dobrý. Ovšem tento film beru jako přípravu na Matrix Trilogy a Speed Racera. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dobře rozehrané napětí, dobře herecky ztvárněné, chválím kameru -slabší obsazení/// Bál jsem se, že to bude nudné. Začátek tomu nasvědčoval. Bohudík mě to dokázalo strhnout a napínavou atmosféru jsem si pořádně užil. Prostě když to někdo umí, tak to jde a ani k tomu nepotřebuje moc prostoru. Jediný co bych možná zmínil (ani ne tak vytkl), tak ten fakt, že postavy mi byly ukradené./// Celkem 73%/// ()

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama