Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případu sexuálně motivované vraždy studentky filozofické fakulty se ujímá tým kriminalistů vedený postarším a konzervativním vrchním komisařem Slámou (J. Slovák). Jeho tým tvoří energická a inteligentní Lída Stehlíková (M. Issová), která žije v partnerském svazku se ženou a genderově předpojatý Ondřej Zach (T. Bambušek), který si svoji kolegyni pro její orientaci stále dobírá. Tím vzniká v týmu vyšetřovatelů poněkud výbušné prostředí. Fakulta je ochromena tragickou událostí a tísnivou atmosférou, způsobenou policejním vyšetřováním vraždy. Děkanka Klusová (J. Čvančarová) následkem událostí nebezpečně zvyšuje svoji aktivitu. Zaměřuje se především na nekorektní vztahy mezi studentkami a profesory. Exemplárním případem se stávají vedoucí katedry Mojmír Mádler (L. Veselý) a jeho studentka Klára Machová (S. Haváčová). Kriminalisté vyšetřují vraždu studentky Daniely (K. Trnková) a přitom se stále více utvrzují ve svých odlišných verzích. Zach má svého jednoznačného favorita a na něm trvá. Lída Stehlíková se naopak zaměřuje na chování některých podezřelých členů divadelního spolku a klíč hledá v obsahu skandálního románu Soni Kostkové (P. Hřebíčková) POZADÍ UDÁLOSTÍ, jehož výtisk byl nalezen na místě činu poblíž těla oběti... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mě to teda vůbec nebaví. Podivné obsazení, major, který není major ale pardon takový Ňouma. Blbý kecy a poznámky a vše hlavně aby bylo trendy nebo spíš rádoby trendy.... umělé, nepřirozené. To je zase slátanina. Realita: máme tu situaci sexuálního zneužívání na školách. Realizace: ztvárníme to tak, jak to vyhovuje mocenskému a šovinistickému uspořádání společnosti. To, že někdo s někým x let žije není zneužívání. Zajímavý a trefný komentář honajz. Většina žen je zde schválně zobrazena tak, aby budila antipatie! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně se těším na zítřejší Případy 1. oddělení, kde jsou policajti uvěřitelní a pátrají co nejblíže reálným vyšetřovacím postupům, a ne že se třikrát za díl potřebují shrnout to, co už si předtím několikrát řekli a ty řeči nikam nevedou, spíše to vypadá, jako by dostali herci pokyn improvizovat na téma, co si asi tak ti policisté mezi sebou mohou říkat. Jinak došlo na má slova u komentáře k minulému dílu - lesbická rodina hlavní vyšetřovatelky je pohodová, bez konfliktů, všichni se mají rádi a jsou k sobě vstřícní, prostě idylka oproti těm fuj fuj heterosexuálním manželstvím. Jinak děj se nikam nepohnul. Btw si myslím, že vrahem je ten plešatý klíčník. ()

Reklama

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli to měl být experiment, jak divákovi znepříjemnit každou minutu sledování seriálu, podařilo se. Každá figura je extrémním zosobněním předsudku. A mezi nimi všemi létá velké prázdné nic. Pseudoumělkyně je narcistní asociál, lesba je tak rozháraně pokroková, až je z ní špatná matka, policista poslušně setrvává v přihrádce macho ňoumy, profesor spí s žačkami, opuštěná čtyřicítka se z neschopnosti žít vztahy vypisuje do románů, mladí kverulanti stalkují své lásky a studentky VŠ nemají nic jiného na práci než mezi sebou do krve soutěžit o připitomělé angažmá ve studentském dramaťáku. Celá tahle Potěmkinova vesnice si vyměňuje směsici vulgarismů, invektiv a zbytečných slov. S recenzí tohoto paskvilu, který si nezaslouží ani titul seriál, se obtěžuji jen kvůli jedinému detailu – uvěřitelné postavě děkanky. Z grimas Jitky Čvančarové sice občas probublá na povrch nejistota nebo nedostatečný odhad, jsou situace, kdy se projeví, že je sama typově i povahově někým zcela jiným, ale podařilo se jí svou postavu obdařit smysluplností, které se člověk rád zasměje, anebo má pro ni pochopení. Výjimka v tomto případě svádí k možnosti, že chyba je možná primárně na straně herců. Jiný casting by třeba i tomu špatnému scénáři dal aspoň nějaký šmrnc. ()

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našlo by se toho více, co bych měla na srdci, ale protentokrát (a prozatím) se asi uchýlím jen k prostému sdělení. Už hodně dlouho jsem neviděla ve filmu či seriálu nic tak bizarního, jako když chtěl poskok Vančura z nějakého (pro mě mimozemského) důvodu jíst jídlo ze země a Čvančarová mu se slovy "ať ji nezlobí" milostivě dovolila navečeřet se ze stolu. Co, proč, zač, nač?!? Na další dva díly jsem (možná trochu masochisticky) zvědavá, možná bych se ale spíše měla bát, do jakých dimenzí se některé scény a celá série nakonec dostanou. A jestli to všechno nějak vůbec zvládnu zpracovat... ()

kingpsch 

všechny recenze uživatele

Neviem ci sa mam smiat alebo plakat ,vlastne miestami mi to prislo vtipne! Vidim, ze serial je aktualny a kopiruje vsetky “moderne trendy”!Vysetrovatelka je sexi lesba a zije s podobnym individuum,genderismus,liberalna kaviaren len sa cudujem ze hlavna postava nie je afroamerican ,to celkom produkcia podcenila…inak dejovo je to take ubohe ako vsetky tieto umele temy ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno