Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (739)

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasika klasík a nestarnúca zábava pre divákov každého veku alebo filmového zamerania. Herecký koncert Jacka Lemmona, Tony Curtisa a krásy Marilyn Monroe určite všetci poznáte. Kanonáda hlášok a vtipných situácií je neuveriteľná a súčasné žánrovky sa pri nich smutne krčia v kúte. Pre mnohých divákov najlepšia komédia všetkých čias. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Nikdo není dokonalý." Nejstylovější hláška na závěr filmu, skvěle předělaný masakr na sv. Valentýna a pro mě nejlepší role Jacka Lemmona, kterého považuji v roli Daphne za tahouna příběhu. Scéna, kdy tančí s Osgoodem v kubánském baru a následně se na posteli povaluje s rumba koulemi, je nezapomenutelná. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Úsměvný film. Ale nejlepší komedie vůbec? Možná tak v roce 1959. Nepamatuji si, že bych se během sledování zasmála nahlas a to ani jedinkrát. Přesto nemůžu Some like it hot upřít jakési kouzlo, které vás chytne a nepustí do konce. Marilyn jsem nikdy neměla ráda (proč? stačí si přečíst zajímavosti), ale tady byla jednoduše nadpozemsky okouzlující. Když ne výkonem, vzhledem určitě. Curtis s Lemmonem ji ale jednoduše zastínili a jejich pitvoření v dámských šatech mě pobavilo. Co moc nechápu je odbytý konec, který mnohým připadá kultovní - pro mne byl uspěchaný. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od Billyho Wildera som par kvalitnych filmov videl, ale tento patri aj z komercneho hladiska a aj vdaka Marylin Monroe, ktora mala pocas natacania akesi osobne problemy asi medzi najkvalitnejsie filmy Wilderovej filmografie. Obaja herci, ci uz Jack Lemmon alebo Tony Curtis zahrali "muzov v sukniach" perfektne, dobre som sa na nich pobavil, hlavne ta ich rivalita a ziarlivost na Marylin ma pobavila najviac. Takze u mna ma tato komedia jednoznacne plne hodnotenie... 19.03.2010 ______ Marilyn Monroe - (Sugar Kane Kowalczyk) +++ Tony Curtis - (Joe / Josephine) +++ Jack Lemmon - (Jerry / Daphne) +++ George Raft - (Spats Colombo) +++ Pat O´Brien - (Detektiv Mulligan) +++ Hudba: Adolph Deutsch +++ Producenti: Billy Wilder, Doane Harrison, I.A.L. Diamond +++ ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to valnou většinou milovaná velká legenda a klasika, ale ze svého pohledu prostě nemůžu říct, že by mě oslovila tak, jak by zřejmě měla. Pustil jsem si ji speciálně na DVD kvůli originálnímu znění, ale očekávaný zážitek se nedostavil. Bylo tam několik velmi zábavných scén, to uznávám. Jack Lemmon je opravdu dobrý, to uznávám. Marilyn vypadá krásně, to uznávám. Chyba je pravděpodobně na mém přijímači, to uznávám :). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Natáčelo se od 4. srpna do 6. listopadu 1958 v Coronadu v Kalifornii. (Varan)
  • Aby sa Junior (Tony Curtis) zapáčil Sugar (Marilyn Monroe) prehlási, že sa chystá zmocniť sa americkej dcérskej spoločnosti Shell Oil Company. V skutočnosti si tento koncern postavil svoje prvé sídlo v USA v decembri 1929, pričom dej filmu sa odohráva o niekoľko mesiacov skôr. (Arsenal83)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama