Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renomovaný a uznávaný exorcista se spojí s nováčkovským knězem na svém prvním tréninkovém dni. Když se kněz ponoří hlouběji do pekla na Zemi, tak hranice mezi dobrem a zlem se stírají a objevují se jejich vlastní démoni. (Flekoun58)

Recenze (35)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Další vymítací film, který z diváka spolehlivě vymete poslední zbytky víry ve svižné, zábavné a sysluplné posedávače a co vypadá, jako by jej uplácala zfetovaná oligofrenní kudlanka po nedělním foukání do šalmaje v sakristii. A tak se až démonický neherec a mimořádně leklý, slizký jeliman s konstantně strnulým výrazem „právě-jsem-přeblafnul-Belzebuba“ hodinu a půl potácí žumpou scénáristické bezradnosti a kauzálního kokotismu, přičemž recituje náhodně losované úryvky z Bible divně soptícícm statistům, když tu náhle jednu vypálí zrcadlu, udělá to puffff a pekelník se na to zčistajasna vysere. Narkoleptický exorcismus pro zvláštní školy, po němž kromě puchu zkažených vajec zůstanou jen tři palčivé otázky: Kdo pustil za kameru takového nesvéprávného idiota? Jaký hňup dal na takovou otravnou, do pekla volající debilitu dobrovolně prachy? a Co v něčem takovém, kurva, dělal Gej Hruškáč???!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vymítací filmy patří k mým nejméně oblíbeným hororovým subžánrům, protože málokdy přinesou nějaký svěží nový přístup nebo něco neokoukaného, většinou se jede přesně podle šablony. Touhle optikou oceňuju, že The Seventh Day patří k mála případům z posledních let, jehož tvůrci - co se týká děje - nějaká ta esa v rukávu drželi. Konceptuálně je to imho fakt docela dobře vymyšlené, o to víc mě ale musí mrzet veskrze matné zpracování. Zasloužilo by si to být působivější, potenciál tam byl. Mohlo se zatlačit na strašidelných scénách nebo na gore, nějak to formálně ozvláštnit anebo alespoň nevypustit zajímavou pointu na půl úst už asi čtyřicet minut před koncem, kdy značně ztratila na své možné působivosti a dopadla tak nějak ... bez dopadu. A taky je škoda, že hlavního postava - mladý otec Daniel - nemá bohužel ani kapku charismatu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Exorcizmus je nevyčerpateľná téma, a tento kúsok sa s tým pohral celkom schopne. Dvaja kňazi sa snažia zachrániť posadnutého chlapca, okolo ktorého sa to hemží mŕtvolami. Film má sympatické postavy, svižné tempo a aj nejaké malé prekvapenie. Síce nevydesí, to by sme v tomto žánri čakali nemožné, ale mňa to bavilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce spojí síly s účednickým knězem, aby očistili město od zla. Po dlouhé době rozhodně nevšední film na téma exorcismus, který se vydává trochu jinou cestou, což je vítané, bohužel i v téhle rovině to zůstalo tak na půl. První půl hodinu jsem byl spokojený, líbilo se mi, že se chodí od případu k případu, ale jakmile natrefili na posedlého chlapce, tak s ním se to vezlo až do konce a upřímně moc zajímavý nebyl. Na zajímavé masky zde divák může zapomenout, zde se spoléhá jen na proměnu hlasu a to mi teda nestačí. S gore se taky šetřilo, co to jen jde a krom jediné atmosférické scény na policejní stanici, zde vlastně nic moc zapamatovatelného není. Guy Pearce hraje dobře, natočeno to není nejhůř a došlo i na jeden zajímavý zvrat, takže po příběhové stránce je film silnější než po té hororové, což potěší fanoušky dramat, ale né mě. Koukatelný film a fanoušci vymítání by mohli být relativně utěšeni, ale čekal jsem intenzivnější podívanou. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

K vymetačským hororom mám vzťah ako k maslovému chlebu so šunkou. Jem ich, ale sú na svete aj lepšie pochúťky. Tento sa z bežného priemeru snaží vystúpiť relatívne nečakaným zvratom v druhej polovici, ale zas nemôžem s čistým svedomím povedať, že by ma nejako extrémne šokoval. Obecne sa scenár nesie v ukážkovo klišé žánrovom duchu a na tú tretiu hviezdu ho ledva-ledva vyťahuje snáď len triezva minutáž (ani nie hodina a pol) a charizmatický výkon Guya Pearceho. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vymýtačky s vyjímkou Constantina obvykle nemusím. Na tomto díle však je něco velmi temného a perfektně se hodícího do hororu. Strašidelných hororů si obvykle velmi cením a za normálních okolností bych zde udělil solidní tři hvězdy, ale vzhledem k nebývalé nízkým hodnocením jsem se rozhodl dát i čtvrtou hvězdu. Ospravedlňuji si to především zajímavou zápletkou s hlavou a patou a skličující temnou atmosférou. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v The Dark i zde zvolil režisér spíše civilní formu. Žádné šokující masky, děsuplné gore a fantastické efekty. Hraje se na postavy a vzájemné konflikty. Snímek lze chápat i jako alegorii, kdy slovy otce Petera: Démoni se ukrývají na místech, kde by je nikdo nečekal. Základní trojúhelník otec Peter, otec Daniel a chlapec Charlie, jehož posedl démon, má nakonec překvapivé řešení. Trochu mě mrzela civilně obyčejná kamera, která jen občas zprostředkovala zajímavý filmový obraz (vymítání při svíčkách, rodina v domě sedící na pohovce nebo předvedení se démona během výslechu). Arcibiskup představoval typickou šedou eminenci v pozadí. Ač Vatikán pozastavil praktiky exorcismu, on byl natolik silný, že si mohl dovolit je podporovat. Poněkud rozporuplný byl pro mne Daniel. Zpočátku arogantní, namyšlený a sebejistý se až po pár lekcích začal dívat na svět jinýma očima. Ve svém základu drama asi nijak neuchvátí ty, co mají rádi v podobných filmech bubáky, lekačky, otáčení hlavy o 360 stupňů, házení zelených šavlí, případně rudé fontány, protože zde je nenajdou. Přitom ale třeba nechybí hoření zaživa nebo práce se sekerou. Pro mne dostačující. 3,5* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Natočiť exorcistický Training Day a ešte vykradnúť jeho záverečnú pointu a v podstate aj názov, to je nápad natoľko dementný, že už z princípu musel vzniknúť ako šupácke béčko, ktoré sa svoje chyby ani len nepokúša zakryť, v horších momentoch pripomínajúci paródiu a v lepších Evil Dead. Keď dáte ešte hlavnú rolu uhrať totálne necharizmatickému tv hercovi, skončí to ako po všetkých stránkach zlyhávajúci film, bez sekundy napätia a strašidelnosti. A to hovorím ako fanúšik subžánru, považujúci aj Koniec dní s Arnoldom za funkčnú a zábavnú klasiku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď máte doma dva metly alebo mopy, stačí odtrhnúť z nich rúčky a vytvoriť kríž. K tomu už len stretnúť nejakého funebráka, šlohnúť mu odev a límec na košeli spojiť bielym papierikom, vystrihnutom napríklad z výkresu. A môžete ísť na to. Asi taký seriózny je tento Training Day, Edition vymetač ďábla 2021. Neviem, koľko ten brigádnik za jedno vymetanie bral, ale euro na hoďku mohlo byť tak maximum. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film se pokousi ozivit exorcisticky zanr pomoci buddy policejniho zanru a oboji zustalo na pul cesty. Nic vzrusujiciho nebo premyskiveho. Tematem tohoto predvidatelneho kousku je etika a lidska hrdost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod proč jsem na tento film upřel svou pozornost, byl ten, že v něm figurovalo jméno Stephen Lang. Mám tohoto herce docela rád a v obou dílech Smrti ve tmě podal velmi slušný výkon. Bohužel ten zde byl především jen jako lákadlo pro diváky, protože zde dostal jen vedlejší roli a před kamerou se moc neohřál. Což bylo sice mírné zklamání, ale co už. Hlavní prim zde hraje Guy Pearce (který si taky nevedl zle) a Vadhir Derbez – pro mne absolutně velká neznámá. Tato nesourodá dvojice však jak vidno dle ohlasů na internetu zrovna moc sympatií u diváků nedostala.   Hlavní problém však nevidím ani tak v nich, jako spíš v samotném scénáři. Milovníci nejrůznějších filmů o exorcismu totiž tvůrcům dost často vyčítají, že „kradli“ kde mohli. To už ale dnes dělá kde kdo, takže mě to moc nepřekvapuje. Já bych zase docela ocenil, že se vydali alespoň odlišnou cestou – tudíž že polovinu filmu nemusím čumět na nudné vymítání, ale příběh byl spíše veden jako takové duchovní vyšetřování, okořeněné o několik „soubojů“ s démonickými silami a finálním soubojem dobra se zlem. Efekty nebyli vyloženě marné, leč i tak se dočkáme jen několika celkem povedených pasáží, které stojí za větší pozornost (hned úvodní vymýtání s mladým Peterem a události po výslechu s policisty/ostrahou).   Bohužel tu byla i spousta hluchých míst, u kterých se někteří možná unudí téměř k smrti. Justin P. Lange prostě nedokázal vymačkat ani z poloviny to co se tu nabízelo. Mohlo to být určitě o něco brutálnější, nabídnout nějaký pořádný zvrat v příběhu – ten co nám byl ve finále nabídnut, moc překvapivý nebyl – Guy Pearce a Stephen Lang měli dostat více prostoru, jenže hlavní krajíc si pro sebe ukrojil ne moc výrazný V. Derbez, který prostě neměl absolutně šanci to utáhnout.50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedomrle horrorová a krutě nezáživná televizní inscenace o exorcismu, s nedotaženým scénářem a ubohým vizuálnem. Možná vás lehoulince překvapí pointa, ale jelikož vám bude nejspíš úplně putna co se s postavami na obrazovce děje, na větvi z ní rozhodně nebudete. Dva tři lehce zajímavé momenty a jinak nic. Nejlepší z celého spektáklu je asi song k závěrečným titulkům (https://www.youtube.com/watch?v=nhiEIUhnF9A). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler. Exorcista-instruktor zaučuje exorcistu-kadeta, aby se mohl v závěru postavit démonovi, který vymítačského veterána na začátku jeho kariéry porazil. Úvodní vymítání docela ušlo, ačkoliv se nejednalo o nic výjimečného. I dál to pokračovalo jakž takž, ale jakmile se ukázalo, komu se musí ústřední dvojice postavit, šlo to všechno do kopru. Masky stály za starou bačkoru, atmosféra, kromě krátkého blbnutí na policejní stanici, byla o ničem a o nějakém napětí nemůže být řeč. Závěrečné vymítání, které to mohlo všechno alespoň trošku napravit, se také hrubě nepovedlo. Zvrat sice trochu překvapil, ale upřímně řečeno byl naprosto zbytečný a v celkovém kontextu mi nedával příliš smysl. Ani herecky film moc nezaujme. Pearce se tím pronudil a jeho sidekick příliš charismatu nepobral. Bída. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako som zistil, že je nový film o exorcizme, hned som si ho aj išiel pozrieť. Lebo takéto filmy mám rad i keď už prekvapiť dokáže len sporadicky. Tento to bohužiaľ nie je i keď svetlejších momentov mal, ale nič čo by ma aspoň na chvíľu odrovnalo. Na začiatok, mi hlavne chýbali charizmatické postavy exorcistov ako boli napríklad taký Tomas Ortega s Marcusom Keaneom v exorcistovi. Keď nie, tak aspoň mohli mat drsný vzhľad otca Vergara z 30 monedas . Nič z toho ,ale títo hrdinovia nemali. Ale za nimi nestali, ani žiadne slušné masky ci nejaká fakt slušne vygradovaná scéna s exorcizmu. Aspoň príbeh je zaujímavý. Ako učiteľ a žiak idú po stopách zla, pokým nedôjdu do cieľa. Je tu i slušný finálny zvrat a i niečo z atmosféry. Tak by som tento film neodcudzoval, ale ani nejako nechválil. Môžem dať len slabé 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pomalu plynoucí film, kterej dělá z vymýtání skoro až disciplínu na olympiádě. Blbost je to ale velká. 20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr už je mrtvý a z 9 z 10 hororů na tohle téma jsou zbytečnosti a tohle není žádnou výjimka . Přitom začátek je dobrý kněží vymítají ďábla rituál se zvrhne jeden kněz umře druhý se podělá a vymítaná osoba uhoří (to neukážou bohužel) , ale pak to jde do kopru. Sledujeme dva kněze jak jezdí po Americe a vymítají zlo námět není špatný, ale první případ má tak 5 minut a je o ničem a druhý má tolik facepalmů , že by se o něm mohlo učit v historii jak netočit horor. Posuďte sami kluk zabije své rodiče a je ve vězení přijde k němu kněz (vypadá jak hlavní hrdina Prci Prci Prciček a absolutně se na tu roli nehodí nemá žádný respekt a nebálo by se ho snad ani mimino) a zjistí, že nevraždil on, ale jakýsi démon. Pak ten démon nebo ten kluk (nevím nevysvětlí to) zabije minimálně 3 policajty, jakousi ženskou a jednoho právníka (nebo co to bylo za figurku) a ti kněží si ho z tama odvedou na vymítání (pohodička nikomu asi nevadí, že to děcko momentálně už zabilo 7 lidí nechají je klidně si ho odvézt) a pak přijde pointa (nebudu ji vyzrazovat jediný důvod proč tomu dat 2 hvězdy). 40 procent ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že tenhle žánr má celkem úzké mantinely a být inovativní lze jen těžko. Otázka je zda je to potřeba. Pokud chci vidět film o vymítání, mělo by se tam vymítat. A Tomáš svá pravidla (aby z toho nebyla šaškárna). Hloupé ale je, když “zlo” je tak smazané a maskované, že ani nevíš jestli “tam je” nebo není a už vůbec jak vlastně “cestuje”. Navíc pokud se omezuje jen na chraplákový hlas je to o ničem. V tomto je naprosto dokonalý a nepřekonatelný Constantine. Howk. Domluvil jsem. ()

Reklama

Reklama