Reklama

Reklama

Zloději

  • Hongkong Zong heng si hai (více)

Obsahy(1)

Trojice špičkových zlodějů Joe (CHOW YUN-FAT), Jim a Sherry se živí krádežemi vzácných uměleckých děl. Užívají si luxusu, ale jen do chvíle, kdy dostanou za úkol ukrást z dokonale střežený vzácný obraz od Modiglianiho. Situace se jim vymkne z rukou a během riskantní akce je Joe smrtelně zraněn. Svou smrt však přežije a vrací se s myšlenkou na loupež století a ďábelskou pomstu v jednom. Režisér John Woo ve své akční komedii dokazuje, že dobře střílet se dá i z invalidního vozíku, s výbušninou můžete hrát kopanou a míčem zabíjet lidi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemná light verzia motívu priateľstva, typického pre Johna Woo, okorenená svižnou akciou. Veselší a pozitívnejší film než najväčšie perly majstra a adekvátne k tomu aj o trochu menej vzrušujúci. Ale postavy sú sympatické, akcia si udržiava tradične vysokú úroveň a nechýba ani prekvapivý zvrat. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Komedie Johna Woo, která je nejen parodie na vlastní vysoce stylizovaný subžánr heroic bloodshed, ale především žánrovým kompilátem, v němž obratně kombinuje zlodějský film s vychytanými loupežnými plány na krádeže obrazů, variuje na Truffautův snímek o přátelství dvou mužů a jedné ženy Jules a Jim, vzdává hold Hitchcockovým filmům Chyťte zloděje a Na sever severozápadní linkou, připomene road-movies a celý film koncipuje jako pubertální hongkongskou komedii (ve které Chow Yun-Fat hází dětmi a odpaluje granáty během zběsilé jízdy na kolečkovém křesle). Chow Yun-Fat i Leslie Cheung parodují vlastní hrdiny ze svých předchozích heroicbloodshedových filmů natočených s Johnem Woo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,000,000(Hong Kong)║ Klasický John Woo plný výbuchov, prestreliek ale i ľahkého humoru, čo tam v celku fajn sedí. Príbeho sa mohol ale trošku viac potrápiť ale slušný priemer to zaručene ostáva aj vďaka hercom. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na Wooovi Hong Kongské poměry až nezvykle průměrná záležitost, kterou je lepší ignorovat a plně se soustředit na jeho vážné pecky. John Woo sice komediální timing má, ale nějak to nepasuje k té vážné dějové lince a vznikl nezajímavý hybrid. Tradičně to drží nad vodou charismatický Chow Yun-Fat, ale to je jasná věc, kterou není třeba konstatovat. Sympatické je, že hlavní herecké duo v čele s režisérem umí zparodovat své vlastní největší fléky, ovšem na kvality snímku to bohužel valný pozitivní vliv němá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Woo se rozhodl si trochu zakomediovat a bylo to nejlepší rozhodnutí v jeho životě. Takováhle podívaná se fakt vidí jednou za pár let. Chow Yun-Fat a Leslie Cheung dělaj neuvěřitelný tríčky (jak bojový tak komediální) a do toho skvěle hraje taky Cherie Chung. Závěrečná přestřelka no to se musí vidět. Jedna z nejlepších akčních komedií co jsem kdy viděl. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná, svěží zábava, jakou bych od Wooa nečekal. Chow je k sežrání, jako (skoro) vždycky. Jen některé moc laciné vtípky bych si odpustil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

John Woo, tady podle mě neukázal všechno co umí, protože tam sice akce je dost, ale je to přehnaný v tom, že se ty zlý, prostě nemůžou za žádnou cenu trefit do hlavní dvojice a to i když leží na zemi a oni střilej samopalama ze všech stran, to vypadalo dost trapně,ale naštěstí v závěrečný přestřelce se Woo probudí a naloží tam super akci a je dokonce i vtipná, což moc v předešlý části filmu taky nebylo. Hercům nemůžu nic vytknout, Chow Yun-Fat je fakt skvělej a je tam bezkonkurenčně nejlepší a to tam ani nemusí ukazovat nějaký bojový umění a ostatní sice nehrajou mimořádně, ale dobře sekunduoju Fatovi.Co se týče hudby, tak ta se mi docela hodně líbila, pěkně sedla do filmu, ale bohužel jí tam je dost pomálu. Určitě jsem viděl už lepší filmy od Wooa, ale za tenhle film se stydět určitě nemusí ()

choze 

všechny recenze uživatele

Johnův odskok od hrdinských krveprolití k akční komedii, přičemž si ale nezapomněl vzít s sebou své kmenové herce a rozpoutat dvě komornější, ale i tak luxusní akce (krádež Modiglianiho, finále). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Chow Yun-Fatom v hlavnej úlohe. Má zaujímavý príbeh o troch priateľoch, dvoch mužoch a žene, ktorí sa venujú krádežiam vzácnych umeleckých diel, ale po jednej vydarenej krádeži sú podvedení a musia čeliť mnohým problémom. So spracovaním som pomerne spokojný, síce v prvej polovici sa toho až tak moc neudeje, ale pozerá sa na to aj tak dobre, no a druhá polovica je už rýchlejšia, dejovo zaujímavejšia a celkovo lepšia. Akcie tu nie je moc, ale tá sa vydarila. Samozrejme sa nemôže porovnávať s akčnými scénami z filmov ako Killer alebo Hard Boiled, ale stále je to dobrý nadštandard. Ale finálna akcia je už samostatná kategória, pretože to je už perfektná paródia na akciu zo spomínaných filmov. Má mnoho výborných nápadov a je veľmi zábavná, škoda, že sa v podobnom duchu nenesie celý film. Humoru tu moc nie je, väčšinu času som ani nechápal zaradenie tohto filmu do žánru komédia, kedže pôsobí pomerne normálne, ale to sa zmení v poslednej približne štvrťhodine, ktorá je už humorom preplnená a je to rozhodne najlepšia časť filmu. Herecké obsadenie sa vydarilo, najlepší je samozrejme Chow Yun-Fat, ale aj zvyšní herci, z ktorých väčšina už je známa z predchádzajúcich filmov Johna Woo potešia. Réžii tiež nemám čo vytknúť. Na vrcholné diela Johna Woo samozrejme tento film nemá, ale aj tak je to solídna zábava. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 74%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brilantní přestřelky, zbraně všeho druhu, střelba na kolečkovém křesle, či kopaná s C4. Akční nášup se vším všudy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: fanoušci Johna Woo chtějí mimořádně násilný obsah, chtějí vidět padouchy padat k zemi až specificky zvráceným způsobem a rozhodně nechtějí sledovat připitomělé pitvoření herců před kamerou. Ústřední trio se dlouhá léta „živí“ krádežemi vzácných uměleckých děl. Slušný výdělek jim přeju, jenže nějaká slušná hongkongská akce je tím pádem k vidění až po dlouhých čtyřech desítkách minut. Do té doby, jestli akční klasik vidí něco vtipného na té rozjařené hudbě, kterou cpe do každé druhé scény, se dle mého skromného diváckého mínění mýlí. První loupež obrazu je provedením směšná, zbytečně komplikovaná (druhý zloděj je tam úplně k ničemu), podobných akcí navíc nejsme ušetření ani s přibývajícím dějem. Ten sice nabízí i profláknutou scénu, kterak Chow Yun-Fat likviduje protivníky z invalidního křesla, obávám se ale, že už to nahoru vytáhnout nedokáže. Navíc jsem viděl v angličtině a to je slušné peklo na zemi. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Lehoučká, pozitivně zabarvená komediální blůzka Johnovi Woo příliš nesedí. Nezatížen olovem a vroucími emocemi je čínský režisér přehnaně rozšafný, nedůsledný v tahu na bránu a překvapivě infantilní v humorných scénkách, beroucích si na paškál jeho vlastní (vážné) filmy. Zloději si vybudou maximální pozornost, když se zrovna spoléhají na tradičně výborně komponované přestřelky, ale mimo ně se nedovedou vyhnout dojmu nazajímavé hlušiny. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Woo natočil lepší filmy, akce v průběhu byla na jeho poměry lehce průměrná, naštěstí přišel ten závěr, který byl i tak na co jsem od Wooa zvyklý slabší. Jasně, nečekal jsem druhý Hardboiled nebo Killera :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice napínavé, nápadité, vtipné až rozežrané. Klasický John Woo, ale zde převažuje spíše humor, čímž je jeho základní téma chlapského přátelství podáváno o poznání pohodověji. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli kdy dojde na akci je na filmu maximálně vidět režisérova genialita a je to starý dobrý krvavý balet v nejlepší podobě - jenže zatímco v jeho ostatních filmech ten balet drží pohromadě dobrý a dobře vyprávěný příběh o osudovém setkání silných charakterů, tady naopak je příběh silně nezvládnutý a hlavně film przní, s epesní heroickou akcí ostře kontrastující, pokusy o humor. Humorná poloha Chow Yun-Fatovi i ostatním hercům občas sedí, ale tady připomíná spíš křeč, v nezvládnutém narativním chaosu který není ani zajímavý, ani zábavný. Soustředit se čistě na komediální a parodickou složku, tak by to šlo - ale když se příběh i přes věčné shazování snaží tvářit vážně a emotivně, a akční scény mezi tím vším blbnutím jsou ÚPLNĚ stejně pojaté jako v ostatních, vážných filmech Johna Woo, tak se celá konstrukce filmu hroutí jak domeček z karet. 6/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

John Woo tentokrát trochu jinak a přece pořád stejně. Příběh o trojici zlodějů, kterou se snaží vyšplouchnout jejich "otec", nabízí tradiční igredience, témata jako pomsta, přátelství, láska. Tentokrát je však stylová akce v komediálním hávu, tedy občas. Některé vtípky byly výborné, jiné trochu slabší. Opět uvidíte geniální akční scény. Zejména závěrečná přestřelka patří k památným momentům. Uvidíte také například tvrdého karetního hráče, využítí dvou plechovek coly a basketbalového míče + mikrovlnky. Chow Yun Fat je fenomenální hitman i jako vozíčkář a dokazuje svoje schopnosti, k ruce má skvělého parťáka Leslieho Cheunga, který to také kosí na všechny strany. I ty zlodějské parádičky stály za to a nejen bojové scény. Navíc se podstatná část děje odehrává v aktraktivním prostředí Paříže, další důvod proč to shlédnout.Tento film je jasná volba pro fandy Johna Woo, HK akčních filmů, Chow Yun Fata a Leslieho Cheunga. ()

Reklama

Reklama