Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (409)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden parchant se zadkem za milion dolarů, FBI jako jeho ochranka a tucet elitních zabijáků, kteří by odměnu za jeho hlavu rádi viděli ve svojí kapse. Že z toho nemůže vzniknout nudné konverzační drama? To byste se divili! Tvůrci se vydali přesně opačnou cestou, než kterou tak hlasitě propagovali ve všech trailerech a přímo trestuhodně vyplýtvali úžasný potenciál s hodnotou zlatého selete. Námět, který sliboval nekompromisní akční nářez, vzal bohužel někdo až příliš vážně, akční linii odsunul na druhou kolej a v závěru se dokonce hloupě a zbytečně snažil hrát si na Šajmalouna. Jednotliví zabijáci jsou sice perfektní, ale ti nejzajímavější (Affleck) bohužel zmizí dřív, než stačí něco předvést, a ti méně zajímaví zase opruzují na plátně až příliš dlouho. Škoda, snad se toho někdo za pár let chytí a připraví nám z toho lahůdkovou předělávku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joe Carnahan .. Šílená variace na tuctovou gangsterku, jenž s každou další postavou a zejména s každým dalším objasňováním pointy svůj potenciál hodně ředí a výsledek usazuje někde na hranici slušně našlápnutého leč nezvládnutého průměrného snímku. Nepomůže ani brilantní styl, kamerové filtry a spousta dalších vizuálních hrátek naroubovaných na řízný soundtrack. Někdo ten scénář měl proškrtat nebo látku prostříhat. Je sice fajn mít takovou plejádu herců (z niž někteří prostě válí), ale známé pravidlo "všeho moc škodí" zde platí na sto pět procent. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Režisér Carnahan předběhl scenáristu Carnahana v krátkém sprintu o několik koňských délek. První dvě třetiny audiovizuální jízda s několika svěžími nápady, ve stylu nejlepších Ritchieho fláků, ke konci se však motor rychle jedoucího sporťáku zadrhnul takovým způsobem, že zaparkoval do garáže s nápisem "Reynoldsovo osudové drama" a tam pomalu chcípnul. Nechat ten sporťák dojet až za cílovou pásku a nešlapat na brzdu, bylo by to za čtyři medaile jako vyšitý. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Namiesto veľkofilmu M:I-3 si teda Carnahan natočil komornejší Smoking Aces. Vizuálom potvrdil svoju dravosť a scenár obohatil zábavnými postavami, ktoré upútajú už len svojím výzorom na ktorom si Carnahan zakladá. Ray Liota opäť výborný, Ryan Reynolds závratne stúpa v mojom rebríčku obľúbených hercov, Bena Aflecka v takejto úprave tiež inde neuvidíte ;-) a poteší malá úloha malého herca (a režiséra) Petra Berga. Naviac Alicia Keys a Common sem hladko zapadli. Hi-tech krimi gangsterka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V podstate iba ďalšia varianta krimi-videoklipoviek v štýle Guya Ritchieho, ktorá vás neprekvapí ničím novým. Adrenalínová dynamika a expozícia zloduchov je ale opäť na špičkovej úrovni a byť trochu pomalšieho rozjazdu s hlbším predstavením postáv, masakrálne finále mohlo tie VEĽKÉ EMÓCIE nielen predstierať, ale aj naozaj vzbudzovať. A potom by išlo o dielo zo zlatého fondu gangsterských kultoviek. Takto Joe Carnahan krývajúcou dramaturgiou oslabuje vyznenie filmu ako celku a ostáva "iba" pri delikátnosti jednotlivých obrazovo-strihových chuťoviek (niečo podobné by sa možno dalo prehlásiť o prvom Kill Bill, ale tomu hrá do kariet Tarantinov originálnejší koncept). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)
  • Režisér Joe Carnahan se sám ve snímku objevil, a to jako jeden z mužů v černém, kteří nasedají do dodávky na začátku filmu (NGP)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama