Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

Makky 

všechny recenze uživatele

Takúto poetiku obrazu v kontraste s reáliami a krutými zážitkami hlavných hrdinov by som dokázal sledovať stále. V hlavnej úlohe krajina, príroda, ohromná réžia, skvelé postavy a výborní herci. Monológy mladej rozprávačky, akokoľvek naivné, boli ozdobou. Yellowstone som zatiaľ nevidel, idem napraviť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vydařená prequel série jde proti očekávání. Mnohem spíš než klasický western plný přestřelek a drsňáků je to survival / klidnější a poetický osadnický road trip s důrazem na témata rodina, zodpovědnost a jedno další dobrodružství ve stáří. Z divokých kovbojských představ vás vyvede už skutečnost, že hlavní hrdinkou je 18-letá dcera (Isabel May - sympatická herečka) plná touhy po free životě, odvahy a snů. Samozřejmě veliká deviza je starý Sam Elliott, velmi mile mě herecky překvapil i v reálu manželský pár dvou pop-country legend, Faith Hill & Tim McGraw. Neobejde se bez slabších epizod a pár trapných momentů, ale v celku je to dobrá práce, co obstojí i sama na sebe, a ne jen tak nějaký zbytečný doplněk k Yellowstone... Duttonovský "vesmír" je tímto o kus bohatší. 80% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pár najatých pistolníků, dva bývalí vojáci a veterán občanské války s rodinou doprovázejí karavanu převážně německých emigrantů v jejich cestě za štěstím. Idealizované dobývání Divokého západu je tímto zašlapáno do země, protože seriál věrně ukazuje, že "Žili šťastně až do smrti." předchází násilí, bolest a smrt.  Poutníky na cestě čekají bandité, indiáni, divoká zvěř i rozmary počasí a nehostinná krajina. A stejnou roli hrají i mezilidské vztahy, které krystalizují v napjatých poměrech. Má to prostě úplně všechno, co múže žánrový fanoušek chtít a jak už je u režiséra a scénáristy zvykem, spoustu věcí navíc. Začíná to vypadat, že Duttonovi budou mít své vlastná universum.  Sheridan je prostě Bůh i Ďábel a po dlouhé době také chlap, který mě v posledním díle regulérně rozbrečel. 100% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No neviem, to je western pre dámy a zženštilých mužov? Zrejme áno. Navyše liberalizovaný. Prostredie, obrázky, kamera, príroda, to všetko je úžasné, nádherné. Ani Isabel May nie je na zahodenie, silne pripomína Jennifer Lawrence, zatiaľ len výzorom. A Sam Elliot prináša mimoriadny herecký výkon. Ale toto nemá s žánrom ako western skoro nič spoločné, akurát, že sa to deje na Divokom západe, sú tam Indiáni a sem tam prestrelka, ale veľmi riedko. Za to romantiky tu je až až. Najlepšie tej multi-kulti. Rok 1883 je nakrútený očami dnešného liberálneho diváka, pre ktorého budú Indiáni všetko ušľachtilí domorodci,  biely muž v podstate samý špinavý drsňák, ale aspoň teda černoch má úroveň, ako sa patrí. Inak príliš málo gayov. Nechápem, veď od Skrotenej hory je jasné, že kovboji boli veľmi prihriati. Z toho by mali mimovládky určite urobiť škandál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„V PRÉRII ČÍHÁ SMRT VŠUDE. MÁ VŠECHNY TVÁŘE, JAKÉ SI JEN DOVEDETE PŘEDSTAVIT. A PŘEKONÁVÁ I TY NEJHORŠÍ NOČNÍ MŮRY…“   Feministicky chlapskej seroš o cestě, která vás buď zocelí, nebo zabije... Takovej (asi) klasickej Sheridan – postavy s parádníma charakterama, který se vryjou pod kůži, vobčas červená knihovna… ale hlavně drsný putování zemí, která nezná slitování! (Navíc ty minirole!) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taylor Sheridan si v seriálu střihl roli rančera, lovce zlodějů dobytka Charlese "Charlie" Goodnighta. 2.) Tim McGraw a Faith Hill (James a Margaret Duttonovi) se objeví ve flashbackových scénách také ve čtvrté řadě seriálu Yellowstone. 3.) Thx za titule „num71“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  *** ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • Shea Brennan (Sam Elliott) hovorí imigrantom, že sú blázni, pretože majú vo vlaku voly a nie kone. Pravdou je, že väčšina priekopníkov používala na ťahanie svojich vozov skôr voly ako kone, na rozdiel od zobrazenia vo väčšine westernov. Voly sú pomalšie, ale vhodnejšie na takúto cestu, pretože sú silnejšie, dokážu vydržať pod nátlakom, dokážu lepšie ťahať plne naložené vozy do hôr, menej sa vystrašia a po príchode by sa lepšie hodili na život na farme a zakladanie stád dobytka. (belinko)
  • Dívku, které se udělá zle z vody a je označována jako „slovanský emigrant“, hraje Amber Blaze Lemmond, která je české národnosti. Na anglickou radu ohledně pití vody odpoví zřetelně česky: „Nerozumím.“ (fabecc1222)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno