Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školský ombudsman dostává zprávu, že na jedné střední škole dochází k pohlavnímu zneužívání studentů učitelem. Případ je pro Aleše Pelána (L. Vaculík) o to složitější, že na zmíněné škole léta učil, a dotyčného zná… (Česká televize)

Recenze (37)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné a s přehledem vygradované finále mísící všechny roviny seriálu: Pelánův osobní i profesní život, problémy školství, institucionálně-politickou rovinu (MŠMT) a mediální pokřivování reality. Skvělé herecké výkony, režie, hudba. Škoda že případ sexuálního obtěžování a Pelánova milenka nedostaly více prostoru, obdobně velmi silné téma sexuálního zneužívání by si zasloužilo hlubší rozpracování. Naopak rozhovor mezi Pelánem a jeho ženou je ryze realistický, lidský a především velmi smutný a finální monolog paní Pelánové je síla. Tichá dohoda je povedenou tečkou a já vřele doufám, že tvůrci připraví i druhou řadu, jelikož obdobně propracovaný a celkově kvalitní seriál jsem u nás fakt dlouho neviděl. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opet vynikajici rezie Terezky Kopacove. Zejmena diky ni se jedna o podarenou tecku za serialem, ke kterymu mam jinak hodne vyhrad. Vaculik, respektive jeho postava, mi byl celou dobu nesympatickej, sral me namestek v podani Plesla i cim dal osklivejsi Hrebikova jako ministrine. Na druhe strane jasne nejlepsi Reznicek, kterej v podstate neplanovane celej serial tahnul. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné zakončení skvělého seriálu. Pelán dostává pecku mezi oči a mnohé si uvědomuje. Nicméně to gró jsem viděla v jedné z posledních scén. ,,Víte kolik je článků o pádu vlády? 27. Kauza Pelán? Mě už v tuto chvíli už řešit nemusíte. Já už nikoho nezajímám. Ani Bekovou." A tak je to dnes bohužel se vším. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelé zakončenie seriálu, pre mňa najlepšia časť celkovo. Silné emócie, veľa otázok na zamyslenie, pochybnosti o tom, kedy my už moralizujeme, pritom sami nie sme svätí. Kde je hranica medzi učiteľom a študentom, kedy sa zachádza už priďaleko a nie sú na vine aj provokujúce študentky? Výborne bol tiež zachytený odpadový bulvár, ktorý sa neštíti pred ničím a pre pár korún ničí životy. Záver a ombudsmanove rozhodnutie v osobnom živote veľmi kvitujem. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta Balada o polnych vtákoch a k ní montáž s opáčkem všech dílů, bylo tak něco patetického a trapného! Melodramatické podceňování diváka, které dílu ubralo hvězdičku navíc. Jinak nechápu, proč Pelán nezůstal se Sárou, když s ním jeho žena už být nechtěla. Nevím, proč by spolu nemohli zůstat dva dospělí, svéprávní lidé, co je na tom amorálního? PS: Nejlepší herecké výkony měl Pavel Řezníček se svým lidovým řidičem. Nechtěně se z něj stala hvězda celé série. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Premiéru desáté epizody sledovalo 1,36 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)
  • Na závěr při rekapitulaci příběhů hraje v pozadí píseň „Balada o poľných vtákoch“ od slovenského zpěváka Mekyho Žbirky. Skladba vyšla na jeho debutovém studiovém albu „Doktor sen“ v roce 1980. (rublik05)
  • V době natáčení epizody na rozdíl od zahraničí neexistoval v České republice etický kodex, který by upravoval chování žáků a učitelů. (sator)

Reklama

Reklama