Reklama

Reklama

Robert Sedláček

Robert Sedláček

nar. 07.06.1973 (50 let)
Gottwaldov, Československo

Diskuze

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Chaval

tak já patřím mezi to jedno procento. Nestála bych o takovou popularitu, jaké se konkrétně těm dvěma dnes dostává. Čistě hypoteticky ... pokud by mi chtěl pan prezident nutně někdy poděkovat za to, že jsem se o něj v nemocnici starala, dávala pod zadek mísu apod., že jsem prostě a jen dělala svou práci, nic světoborného, za co bych se zasloužila o stát!, tak by bylo pro mne ctí už jen to pozvání na Hrad a poděkování. Kdybych se někdy o ten stát zasloužila ... něčím ... pak bych s téměř posvátnou úctou vkráčela do sálu, oděná ve společenských šatech, lodičkách a pěkně upravená, abych svou přítomností u tak výjimečné situace, vzdala úctu a poděkování za tu čest nechat si připnout na svá ... na svůj hrudník medaili. Tuto slušnost, vypadat slušně, při výjimečných příležitostech, má mít člověk v sobě stejně jako, když vstoupíš do místnosti nebo někoho potkáš, tak pozdravíš ... :-)

Chaval

Chaval (hodnocení, recenze)

Hrad se prostě měl zachovat jako Hrad a ne jako tolerantní slabota, která všechno promine. Pak se má člověk divit tomu, že je tady furt bordel, když se nedbá ani o ty nejmenší záležitosti. Nebudu hodnotit Sedláčka jako člověka, k tomu nemám mandát, ale jeho póza - jediné slovo, křupanství. No, každej je nějakej a každej má svý chyby. Nikdo není dokonalej. Všichni jsme v něčem ujetý. A pochybuju, že kdyby kdokoliv z nás měl dostat ocenění, tak by odmítl. 99 % lidí určitě neodmítne. Skoro nikdo nemá ten nadhled a sebereflexi. Většina lidí má o sobě to mínění pocitu zadostiučinění- já jsem nejlepší, já si to zasloužím, atd. Alespoň dle mého skromného názoru.. :) 

A kamarádšofty s udílením ocenění, ty tu byly vždy.. Nebudu jmenovat, ale každý by si to dohledal vcelku lehce a rychle, kdyby chtěl.

na příspěvěk reagoval Ainy

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Claude : Neboj jsem dalek tady řešit oblečení, ale nedá mě to s tím Woody Allenem. Oba asi víme že Woody není žádnej fanoušek Oscarů, ale stačí se kouknout v čem tam přišel :-) když pominu fakt že přirovnavat někoho jako pan Allen k někomu je je Sedláček mě bolí už z principu. Schválně si někdy poslechni jeho (Sedláčka) rozhvory a pak dej třeba Klause, jak rádi se chlapci poslouchají je neuvěřitelný.  Až budu prezident já, tak dám ocenění Olze Schoberový, protože díky ní celá československá mužská populace mohla snít i v totalitní době a to je rozhdoně větší přínost než tady těch pár průměrů od Sedláčka.

na příspěvěk reagoval claudel

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Enšpígl

to je jasné, jeden Zemanovi dělal reklamní spoty, druhý o něm točil dokument a třetí, doktor, mu operoval prst. Toho si média moc nevšímají, jelikož není tolik na očích. Je mi z otoho smutno, takovéhle kamarádšofty znevažují celý státní ceremoniál.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Proto se ptám za co v oblasti umění  ? Pro jednoho je Sedláček užasnej filmař OK, ale pro mě třeba ani omylem. V oblasti umění tady neměl pro naší zem nikdo větší přínos než Sedláček ? Cha :-) Mně je jenom líto těch, kteří si státní ocenění skutečně zaslouží a jsou v jednom balíku s kamarády prezidentů. Navíc Sedláček, když mluví tak na mě působí jako Klaus/Zeman a radši přepínám, protože ten člověk je mně silně nesympatický, sebestředný a pozérský. 

na příspěvěk reagoval Ainy

Kmotr76

Kmotr76 (hodnocení, recenze)

Ainy

Renč je ještě větší blbec, než jsem myslel. Ta mikina je nic v porovnání s takovejma kecama...

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Kmotr76

aha, tak se omluvuji :-) chyba v metrixu, ale i tak. Medaili za zásluhy o stát I. stupně ... platí to samé, podle mě si to nezasloužili

na příspěvěk reagoval Kmotr76

Kmotr76

Kmotr76 (hodnocení, recenze)

Ainy

Pozor! Sedláček a Renč nedostali Řád Bílého lva (tj. nejvyšší možné ocenění), "jen" medaili za zásluhy, a to v oblasti umění. 

na příspěvěk reagoval Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Kmotr76

Pokud u vyznamenání Řádem Bílého lva existují kategorie i za kulturu a měli by ji dostávat umělci, tak bych si představovala, že by ji měl dostat přinejmenším někdo, kdo natáčí dokumenty dejme tomu přímo z bojišť nebo např. o africké chudobě, o práci lékařů bojující s ebolou apod. Svými filmovými záběry pomáhá dostat tyto problémy mnoha lidem do podvědomí, že ne všude se mají lidé tak dobře jako tady a díky tomu se začne více pomáhat ... neříkám, že zrovna tohle nějak pomůže české státnosti, ale když už tak aspoň takoví režiséři. Přesto si myslím, že oblast kultury má své Slavíky, České Lvy, Thálie apod. a neměla by se jí týkat kategorie Řád Bílého lva.

 

Oba pánové měli nahlédnout do svých svědomí a říct si, jestli zrovna Řád Bílého lva není příliš, že si ho nezaslouží, že pro ten stát nic tak významného neudělali jako Sir Nicholas Winton, Dana Drábová, padlí vojáci, letci, dárci krve ad.

na příspěvěk reagoval Kmotr76

Brinkley

Brinkley (hodnocení, recenze)

Rovněž se divím, že víc veřejnost šokuje ona mikinová aféra než samotná volba oceněných. Asi je něco ve vzduchu, protože před týdnem jsem byla svědkem živé diskuse týkající se nového nastudování Straussovy opery Salome.... a víc než pěvecké výkony se řešil fakt, že Mariusz Treliński v rámci svého netradičního pojetí nechal po prknech Státní opery producítovat svalnatého naháče. Jenže zatímco Treliński podle mého skromného názoru svého naháče obhájil, Sedláček je originální jedině svoji filmovou prvotinou... a tou svojí nešťastnou mikinou se "jen" zařadil mezi burany. Osobně mě to však vůbec nepohoršuje. 

Kmotr76

Kmotr76 (hodnocení, recenze)

Ainy

Uznávám, že Renč a Sedláček si takové vyznamenání rozhodně nezaslouží (stejně jako Fico nebo Bílá). Na Sedláčkově místě bych vyznamenání odmítl, určitě mu uškodilo víc, než by mu prospělo. Jeho oblečení je v porovnáním s tím kravina, kterou bohužel všichni naprosto zbytečně řeší. Ale určitě udělal větší chybu hrad, který ho tam s nevhodným oblečením pustil. A že pan Špaček nepamatuje větší skandál? Mě přijde tedy větší skandál samotné vyznamenání Sedláčka a spol. (jinak proti němu nic nemám, jeho České století se mi líbilo, ale na vyznamenání to prostě není, to je jasné; ale určitě zase víc zasloužené než v případě Renče, nebo dokonce Fica), nebo Zemanova diplomatická cesta do (a z) Číny. 

na příspěvěk reagoval Ainy

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

claudel

Ano,dnes je hnusná doba,že i lidé,co jdou do Národního divadla přijdou v džínách a vytahaných svetrech.Já jsem konzervativní a jsem zásadně proti tomuto nešvaru.To,že je demokracie a člověk může jít v pytli od brambor,to nemohu komentovat jinak,než že je to křupanský a velice dementní názor.Než tu budeš psát svoje postřehy,tak si něco o demokracii nastuduj.To,že je někdo buran a neumí se chovat nemá s demokracií vůbec nic společného.

na příspěvěk reagoval claudel

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

claudel

všichni měli na pozvánce napsáno dress code - společenský oblek :-) ... no nevadí, na tohoto pána, na jeho vyznamenání a na to jak by se měl u toho chovat, resp. obléknout máme rozdílný názor. O nic nejde, hádat se nebudeme....  Jestli je talentovaný od Boha, pak je to dobře. To mi říkají přátelé taky, když mě slyší zpívat. To, že natočil několik málo divácky úspěšných filmů z něj nedělá laureáta nejvyššího státního vyznamenání, ale má maximálně tak na nominaci na Českého lva. To platí i o panu Renči.  Přečti si co si o tom myslí zde zmiňovaný Ladislav Špaček, odkaz pár řádků níž.

na příspěvěk reagoval Kmotr76, claudel

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Udělali na Hradě chybu-neměli tam tohoto mongoloidního neandrtálce v mikině vůbec vpustit.I do lepší restaurace musíte přijít v kravatě.Sedláček je u mě buran a ubožák-i když mu to vyznamenání dávala vepřová hlava,tak pokud se na něj třásl,měl si vzít  oblek a kravatu!

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

Jeden nejmenovaný  zdejší uživatel (nejmenuju, možná by si to nepřál) pracuje na PR České televize a povídal mi, že se Sedláček kolikrát chová jako lehký sociopat (souzeno podle několika setkání s ním a jeho nezvyklým hláškám). Talentovaní lidé od boha jsou vždycky tak trochu mimo....

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

Robert Sedláček natočil vynikající film Pravidla lži, i kdyby už nikdy nic jiného nenatočil, dokázal tím více, než stovky dalších režisérů. Upřímně se divím, jaká hysterie se spustila kolem jeho osoby a jeho oblečení. Havel, Klaus i Zeman rozdávají ceny kamarádům, to je asi stigma našich prezidentů a nezbývá nám nic jiného, než to akceptovat nebo to ignorovat. Cena pro Sedláčka mně rozhodně nepřipadá jako něco, co by mělo vzbuzovat takové vášně. A pokud žijeme v demokracii a nehodnotíme lidi podle slupky, tak tam může přijít i v pytlu od brambor. Pokud ctíme nějaký bonton, tak by pak měl hradní guru Forejt v pozvánce jednoznačně napsat, že se striktně vyžaduje formální oblečení anebo jej u vchodu měli převléct. A u filmových fanoušků bych spíše očekával, že budeme hodnotit a komentovat filmy, výkony herců, scénář a ne jejich mikiny. Myslím si, že třeba takový Woody Allen by byl taky schopný přijít ve svetru a nikdo by si neodvážil ani ceknout.

na příspěvěk reagoval Kmotr76, Ainy, Ozzy2

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Chaval

jak přesné! Dokonale vystihl mou náladu vzhledem k tomuto dění

"vrchol arogance a totální nedostatek sociální inteligence".

CarloRizzi

CarloRizzi (hodnocení, recenze)

Já, příjít takhle oblečený jako Robert Sedláček  pro vyznamení na Pražský hrad, tak bych se habou propadl do země. Udělal ostudu nejen sobě, ale celému národu. Režisér Robert Sedláček asi nemá  dost pěněz  na sako, no ! Docela by mě zajímal, názor experta na etiketu  Ladislava Špačka.

na příspěvěk reagoval Chaval

PinokKio

PinokKio (hodnocení, recenze)

Bigrambo

Nejspíš to bude tričko potřísněné Zemanovým spermatem, takže jakási upomínka na náš nejvyšší státní orgán ..

na příspěvěk reagoval Ainy

Chaval

Chaval (hodnocení, recenze)

Podivuji se nad páně Sedláčkem, který si přijde pro státní vyznamenání jak do obchodu pro pívo. 

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

23. Ji.hlava je tady

23. Ji.hlava je tady

10.10.2019

Třiadvacátá Ji.hlava je za dveřmi. Mezinárodní festival dokumentárních filmů letos nabídne premiéry českých snímků, přehlídku ukrajinského režiséra Felixe Soboleva, filmy žen o ženách i dosud… (více)

Historicky největší filmová akce v ČR

Historicky největší filmová akce v ČR

29.05.2019

Ve dnech 1.6. - 9.7.2019 se uskuteční historicky největší festival českého nejvýznamnějšího období samostatné české kinematografie a současně i posledního období 35mm filmového pásu (1992 – 2010).… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

21.07.2018

Letní filmová škola Uherské Hradiště letos proběhne od 27. července do 5. srpna a ponese se ve víru oslav – 100 let výročí od narození Ingmara Bergmana, 100 let od vzniku Československé republiky,… (více)

Režisér

Filmy
2022

Promlčeno

 

Řekni to psem

2018

Jan Palach

2016

Pálava (TV film)

2014

Dědictví aneb Kurva se neříká

2012

Ženy, které nenávidí muže (TV film)

2011

Rodina je základ státu

 

Sráči (TV film)

2010

Největší z Čechů

Reklama

Reklama

2009

Muži v říji

2006

Pravidla lži

Seriály
2019

Sever

 

Jenom vítr (E06)

 

Justice (E05)

 

Otevřená válka (E04)

  více epizod (3)
2017

Bohéma

 

Dvojí tváře (E06)

 

Vyhrát za každou cenu (E05)

 

A přece se točí (E04)

  více epizod (3)
 

Život a doba soudce A. K.

 

Konec hry (S02E13)

 

Pirát (S02E12)

 

Nelidskost (S02E06)

  více epizod (3)
2014

České století

 

Ať si jdou (1992) (E09)

 

Poslední hurá (1989) (E08)

 

Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)

 

Musíme se dohodnout (1968) (E06)

 

Život a doba soudce A. K.

 

Exekuce (S01E13)

 

Místo narození (S01E12)

 

Kněz (S01E11)

  více epizod (10)
2013

České století

 

Zabíjení soudruha (1951) (E05)

 

Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)

 

Kulka pro Heydricha (1941) (E03)

  více epizod (2)
Dokumentární
2024

Touha po věčnosti (seriál)

 

Od mramoru k prachu (E10)

 

Mrtví patří za hradby (E09)

 

Jatka (E08)

  více epizod (7)
2022

Slovenská čítanka (seriál)

2019

Soud nad českou cestou (TV film)

2014

Skotská čítanka: Don't worry, be scottish (seriál)

2013

Absolventský ročník 2013 (TV film)

 

Celnice: Rodina byla základ státu (TV film)

2011

24 (TV film)

 

Heydrich - konečné řešení (seriál)

 

Inventura Febia (seriál)

 

Karel Svoboda a Jak se žije českým muzikantům (E23)

 

Pop-idoly doby (E03)

2010

Ministr

 

Česká paměť (seriál)

2008

V hlavní roli Gustáv Husák (TV film)

 

Štíty království českého (seriál)

 

Pomíjivá sláva světa (E10)

 

Bůh za hradbami (E09)

 

Co všechno hrad byl (E08)

  více epizod (7)
2007

Miloš Zeman - nekrolog politika a oslava Vysočiny (TV film)

 

Příběhy domů (seriál)

2006

13. komnata (seriál)

 

13. komnata Borise Hybnera (S01E10)

 

13. komnata Jana Nedvěda (S01E04)

 

Cesta k moci (TV film)

2004

Václav Bělohradský: Nikdo neposlouchá (TV film)

2003

Dlouhá kocovina

2002

Tenkrát 3 - Husákovo ticho (TV film)

2001

Bělorusko ve Stalinově stínu (TV film)

 

Lesk a bída země České (TV film)

 

Obyčejný svět (studentský film)

 

Sága Romů 1950-2000 (TV film)

2000

Tenkrát 2 - Šance pro Slovensko (TV film)

1999

Cestománie (seriál)

 

František Čuba: Slušovický zázrak (TV film)

 

Tenkrát (TV film)

1998

Lapidárium: Příběh partyzánského bunkru (TV film)

 

Lapidárium: Příběh slušovického letadla (TV film)

 

Sibiř na konci tisíciletí (TV film)

 

Skinheads v České Republice v 90. letech (TV film)

 

Východ (studentský film)

1997

Moravská apokalypsa (TV film)

 

Takoví normální zabijáci II (studentský film)

 

České porno (TV film)

1993

GEN - Galerie elity národa (seriál)

Pořady
2013

Celnice

2007

Živé srdce Evropy

2003

Když musíš, tak musíš?

2000

Náš venkov

1999

Zpověď

1998

Jak se žije

1992

Oko - pohled na současnost

Divadelní záznam
2022

Médeia

Scenárista

Kameraman

Dokumentární
2008

V hlavní roli Gustáv Husák (TV film)

 

Štíty království českého (seriál)

 

Pomíjivá sláva světa (E10)

 

Bůh za hradbami (E09)

 

Co všechno hrad byl (E08)

  více epizod (7)
2006

Cesta k moci (TV film)

1999

Cestománie (seriál)

1997

Takoví normální zabijáci II (studentský film)

Pořady
2007

Živé srdce Evropy

Herec

Host

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

23. Ji.hlava je tady

23. Ji.hlava je tady

10.10.2019

Třiadvacátá Ji.hlava je za dveřmi. Mezinárodní festival dokumentárních filmů letos nabídne premiéry českých snímků, přehlídku ukrajinského režiséra Felixe Soboleva, filmy žen o ženách i dosud… (více)

Historicky největší filmová akce v ČR

Historicky největší filmová akce v ČR

29.05.2019

Ve dnech 1.6. - 9.7.2019 se uskuteční historicky největší festival českého nejvýznamnějšího období samostatné české kinematografie a současně i posledního období 35mm filmového pásu (1992 – 2010).… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště

21.07.2018

Letní filmová škola Uherské Hradiště letos proběhne od 27. července do 5. srpna a ponese se ve víru oslav – 100 let výročí od narození Ingmara Bergmana, 100 let od vzniku Československé republiky,… (více)

Reklama

Reklama