Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, hezké, zvláštní × obvyklé téma. Snímek to byl pěkný, to nemohu říct, něco na styl "jak se zlého a typického hajzlíka stane správný chlapec, který se během pár okamžiků obrátí ve svém chování". Postava Jamie patří mezi typické "šrotny"(chytří, všude se angažujou), které většina populace nemá ráda. Poslední půl hodinu filmu se vše mění a ke konci filmu jsem si říkala, "co jsem si to zase vybrala za film!" . Ano, popláčete si. Ale takových námětů již bylo hodně. Herecké výkony byly hezké, zajímavá byla změna všech "paďourů" z party hlavního hrdiny, obrat v chování otce Jamie, změny v chování otce Landona. Snímek neublíží romantickým duším, které si chtějí v klidu poplakat. Nevhodný film pro odpůrce romantiky a amerických slaďáren. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání dát nižší hodnocení, protože film je až příliš přeslazený, vhodný pro teenagery, kteří se mohou v hlavní dvojici lépe vidět a z mnoha scén se daleko více takříkajíc posadí na zadek. Pro diváky, které již ošlehal život a učinil z nich cyniky, bude pak tento počin pouze cukrkandlovým koktejlem, jehož sladkost místy bude svírat obličej. Ve své podstatě je snímek značně předvídatelný a přestože závěr je značně emotivní, nepůsobil na mne tak silně, dojemně a opravdově jako mnohem starší Love Story. Dodatek: Po delším čase a rozmyslu ubírám hvězdičku. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Americká teen romance, nasiaknutá ázijskou sentimentálnosťou (zamilovaná dvojica, choroba, citové vydieranie), ktorá mi nesedí do amerických romancích, plných enthuziasmu a života. Od stretnutia dvojice a neskôr ich prepletených osudov veľmi ľahko odhadnuteľný priebeh deja, sem tam nejaké vsuvky zakrývajú predvídateľnosť. Školské divadelné predstavenie spolu s Mandy-ným spevom pre mňa najkrajší zážitok z filmu. Tento "pokus" o nešťastnú lásku 2 týnedžerov, ktorá chce a núti vytlačiť z diváka liter sĺz sa môže páčiť jedine "praštěným láskou", ktorí nevedia odlíšiť kvalitu od kvantity. Skrátka to nevedia predať. Nemám rada, keď jedna krajina napodobňuje druhú, pretože v tom je tá jedinečnosť, rozmanitosť a originalita rozličných kultúr, preto tak milujeme jednotlivé kinematografie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mervyn Warren: 1. I Dare You To Move - Switchfoot [4:08] ,2. Cry - Mandy Moore [3:45] ,3. Someday We'll Know - Mandy Moore/Jonathan Foreman [3:43] ,4. Dancing in the Moonlight - Toploader [3:52] ,5. Learning To Breathe - Switchfoot [4:35] ,6. Only Hope - Mandy Moore [3:54] ,7. It's Gonna Be Love - Mandy Moore [3:51] ,8. You - Switchfoot [4:12] ,9. If You Believe - Rachael Lampa [3:50] ,10. No One - Cold [3:16] ,11. So What Does It All Mean? - West, Gould & Fitzgerald [2:59] ,12. Mother, We Just Can't Get Enough - New Radicals [5:44] ,13. Only Hope - Switchfoot [4:14], ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej plačka film, ale fakt příjemnej. Zhruba 3/4 filmu je celkem jednuduchej romantickej film, kterej určitě neurazí, protože Mandy Moore je fakt sluníčko, nicméně potom Shankman rozehraje dojemnou část, která se mu vyvedla fakt navýbornou, vůbec netlačí na pilu a dávkuje to tak akorát a i konec, kterej by skoro každej využil na hyperdojemný rozloučení, tak tady je to podaný vkusně a celkem nenuceně. Docela mě to mile překvapilo ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)
  • Pro natáčení bylo použito několik lokací ze seriálu Dawsonův svět – jmenovitě škola, nemocnice a dům Landona. (HellFire)
  • Román je zasazen do roku 1958. (HellFire)

Reklama

Reklama