Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mojou najobľúbenejšou mušketierčinou navždy zostane dvojdielna verzia s Oliverom Reedom z roku 1973-74, ale zaskočilo ma, že tento film som až dodnes zabudla ohodnotiť! :-o Keďže Dumasovi mušketieri boli v puberte moja slabosť a v čase, keď som tento film videla som milovala aj Mladé pušky a Kiefera Sutherlanda, sentimentálne dám 4*, i keď objektívne si ich táto komerčná hollywoodska verzia možno nezaslúži. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Na téhle verzi Tří mušketýrů je nejvíc zajímavé to, jak brutálním způsobem lze vymrdat s předlohou i historií zároveň. Nevadí mi ani tak ta opravdu řádně překopaná dějová linie příběhu, Lesterovi mušketýři se předlohy drželi docela věrně a stejně to nefungovalo. Ale že Mylady je vlastně docela hodná dáma, ze které udělal ďábla až ten bídník Athos, respektive Hrabě de La Fere, to už mi docela vadí. Richelieu je pak kapitola sama o sobě. Curry si tu roli docela užívá a podle toho, co asi dostal na papíře, jí nehraje vůbec zle. Bohužel však nehraje Richelieua, ale spíš Mazarina (je to tak napůl) a je tak krásným příkladem toho, jak lze v jedné postavě zprasit předlohu i historii jedním vrzem. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film připomíná pouze názvem klasický a veleúspěšný román Alexandra DUMASE. Režisér si jej předělal jak se mu zlíbilo (zřejmě aby byl originální), jenže dosáhl pravého opaku. D´Artagnan není v tomto snímku dobře vypadající mladý muž, ale "holobradek", který by mohl hrát Jeníčka v "Perníkové chaloupce". Napřed jsem si myslela, že jsem se přeslechla a že Charlie SHEEN hraje D´Artagnana - ale ouha ! Největší frajer zde tedy byl Aramis ! Kardinál Richellieu vykreslen nikoliv jako "šedá eminence", ale jako zákeřný úchyl, který vleze nestřežen až do koupelny královny, která zrovna leze nahá z vany !!! Ale hlavním NESMYSLEM filmu je, když kardinál prohlašuje pitomost, že si francouzský král vzal rakouskou princeznu, aby upevnili přátelství těchto dvou zemí. Pan režisér si plete pojmy s dojmy, protože Ludvík XIII. si vzal nepěknou (nikoliv půvabnou) a nepříliš inteligentní španělskou princeznu Annu,sestru španělského následníka trůnu Filipa IV. I když se jedná o dobrodružný a nikoliv dokumentární film, tak tyhle věci by měly být podle dějepisu, protože mládež si tohle prostě lépe zapamatuje. Ostatní blbosti, které nemají nic společného s románem A.Dumase, ponechám v klidu, protože to je "umělecký" záměr réžie. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Jeden za všechny a všichni zničíme, co se na Třech mušketýrech zničit dá." Dumas by zíral, kdyby tušil, že se Anna Rakouská s Ludvíkem XIII. hluboce milovali, že d´Artagnan vyrazil na svou pouť hnán touhou pomstít svého otce a jak to skutečně bylo s mylady. Jenže v době, kdy vznikl Muž se železnou maskou nebo Mušketýr, je i minimální respekt k předloze něčím, co se nenosí. ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Hrdinství, statečnost, vznešenost a "neboj můj synu, stojíme při tobě:Jeden za všechny všichni za jednoho.". Uf! Já vím, že to byla blbost, ale mě tohle vždycky tak citově dostává... V každém případě mě to přimělo si konečně přečíst Tři mušketýry. Dost jsem se divila;o) No ale aspoň ten film byla fakt super komedie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama