Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 1

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (786)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bravurně natočený minimalistický horor s neodmyslitelným hudebním motivem - atmosféra přicházejícího zla je skvěle vylíčená, kamera je jedním slovem úžasná. Přemýšlel jsem, s kterou jinou vyvražďovačkou se dá originální Halloween co do filmových kvalit srovnávat, ale nic mě nenapadá... Vedle The Thing nejlepší Carpenterova práce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opět horor s výbornou atmosférou, kterej nastartoval pěkně dlouhou sérii o Halloweenu, ale na muj vkus to je příliš málo krvavý a fakt strašně málo zabíjení, v tomhle díle je Myers nějakej slabej, krom toho děj se pořádně rozjede asi až po hodině a jelikož má celej film hodinu a půl, tak moc času pak už nezbejvá a je to znát, právě na tom vraždění Myerse, kdy skoro nic nestihne. Rozhodně mam daleko radší jedničky od Freddyho a Jasona, ale tenhle horor určitě taky za skouknutí stojí, jen holt neni tak drsnej, jak já mam rád. Ale jak řikám oproti vraždění ma zase skvělou atmosféru ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Mno... když budu brát Halloween jako kultovní záležitost slasher filmů a přimhouřím své krátkozraké oči nad dvacetiletou J. L. Curtisovou v roli teenagera, což nesnesitelně bilo do očí a pozapomenu, že několikeré zmrtvýchvstání Myerse vyvolalo na mé tváři solidní ironický škleb, pak jsem ochotna dát 3 hvězdy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nebylo to takové, abych byl zažraný do obrazovky a fandil buď prchajícím holčinám, nebo Michaelovi, a abych odvracel zrak kvůli strachu z toho, jestli tam najednou ze stínu, nebo pohybem kamery, někdo vyskočí. Přeci jen už bylo natočeno tolik slasherů a najdou se mezi nimi opravdu mistrovská díla. Tento patří k těm prvním, kteří éru slasherů započali, zacož mu děkuju, ale kvůli tomu si hned nezaslouží vysoké hodnocení. Přesto se mi vryl do paměti a určitě si na něj najdu někdy opět čas. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriously? Chápu, že tohle byl první slasher, který ovlivnil mnoho dnešních slasherů, ale jen proto, že Halloween je první svého druhu si nezaslouží tak vysoké hodnocení. Ve filmu není žádná záhada, žádné děsivé či lekavé scény, vraždy jsou podivné, bez napětí a bez snahy šokovat ještě k tomu ukázané letmým pohledem a chybí i KREV! Michal Myers nemá žádný důvod k zabíjení postav, vždy se objeví a zemře a přijde zpátky k životu. Úsměvná a nepřesvědčivá fraška. Tohle je druh filmu, kde si můžu zajít do mikrovlnky pro hotový popcorn a o nic nepříjdu. Každý kdo shledává film strašidelným, musí žít velice bezstarostný život. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (161)

  • Poté, co Michael Myers (Nick Castle) vejde do domu, bere v kuchyni nůž do pravé ruky. Když však poté vystupuje po schodech nahoru, bere masku ze země opět do pravé ruky. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama