Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

drackula 

všechny recenze uživatele

Nápad možno v pohode, ale scény zo žralokom hroznééé. Chvíľu mal žralok veľkosť max 2-3 metre - keď boli využívané zábery živého žraloka, odrazu 15 m, keď sa na scéne objavila gumová atrapa, ktorá bola tak neuveritelne statická, až to bolelo. Však uznajte, hlava sa vynorí z vody a trčí z nej asi minutu bez náznaku pohybu, z otvorenou hubou - podotýkam zo stále rovnako otvorenou hubou :D 20 % ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Připluje žralok, sežere pár lidí. Lidé se naštvou, začnou žraloka lovit těmi nejméně pravděpodobnými způsoby. Ten se nasere, zasype (ano, čtete dobře) pár lidí v jeskyni a sežere nějaký ten vrtulník. Hrdinova rodina v ohrožení. Prostřihy mezi skutečným živým žralokem a umělou maketou zrovna moc nesedí, ale docela dobře se na to kouká a ten umělý žralok je docela v pohodě. Zápletka naprosto tuctová, ale ono zase v podobných případech o tu zápletku moc nejde. Holky jsou tu pěkný, podvodní záběry taky, žralok je fajn. Na film se kouká docela dobře. Že v něm prakticky chybí krev (ve filmu, kde žralok žere lidi!!!) mi vlastně došlo až někde v závěru. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ta malá, roztomilá rybička s nepřítomnýma očima už zřejmě nepřestane filmaře od dob Čelistí fascinovat a pokoušet. Poslední žralok celkem okatě vykrádá Spielbergův megahit (i zde je utržené molo), ale tento italský pokus na božského Stevena prostě nemá a to ani po stránce dramatické, příběhové či technické. Žralok v tomto snímku vypadá jako gumový balón, který se akorát umí vertikálně zvednout z vody a všechny tyto tupé útoky působí velice komicky. Záběry na tuto bystrou hlavičku jsou střídány záběry z nějakého dokumentárního snímku, který má úplně jiné zabarvení a je na něm znát, že byl natočen na méně kvalitní film a párkrát se tu objeví záběr na miniaturní modýlek, jehož souboj s vrtulníkem je vyslovená lahůdka. Stejně tak, když tato loutka zasypává vchod do jeskyně. Herci jsou mizerní a jediné, co překoná jejich mizerné výkony je naprosto tupý scénář. Přesto jsem se u filmu náramně bavil (smál), takže si 2* zaslouží. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozně debilní film, ale odpad dát nemohu. Koukněte na Bílí zabijáci, to zde každý hvězdičku přidáte... Je jasné, že Italové se chtěli přiživit na Čelistech. Tolik vykrádaček jsem snad ještě neviděl. Mělo to na slušné B-čko, ale debilní scénář to pohřbil. Když pomineme, že jde o rok 1981, kdy ty efekty prostě nebyly jen tak. I když místy to byla fakt bída. Tak. Hovadiny roku! Žralok - kruci už - nevydává žádné zvuky - řev, chrčení, apod.... Opět tu máme zabudované vysílačky v dýchacích trubicích potápěčů. To jsou ti lidi fakt tak debilní?? A chování "obětí"? Hrůza. Všichni hrozně v šoku, nikdo se nedokáže něčeho držet apod. Děs, opravdu děs. Nemělo to špatnou hudbu. Herci katastrofální a dabing ještě horší... A ten žralok? Teď myslím filmový - to vážně? Přemýšlející žralok? Který chytá s úmyslem za šňůru a taká, který ucpává potápěče v jeskyni, který svým nejcitlivějším místem ("čumák") rozbíjí skálu??? Debilita ne? Příště, než se pustí někdo do natáčení takové podobné hovadiny, přečtěte si aspoň dětskou encyklopedii o zvířatech. To bude stačit... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak od tohto filmu som čakal oveľa viac a nie len trápnu napodobeninu čeľustí. Všetko by olo nalinkované a okopirované z čeľustí, len finančne na tom bol oveľa horšie a bolo to vidieť od začiatku. Ja som ešte nevidel film o žralokovi,  kde sám žralok sa vyciera ako modelka pri fotení a spravil to najmenej desaťkrát, už to bolo otravné, takto sa ukazovať. Film má príšerné triky a ešte horších hercov, tie ich zúfalé herecké kreácie boli na smiech. Pád vrtuľníka či výbuch žraloka boli len podstrčené makety a najhoršie na tom je, že sa to nikto nesnažil ani zakryť. Film kašle na všetko a celkom i na logiku. Napríklad žralok odtrhol mólo s ľuďmi a keď im prišla loď na pomoc, tak na tom móle bol práve ten, čo riadil tu loď a samozrejme práve vtedy sa zas prebudil žralok a odniesol ho. Bolo jasné, že sa pripravuje veľké finále, ale takýchto nezmyslov tu bolo neúrekom od začiatku. Film má jedinú výhodu, že nerád dávam odpad a myslím si, že aspoň tú slabú 1* si zaslúži. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl v Japonsku uveden na video pod názvem Jaws Returns, přičemž font písma byl totožný s tím, jaké se objevilo v sérii Jaws. (fiLLthe3DD)
  • 5. marca 2013 vydala spoločnosť RetroVision Entertainment film na DVD, čo znamenalo vôbec jeho prvé oficiálne domáce vydanie v Spojených štátoch. Film obsahoval zreštaurovaný obraz a k bonusom DVD patril krátky dokument Great White: The Legacy – 30 Years Later a vzácne kino trailery. Z DVD bolo vyrobených iba 500 kópií a dalo sa kúpiť iba online. (Raccoon.city)
  • Film sa tešil dobrému ohlasu aj v Taliansku, kde sa stal 72. najlepšie zarábajúcim filmom sezóny 1980–1981. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama