Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 005)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Šmarja Zacku, ty kluku jeden novátorská. Sice si chtěl vzít za vlastní klasiku George A. Romera a to ti kvituju s povděkem, ale ten pan Romero z toho nechtěl udělat hudební klip bez muziky. Uff, ale nesrovnávat jinak zblbnu a zezombifikuju. Co mě tu zaujalo? První minuty před titulkama a struktura titulků samotných s prostřihy do ulic. Ty první úvodní momenty vnášejí do zombíckých řad trocha svěžího závanu moderny a docela slušně naznačují něco o atmosféře. To je to slovíčko, který bezprostředně po titulcích nahradí výraz „popcornová zábava.“ A proč ne! Kdo ví, jestli měli v úmyslu natočit horor ku poctě jedné klasiky a nebo jen pobavit lidi před plátnem invencí vlastních nápadů.Takže hodnotit se dá ve dvou rovinách – čistě hororové a pak v té moderní akční smršti efektů, která tím hororem šermuje jen tak aby si nevypíchla oko. Jako horor je to slaboučké, prakticky nicotné představení bez špetky napětí v mezích přijatelné brutality, kde by se hvězdičkové hodnocení zastavilo tak na 2 & 1/2. Herecky všechno odpovídá trendům a módě dneška.........vyděšený holky řvoucí do temna ulic nahradily dívčiny s brokovnicema a pásem nábojů přes rameno. A to je vlastně dobře, k filmu to sedí a co na tom, že jde spíš o akční komedii. Právě v tomhle duchu se nese to druhé hodnocení, kde se mi velmi pozdává spád v ději, slušné speciální efekty a hlavně masky zombíků. Nasmál sem se na celý kolo, s kamarádem jsme rozebírali každou stěžejní scénu. Jo a abych nezapomněl, hlavním bodem programu je tu pohyb nemrtvých, který popírá všechna zavedená pravidla, sprint na místo kolíbání. Mě to nevadilo právě před těmi titulky, později se z toho stala taková atletická vložka, nic víc a nic míň. Po stránce popcornové tedy za 4. Takže když to tak sečtu, dostanu se na 3 a kousek hvězdičky. A přidám ještě + navíc, že se nebáli experimentovat a rozkládajícím se tělům dodali osobní kouzlo a odebrali sem tam nějakou tu končetinu:)) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ze všech postapokalyptický zombie hororů, pro mě nejvíce zombiácký nářez v podobě skvělé atmosféry a zárověň vtipného pojetí některých momentů. Zombíkama se opravdu nešetřilo a díky tomu se můžeme těšit hordami zombie návštěvníků nákupního domu, kteří slouží jako zábava přeživších uvnitř komplexu. Přeživší si občas zahrají hru HeadShotZombie, ale vše netrvá věčně a jako každý správný zombie film i tento končí úmrtím všech dosavadně žijících. Ináč -- Úplně nejvíc akční našlapaná bomba zombie zabiárna, která má pořádný grády a diváka nenechá po celou dobu silou napětí akce v okolí nadechnout. Jedná se o celkem vydařený remeak v moderním hávu a luxusními maskami ze strany zombie herců. 85% ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší zoombie film, který můžete vidět. Už výborný nápad z filmu 28 dní poté, který dělá film více atmosférické je to, že zoombie z pomalé chůze přešli na agresivní běh. Tím pádem více napínavé a tento film jsem prožíval každým douškem i po několika zhlédnutí. Určitě doporučuji bonusové materiály, které jsou taktéž výborné, nejvíce mě zaujal dokument Andyho a večerní zprávy... Už od cool úvodních titulek podbarvené písní od Johnnyho Cashe film neztrácí dech a můžete si naplno užívat osudy příjemných herců. Tuhle zběsilou akční jízdu hodnotím 5 hvězdičky… ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snad pokaždé, když zhlédnu film s tématikou zombies, mě tato myšlenka napadne. A v případě Úsvitu mrtvých, kde bylo nespočetné množství vystřelených mozků či ustřelených hlav jsem nad ní uvažovala snad po celou dobu sledování. Napadá mě, že pokud by musela naše republika, či naše město čelit invazi agresivních zombíků, nejspíš bychom neměli nejmenší šanci. Amerika to má nejspíš už dávno vymakané, ale naše malá zemička se s ní může jen těžko srovnat. Chci říct, kdyby k něčemu takovému došlo, jen těžko by běžný, poctivý obyvatel, kupříkladu malého moravského městečka seběhl dolů do sklepa nebo do garáže, kde by měl již přichystanou obsáhlou sbírku zbrojního arzenálu:) Kdo z nás má v šuplíku schovanou pětačtyřicítku, či někde ve skříni AK 47?:) A bez značné dávky střeliva by bylo zcela zbytečné se jim postavit. Takže jsme nahraní. A měšťáci by nám na pomoc určitě nepřijeli:) Úsvit mrtvých je naprosto a dokonale americkým filmem, se všemi postupy, charaktery i scénářem. Děj mi uběhl velmi rychle, ale možná jsem od něj čekala větší dávku post-apo atmosféry. Originální Romerovu klasiku jsem zatím neviděla, takže nemohu soudit toto její moderní zpracování. Rozhodně jde však o vydařený, brutální zombie nářez. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočný remake plný nápadov, ktorý sa nesnaží len kopírovať, ale Snyder prišiel s mnohými lepšími scénami. A podľa môjho názoru je to zatiaľ totálny vrchol, čo sa týka zombie-série (sorry, pán Romero) a pochybujem, že ho niekedy niekto tromfne. Obsadenie nemohlo byť slintavejšie a ten záver. Mňami. 100%. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Do výtahových dveří stačí ze začátku jen strčit a ony se nezavřou, ale když se o ně později zombíci opřou mnohem větší silou, zavřou se. (Patrik256)
  • Když vyděšená dívka ujíždí před svým zmutovaným manželem, tak vedle ní exploduje čerpací stanice, což s jejím autem, a dokonce ani s okolím, nic neudělá. Při výbuchu takového rozsahu by se desítky metrů hrnula tlaková vlna, která by vše zničila. (Patrik256)
  • Režisér Zack Snyder vybral písně k „The Man Comes Around“ od Johnnyho Cashe a „Down With the Sickness“ od Richarda Cheese i proti přání producentů. (HellFire)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama