Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 005)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zombící jsou zpět a v plné síle. Černý humor (církevni hodnostář rozřeže "stětku" motorovkou, střílení "známých osobností" do hlavy apod.). Skvěle vymyšlený film s titulky za které se nemůže stydět ani nejlepších horor. Skvěle domyšlený závěr a výborné suché hlášky. Pokud byl původní film kritika a ukázka toho co způsobují obchodní domy tak u tohoto dílu je to také možné. Nechci to zde rozebírat na to jsou tady jiní. Já neviděl původní film, tak to nemohu porovnávat. Tento film je hodně dobrá podívaná co jednoznačně stojí za shlédnutí. Doporučuji: Zůstante ještě na titulky po filmu, poznáte co znamená když je přeplněné peklo a mrtví přicházejí .... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Strach tu nefunguje vôbec, scény sú maximálne predvídateľné, tempo značne pomalé a nudné. Čo naopak funguje sú humorné vsuvky, akčné pasáže majú tiež šťavu, len je ich málo. Obyčajný film na jedno pozretie a to veľké nadšenie z neho jednoducho nechápem. P.S.: Postavy sa konajú často blbo (aj keď ťažko to dávať za mínus, lebo ľudia sú jednoducho blbí, veď sú schopní sa aj navzájom pošliapať, keď ide o život). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočný remake plný nápadov, ktorý sa nesnaží len kopírovať, ale Snyder prišiel s mnohými lepšími scénami. A podľa môjho názoru je to zatiaľ totálny vrchol, čo sa týka zombie-série (sorry, pán Romero) a pochybujem, že ho niekedy niekto tromfne. Obsadenie nemohlo byť slintavejšie a ten záver. Mňami. 100%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedzte niečo." - "Prosím." Strašne dobrý horor. Nový Úsvit mŕtvych je po technickej stránke (výprava, dekorácie, strih, efekty, masky, strih zvuku, kamera) bravúrne, špičkové remeslo od debutujúceho (!) Zacka Snydera. To by však zrejme nestačilo. Nový Úsvit mŕtvych je však (i vďaka výborným hereckým výkonom Sarah Polley, Jakea Webera, namakaného psíka v bojovej vestičke, Michaela Kellyho, či Vinga Rhamesa, ktorý je tu ešte o dosť lepší, ako v Pulp Fiction) zároveň nečakane ľudský. Síce v ňom nechýbajú ľudské hlavy odpílené motorovkou, ale zároveň ide o vzťahy a postavy. Vďaka tomu ak niektorá sympatická postava zomrie, je vám to ľúto. V ich spoločnosti vám bude tak dobre, že si budete priať, aby v nákupnom centre zostali večne a nič zlé sa im nestalo. Ale sme v horore, tak asi viete, ako to dopadne (jedinou výnimkou je povinné zombies klišé v podobe zradcu, bez ktorého by som sa ja osobne v pokoji zaobišiel). Strhujúci akčný horor, ktorý vás zamrazí nádherne dravým prológom, desivo naturalistickými úvodnými titulkami (podmaľovanými Johnnym Cashom) a to sa bavíme iba o úvodnej 10-minútovke! Bravo. Nenechajte si ujsť ani medzititulkovú scénu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snad pokaždé, když zhlédnu film s tématikou zombies, mě tato myšlenka napadne. A v případě Úsvitu mrtvých, kde bylo nespočetné množství vystřelených mozků či ustřelených hlav jsem nad ní uvažovala snad po celou dobu sledování. Napadá mě, že pokud by musela naše republika, či naše město čelit invazi agresivních zombíků, nejspíš bychom neměli nejmenší šanci. Amerika to má nejspíš už dávno vymakané, ale naše malá zemička se s ní může jen těžko srovnat. Chci říct, kdyby k něčemu takovému došlo, jen těžko by běžný, poctivý obyvatel, kupříkladu malého moravského městečka seběhl dolů do sklepa nebo do garáže, kde by měl již přichystanou obsáhlou sbírku zbrojního arzenálu:) Kdo z nás má v šuplíku schovanou pětačtyřicítku, či někde ve skříni AK 47?:) A bez značné dávky střeliva by bylo zcela zbytečné se jim postavit. Takže jsme nahraní. A měšťáci by nám na pomoc určitě nepřijeli:) Úsvit mrtvých je naprosto a dokonale americkým filmem, se všemi postupy, charaktery i scénářem. Děj mi uběhl velmi rychle, ale možná jsem od něj čekala větší dávku post-apo atmosféry. Originální Romerovu klasiku jsem zatím neviděla, takže nemohu soudit toto její moderní zpracování. Rozhodně jde však o vydařený, brutální zombie nářez. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Zack Snyder vybral písně k „The Man Comes Around“ od Johnnyho Cashe a „Down With the Sickness“ od Richarda Cheese i proti přání producentů. (HellFire)
  • Slovo zombie ve filmu vůbec nezazní. (imro)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama