Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Antek 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl producent a hledal náhradu za Paula Schradera, určitě by mě nenapadl Renny Harlin; člověk, který útočí na první signální soustavu a jenž si myslí, že atmosféru vyvolá frenetickým střihem alà videoklip. To, co se na plátně děje zhruba od poloviny se dá stěží nazvat dějem a to, co postavy vypouštějí z pusy, se dá stěží nazvat rozhovorem. Nevím, co přimělo Stellana Skarsgårda přijmout tuto roli (možná to byl právě Schrader), ale jeho účast v tomto filmu bych označil jako nehorázné plýtvání talentem. A to ani nemluvím o tom, že kněz pochybující o své víře, se od dob prvního Vymítače stalo jedním z největších klišé. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zajimavej film, ktery nema s atmosferou puvodniho Exorcisty pranic spolecneho, ale nastesti to moc nevadi. Pribeh je sice jednoduchej, ale prisel mi v poradku a techncke zpracovani (hlavne kamera) je uzasne. Ovsem triky jsou pekelne spatne a to predevsim digitalni zvirata. A bohuzel tady jsou digitalni zvirata prakticky vsechna, od mouchy az po hyenu. Ale hyenam to odpoustim zato, jak krasne roztrhaji maleho cernouska. Ona vubec brutalita je tu hodne prijemna a pred smrti se nezaviraji oci. Krome triku nejvetsi vytka putuje smerem k posledni ctvrtine filmu, kdyby tu to vymitani nebylo, vubec nic by se nestalo a ja bych hodnotil jeste vis. Ale to by se to pak muselo jmenovat jinak. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé momenty byli celkem dost silné(např. úvodní průlet bitevním polem), ale jednoznačně nestačej. Zajímalo by mě však co zde komentující a kritizující lidé čekají od hororu, aby mu dali 5*. Tento film není úchvatný, ale určitě je zajímavý a krom pár šrámů (hieny aspol.), celkem slušný. Po pár měsicích jsem se vrátil a snížil hodnocenní o hvězdičku, protože si už nepamatuju skoro nic z tohoto filmu)nic dobrého :o)). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ta začiatočná scéna na vojnovom poli bola dokonala,keď kamera snímala zhora a naskytol sa veľmi dobrý pohľad na vojnové pole.A potom to staré známe,nájdu starý kostol,ktorý nie je ako tie ostatné kostoly a v ňom sa ukrýva niečo temné a už je jasné čo bude nasledovať.Lakačiek je tam plná riť až ma to už začínalo otravovať,ako keby tvorcovia stavili hlavne nato,čo najviac vystrašiť publikum a na poriadny dej okolo toho všetkého sa vykašlali.Radšej tam strčili flashbacky z minulosti otca Merina,áno sú tragické ale tam nevhodné,lebo vo filme je všetko ale to čo tam má byt,tam chýba.Efektami tento film tiež moc slávy nenabral.Keď skoro na začiatku otec Merin bol v bare a mal ten klobúk,vyzeral ako Indiana Jones.S.Skarsgard ako otec Merrin bol veľmi presvedčivý a len za jeho bezchybný výkon dám o jednu hviezdu navyše. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V originali stupnujuce napätie a dusna atmosfera strachu a uzkosti bola v tomto prequeli nahradena zbytocnou brutalitou, prvoplanovanymi lakackami a co je najhorsie - nekonecnou nudou, postupne prerastajucou az do apatie a znechutenia! Tento nepodarok prakticky nema dej (zmatena strihova skladba v niektorych pasazach takmer uplne neguje logicku nadvaznost) - je to iba zlepenec nesurodych "bu-bu" scen. Jedna hviezdicka za miestami posobivu kameru snimajucu pustne exteriery. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Projekt byl poprvé ohlášen roku 1997. (imro)
  • Prequel slavného Vymítače ďábla (1973) během úvodního víkendu (20.-22.9. 2004) vydělal v Severní Americe 18,1 milionu amerických dolarů. Celkově si padesátimilionová produkce odnesla z domácích kin 41,8 milionu dolarů, celosvětově pak utržila 78,1 mil. (imro)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama