Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 12

Recenze (33)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém by zřejmě Sydney byla mnohem raději. Její Neposkvrněná totiž v hodně podobném námětu neobstála. Ano, mohlo to být sice i horší (viďte pane Green), ale za měsíc zkrátka prostě nebudete vědět, kde se tam ten antikrist vlastně vzal a proč. Tenhle satánek ale hraje jinou notu. Přiznám se, že film z roku 1976, jemuž tento děj předchází, mě teprve čeká - navnaděn jsem ale náležitě. Arkasha Stevenson evidentně umí pracovat s napětím, nemluvě o zvuku (použití nevinného dětského skotačení v přímo kontrastních scénách jdoucích hned po sobě na mě hodně fungovalo). Obsazení vedlejších rolí se vážně povedlo a je opravdu škoda, že se jedná víceméně jen o epizodní role (Ineson & Dance). Za mě povedená, v kino sedačce příjemně nepříjemná záležitost a vůbec by mi nevadilo další filmové rozšíření tohohle příběhu - 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než by člověk od nevyžádaného prequelu sedmdesátkové klasiky čekal. Nell Tiger Free navazuje na krasojízdu ze seriálového Servanta a Arkasha Stevenson se jako celovečerně debutující režisérka představuje v pozitivním světle. Stylově je První znamení mnohem výraznější než konkurenční řadové studiové horory. Největším problémem tak je, že má film coby přímý dějový předchůdce původního Omenu jasně vykolíkované hřiště a určené mantinely, v nichž může hrát. Možnost překvapení je značně omezená, byť nutno uznat, že i s takto rozdanými kartami se tvůrci snaží (např. vysvětlení toho, proč se záporáci o výrobu antikrista snaží, je za mne naprosto super). ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

První znamení: Přichází satan! dopadlo rozhodně o poznání lépe, než muselo. Vylámalo si však zuby na snaze udělat až moc věcí naráz – tedy dostatečně uctít slavný původní film, vytvořit důstojný i překvapivý prequelový příběh a v neposlední řadě i působivě děsit současné okoralé diváctvo. Výsledkem je nesourodý slepenec vlivů, v leckterých scénách zajímavý a podnětný, jako celek však ryze průměrný. Více zde. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Určitě se nejedná o vyloženě zásadní snímek v žánru, ale jinak jsem teda rozhodně spokojen a za poslední dobu jde o jeden z těch lepších hororů. Oproti Neposkvrněné teda úplně jiný zážitek (čti 100x kvalitnější), takže to s ní srovnávat nebudu a stejně tak jsem celou "Omen" sérii do dnes neznal, takže hodnotím čistě jen film. Největší předností je totiž jeho komplexita, a to jak po stránce technické, tak herecké (kde hlavní herečka je dostatečně neznámá a neokoukaná a zároveň dostatečně šikovná na hlavní roli) a i po stránce příběhové, kdy děj je poměrně rozsáhlý, zabíhá do mnoha uliček a celkově to není jen přímočará linka v klášteře, ale vyklube se z toho dost zábavná věc. Po hororové stránce by si to sice možná zasloužilo větší důraz na lekačky a nějaký ten pocit strachu, ale na druhou stranu nám tady tvůrci servírují neutichající atmosferickou paranoiu a celkem dobré napětí okolo, kdy divák vůbec neví, kam se film bude ubírat v následujících minutách, a sedí napjatý jak struna, takže za tohle palec nahoru. Jedinou výtku mám v možná až příliš rychlém konci a tak "šup šup" uzavřeném ději, ale jinak jsem s výsledkem spokojen a suma sumárum jde o svěží závan v rámci tohoto subžánru, který se nesoustředí jen na jednu věc, ale nabízí plnohodnotný a temný zážitek s masivním lákadlem na další díl v posledních vteřinách filmu. Dobrý kousek a na to, že jde o ne až tak zkušenou režisérku i hlavní hvězdu, tak jde o víc než slušné otevření dveří do filmového světa. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První pokračování skvostného původního filmu, které mě bavilo a skutečně zaujalo. Neznámá režisérka vyčarovala solidní temnou a hrozivou atmosféru a hlavně několik velmi působivých scén, které jsou "hororové" v tom nejlepším smyslu slova (použití Goldsmithova božského hlavního motivu z originálu v klíčové scéně mělo patřičný efekt). Dokonce mě zaujala i ústřední myšlenka ("Čeho se církev nejvíce bojí?"), ale propojení s Donnerovou mistrovskou klasikou je hned ve dvou ohledech velice pofidérní. Jeden zcela popírá jedno ze zásadních odhalení a druhým je křečovitě zkonstruovaný závěr, jehož cílem je případná možnost vzniku další dílu, který by stál stranou (tzv. sidequel) již existující série. A který - pochopitelně - vůbec není potřeba... I tak ale asi nejlepší satanistický horor za docela dlouhou dobu. 65 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Když se narodí Margaretina (Nell Tiger Free) dcera, je vidět její pupeční šňůra. Když Margaret dceru zachrání, dceři chybí pupeční šňůra. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama