Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

Sista 

všechny recenze uživatele

Chvilkama je to výborná zábava a některé díly mají celkem originální zápletku, ale častěji tam cítím křečovitou snahu vyprodukovat něco mimořádného, z čeho se diváci posadí na zadek. Za sebe můžu říct, že sedim ani ne na jedný půlce:) Všimla jsem si názoru, že tenhle seriál je totální devalvací žen. Takový stanovisko je přesně to, co by chtěli tvůrci slyšet. Něco co provokuje si vždycky najde širokou diváckou základnu....Podle mě seriál devalvuje nejen ženy, ale i muže, sex, vztahy, zvířata, věci...s jediným prokouknutelným cílem. Kdo se chytil na lep je znechucen, kdo ne je znechucen stejně:) ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

vcelku nezáživnou první sérii následoval transexuální druhá série, pro mě nejlepší s dokonalym závěrečnym přechodem k zápletce třetí série... ovšem od té chvíle to jde s kvalitou prudce dolů.. scenáristy nezajímá ani hlavní zápletka série - řezbář je sice hlavním motivem třetí série, ale objevuje se sporadicky a jeho výstup vystřídá několik souloží za sebou, což je to, co tvůrce zajímá nejvíc... a když už mají přijít se závěrečnou pointou, je natolk absurdní, že se jí spíš vysmějete.. čtvrtou sérii si už prakticky nevybavuju, pátá začínala slibně, ovšem v polovině byla utnuta hlavní dějová osa a zbytek série dojel na půl dechu do dalšího nesmyslnýho finiše...první díly šestý série si vyslouží maximálně výsměch..postavy se šest let motají v kruhu, charaktery de facto u postav neexistují a hrdinové se chovají tak, jak se to scenáristům zrovna hodí..tím pádem se všichni zúčastnění stávají nesympatičtí a sledování seirálu pouhou setrvačností, která již brzy bude zastavena poslední sérií.. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je docela oříšek... Na jednu stranu přímo neuvěřitelné charaktery hlavních hrdinů a nových postav, absurdní zápletky (o vztazích ani nemluvě), amorální jednání na všech frontách, pokusy o filosofování, občas snaha o nápravu, detailní záběry prováděných zákroků, sex a silikon všude kolem, peníze, drahá auta a hledání (?) štěstí...Na druhou stranu je to vážně zábavné. Občas jenom kroutím hlavou a směju se, jindy nevěřícně zírám a taky mě chvílemi napadne, že ti lidi jsou hnusní, nevyrovnaní, mají zvrácené zásady potažmo choutky, ale nějakým zvrhlým způsobem jsou prostě přitažliví... Jak říkám - oříšek. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Zfetovaná soap opera, která míchá šílenost zápletek, jako vystřižených z Melrose Place, s groteskností. Do třetí série to funguje bezvadně, pak už z těch všech pikantností, které se v průběhu čtvrté a páté sezóny objeví, začne trochu čpět samoúčelnost a snaha šokovat. Ale to, co drží všechny ty epizody pohromadě, spolehlivě funguje -- McNamara & Troy. Jeden "skoro normální", dělá chyby a zase je napravuje ... a tak nějak pořád dokola, ale pokaždé jinak. :-) A druhý, snad samotný ďábel, který s realitou nemá společného už vůbec nic ... a který ohne každou ... a tak nějak pořád dokola, ale pokaždé jinak. Maskovaní zabijáci, zhrzené pornohvězdy, mužožena atd., atd. Tohle nemá žádné ukotvení v reálném životě -- a proto je to taková zábava!!! A pro ty, kteří to haní (..nic proti), mám takovou jednu otázku: Řekněte mi, co se Vám na sobě nelíbí? 1. sezóna: ***** 2. sezóna: **** 3. sezóna: ***** 4. sezóna: *** 5. sezóna: **** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, podobně jako třeba Dr.House, každý díl řeší zvlášť uzavřený případ, výstavba dramatické linie se mnohem více podobá Grey's Anatomy, tzn. záleží na postavách, událostech v jejich životech a emocích, jenž prožívají. Divák přistoupivší k seriálu jen občas (TV), tak nabyde mylného dojmu, o čem seriál vlastně je a to je velká škoda... Ano, máme zde peníze, nezávazný sex a doktorskou práci jen na povrchu, ovšem práce s charaktery a hlavně pestrým portrétem života jde mnohem hlouběji. Právě díky onomu povrchnímu, pro někoho možná až "lacinnému" obalu se geniálnímu scenáristovi Ryanu Murphymu daří vykreslit, že pod každým povrchem člověka se skrývá jádro, které může být velice zajímavé. Nip/Tuck je trošku kontroverzní, rozebírá spoustu sociálně nekonformních témat, místy bývá absurdní, místy šokující - tato kombinace však nikdy není rozporuplná, ale vždy spěje k vykreslení nějakého zapadlého koutu lidské duše. Není náhoda, že právě za namyšleným, povrchním parchantem Dr. Troyem se v jeho nejtěžších chvílích skrývá spousta lidskoti - nepřebarvené, ne vždy dojemné v kladném slova smyslu, nicméně o to víc pravdivé - lidskosti... Zatímco za první 3 série bych udělil plné hodnocení, je třeba poznamenat, že jak plynou série další, postavy potkávají další a další životní dramata, která opakovaně už nezasáhnou tolik jako dříve. Stále myslím na to, kolik emocí je z postav (a herců) vymačkáváno hned v pilotním díle, to už se pozdějí nevidí tak často... PS: Nakonec to stejně zaokrouhlím na 5*. 9/10 ()

Galerie (246)

Zajímavosti (61)

  • Matku Julie (Joely Richardson) hraje Joelyina skutečná matka Vanessa Redgrave. (Tom Riddle)
  • Hudba, kterou si Sean s Christianem pouštějí při operacích, obvykle nějak koresponduje s pacientem, nebo s operací, kterou provádějí. Pro příklad, když pacient podstupuje operaci očí, aby se zavděčil rodičům své snoubenky, hraje píseň "Lovefool" od The Cardigans, při operaci zdeformovaných chodidel zase hraje "These Boots Are Made For Walking" od Nancy Sinatra. (Tom Riddle)
  • Doktorka Faith Wolper (Brooke Shields) se měla původně objevit jen v jednom díle (1. díl čtvrté řady), ale producenti byli z výkonu Brooke nadšeni, a tak její postavu připsali do několika dalších dílů. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama