Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

tron 

všechny recenze uživatele

„Za ten čas, čo ťa poznám, sa z teba stal môj priateľ. Aspoň vidíš, aký nahovno je môj život.“ Veľmi dobre viem, o čo kontroverznému Zombiemu šlo. Niekomu sa na cenenom Carpenterovom origináli páčilo, že Michael Myers v ňom bol zlý "bezdôvodne". Zombie je však úplne iný typ režiséra a vo svojom dosť odvážnom, hoci nakoniec nie výbornom remakeu, sa pokúsil práveže vysvetliť dôvody, pre ktoré sa z malého chlapca v detstve stane psychopatický sériový vrah. Vcelku mu to vyšlo, keďže Michaelovmu detstvu je venovaná veľká časť minutáže. Vďaka tomu miestami perfektne funguje druhá polovica s už dospelým Myersom. Tej zas pre zmenu parádne pomáha skvelý, dominantný a pritom sympatický výkon Malcolma McDowella v úlohe Myersovho úhlavného, celoživotného prenasledovateľa Dr. Loomisa. Okrem prepracovanému scenáru a dôrazu kladenému na psychológiu postáv a vzťahy (čo, ruku na srdce, bežne v hororoch nevídame často a je to škoda), je ďalším mohutným plusom Halloweenu namakaná, špinavá sedemdesiatková atmosféra, intenzívne vraždiace scény, celkový nekompromisný prístup a gigantický kasting, pozostávajúci z úžasných "ksichtov" a žánrových legiend a pololegiend ako sú Udo Kier, Danny Trejo, Dee Wallace, William Forsythe, Brad Dourifa alebo Tyler Mane (vrcholom kastingu je ale zrejme až Danielle Harris, ktorá vytvára dokonalý zmätok, keďže síce hrala už v pôvodnej štvorke a päťke, ale úplne inú rolu). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedený remake klasiky, které vzdal poctu slušný řemeslník Rob Zombie. Moc mě potěšila první polovina, která je prostě skvělá. Ať už se jedná o Michaelovo dětství, tak následný pobyt ve cvokhauzu. Zombie dokazuje že špinavost a surovost jsou jeho obchodní značky. Mrtvé jsem se nesnažil ani počítat, Mike zlikviduje prakticky cokoliv co mu příjde pod ruku. Konec je trošku zbytečně zdlouhavý. Potěší camea známějších herců, stejně jako odhalená Danielle Harris. Casting nebyl moc šťastný pokud se týče postavy Laurie, která je hrozně upištěná a nemotorná. Zato obrovský Mayers budí vskutku značný respekt, tady od něj dostane pořádně naloženo i Machete. PS: Škoda že na DVD vyšla méně kvalitní kratší verze. 70% PS2: Film obsahuje jeden z nejlepších hudebních nástupů a to v podání samotné God of Thunder od KISS. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jak píše Cival, první půlka parádní a jakmile Mike nasadí masku a jde zabíjet ještě v pohodě, ovšem závěr se neuvěřitelně táhne a trošku bych to přecijen zkrátil. Originál jsem zatím neviděl, ale jsem rád, že tenhle remake udělali, i tak je jeden z těch povedenějších. A ten theme song..ajajaj :) ... 6/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Abych tak po pravdě řekl, nebyl jsem z tohoto remaku ani nadšen, ani zklamán, jako spíše rozčarován. Po mnoha přečtených ohlasech a komentářích, po jasném předešlém seznámení se strukturou děje, jsem stejně dostal trochu něco jiného, než jsem očekával ... A rozčarovanost je pravým výrazem, pro moje pocity po tom, co jsem film před chvílí v kině shlédl ... Naschvál jsem si několik dní před návštěvou kina pouštěl první dva, a čtvrtý, díly ... které považuji za naprosto výtečné a klasické Halloween slashery. Takže jsem si dost dobře pamatoval, jak probíhal díl první, dnes již 30 let starý, jak na něj okamžitě v ději navazoval díl druhý a jak se podařilo Michaela oživit pro čtvrtý třetí, který byl také výtečný a svým zpracováním velmi podobný carpiho první klasice. Rob Zombie mne, po pravdě již po třetí, trochu zklamal ... Tolik opěvovaná první část, psychologizující začátek a rozjezd, ztvárnění a popis Michaela jako dítěte a prostředí, ze kterého pocházel ... tak to mne opravdu nedostalo, nezaujalo, ale spíš urazilo. Michael Myers se v prvním díle kultovní klasiky vyznačoval tím, že první vraždu učinil v 5ti letech, nikdo nevěděl proč a Dr. Loomis si s ním řadu let lámal bezvýsledně hlavu a nervy. Pětileté dítě nedokáže vraždit a principiálně toho není schopno. To, že tuto jasně kategorizovanou skutečnost Carpenter popřel, dělalo z postavy Michaela Myerse to, co byl po všechny díly - ztělesněné zlo, temnotu a strach. "Vznikl" na den Halloweena, kdy se děti straší jako "Boogeyman/strašák", jako ztělesněné zlo, temnota ukrytá v každém z nás. Zombieho popis klasické nefunkční rodiny, kterých jsem osobně za svou praxi (moji osobní pracovní profesi) viděl desítky, mě opravdu nezajímal. Vraždící 10ti letý výrostek není nic šokujícího ani zajímavého, Zombie tak jen "polidštil" postavu Michaela Myerse a udělal z něj "obyčejného" psychopata ... Druhá část ovšem, na kterou si zde řada diváků stěžuje, je již trochu něco jiného. Zombie jasně vytváří remake a kopíruje přesně základní události, scény a děj, který byl v prvním díle. Takže to, že Michael se nejdříve tu a tam objeví a pak začne vraždit, je přesně to, co jsem od filmu očekával, jen samozřejmě s mnohem většími grády, než tomu bylo před 30ti lety u Carpiho. Ani tady ovšem jaksi Rob Zombie neboduje na plné čáře. Něco tomu prostě chybí a i když bodycount je vysoký, eplotační orgie nejsou na dnešní dobu nic extrémního a ve srovnání s například posledními Texasskými masakry, Zombie diváka opravdu spíše jen tak straší ... Čekal jsem bombu, bohužel nevybuchla ... ale jako milovník Halloweenské série dávám pěkné 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

THE MICHAEL MYERS STORY:) Poté co jsem dvakrát shlédnul workprint, nebyl jsem zrovna nadšený, ale kinoverze mně ten dojem celkem spravila. I když moje očekávání se úplně nenaplnilo ani tak. Na jedné straně klasický Zombie styl, tedy špinavá atmosféra, do očí (a do uší) bijící násilí, osobité herecké výkony. Zombie provedl s původním Halloweenem spoustu změn, máme zde ne ani tak remake jako spíš úplně jiný film, tak to na mne působí. Vlastně tenhle snímek by atmosférou do celé předchozí série vůbec nezapadl. Stojí mimo, pokud si někdo přál úplně nový začátek, má ho mít. Je otázkou, zda Zombie nepřinesl až moc inovace. A mám dojem, že Rob možná neumí navodit strašidelnou atmosféru, protože se o ní snažil ale nikde nic. Snímek je rozdělený na tři části, Michaelovo divné dětství které končí brutálním vyvražděním poloviny vlastní rodiny, následně marnou snahu dr. Loomise cokoliv s Michaelem pořídit, no a zbývající hodinka počíná syrovou scénou útěku z blázince a pokračuje děním v Haddonfieldu. Inovace spočívá ve snaze o pochopení hlavního hrdiny. Zombie přinesl psychologické drama, ne nějakou teenagerovskou vyvražďovačku. Šlo mu o to odkrýt část tajemství za Myersovým chováním, ne začít film s již takřka hotovým psychopatem a zabíjet a zabíjet (mimochodem vražd je dost, když ne dostatečně nápaditých tak alespoň dostatečně syrových). Základním kamenem je Michael Myers, bezmála dvoumetrový bouchač (!), a nejenže ho uvidíme bez masky, ale jako dítě dokonce i mluví a zlo se v něm probouzí jen občas. Bál jsem se, že casting v tomto případě selže, ale Daeg Faerch mi vytřel zrak. Co se týká dalších hereckých osobností, hlavní hvězda Malcolm McDowell jako Loomis také sedí, stejně tak Sheri Moon Zombie jako matka, no a nebyl by to Zombie kdyby si do minirolí neobsadil pár svých osvědčených přátel. Nové charaktery z druhé části filmu už tak nepotěší, hlavně Laurie je oproti Jamie Lee Curtis nulově výrazná (ale na tom až tolik nesejde protože hlavní postavou je Michael), vlastně celá druhá část je o něco méně působivá než ta první. Ve srovnání s workprintem mnohem lepší konec, a lepší, i když méně šokující scéna útěku. Ve výsledku hodnotím workprint 70%, kinoverze 83%, director's cut 85%. Vadila mi scéna s Love Hurts, ta mi přišla dost trapná. Ale jinak, takhle má remake vypadat. Takže nakonec bych shrnul hlavní zápory: 1) Chybí strašidelná, potažmo ta pravá 'halloweenovská' atmosféra. 2) Druhá polovina je slabší než ta první, protože nové charaktery jsou až na druhém místě. Film mi taky díky dvěma odlišným polovinám nepůsobí příliš kompaktně. 3) Nevýrazná představitelka v roli Laurie. 4) Scénka s Love Hurts - dohromady to na mě působí fakt blbým dojmem. 5) Ještě jedna věc, až moc Michaela Myerse. Myslím, že celkem trefně to vyjádřila jedna zahraniční kritika; Leaves nothing to the imagination. Dude, if I see that Myers pussy, he's fucking dead! (historie série) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • V několika scénách v psychiatrické léčebně zazní Suita č. 3 Air (BWV 1068) skladatele Johanna Sebastiana Bacha. Stejnou melodii jsme mohli slyšet například ve filmu Sedm (1995). (fannah)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama