Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

I když je tento díl poněkud odlišný, svou myšlenkou je výborný. Vybičovat se k takovému výkonu, kdy neurotické synapse nezvládnou neočekávaný nápor a vy se probudíte. V Matrixu. Ať je to tak, či jinak, Animatrix jsem poprvé viděl v roce 2003, podruhé nyní a pouze tato epizodka, mi utkvěla v paměti. Proč, to netuším, ale už proto za mě plný počet. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, těžko říct, je sice jasné, že autoři znovu chtějí vyzdvihnout sílu člověka i v tak těžké době, ale na druhou stranu, tentokrát je to v dost slabém příběhu, s málo sympatickým hrdinou, a snad až na velkolepý závěr (pointou - ale nečekajte zas takové překvápko, jde to v duchu celého příběhu) a scénu při dobíhání do cíle (opravdu nepříjemná zkušenost) je to dost průměrné.. Ale stejně dávám 4, s tím, že je to spolu s posledním příběhem nejslabší částečka tvořící animatrix. Ale k chybě v matrixu to má stejně daleko :) ()

Reklama

Quipido 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda rozdělí publikum ve dví: někomu neřekne nic, někoho velmi zaujme. Já patřím samozřejmě do druhé jmenované skupiny a to z několika důvodů: Autoři se nebáli vytvořit v zadaném vesmíru, který má svá pravidla a diváci ho milují pro zcela konkrétní důvody, které najdeme ve všech ostatních dílech Animatrixu, něco zcela nového a originálního. Zvláštní animace pak tuto odlišnost podtrhává (kácí i vizuální základy Matrixu, jako je klasický zelený "rain text" a ztvárňuje tento prvek po svém) a já tomu jen tleskám. Kromě toho všeho samotný příběh je velmi dobrý. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Výborné. Ústřední téma osvobození. Zároveň zdůraznění, že dosáhnout osvícení někdy znamená pozůstat navěky ve sračkách. Krásné zpracování běhu, zejména vylíčení rytmu a souhry svalů propojené se strukturací celého děje. Osobně nejsem příznivcem realistického filmování ani realistické animace. Je to jako z matrixem, když se můžeme odvázat a nic nás nebrzdí, měli bychom. ()

eltazar 

všechny recenze uživatele

mísí se tu názory s hodnocením 50 nebo 100%. asi tak - tenhle díl nemůžete brát jako klasický příběh AM. je to o trochu něčem jiném, je to dle mě o poselství, které skrývá lidská duše a které se matrix snaží potlačit. slabý scénář? kdeže, jednoduchý ano, ale dotažený k dokonalosti. stejně tak grafické pojetí a animace. nemusí to sednout každému. pro mě to je ale jednoznačně nejlepší díl, kdykoliv se bavíme o AM, na mysli mi vyvstane právě tato povídka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama