Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak tento štýl mi úplne vyhovuje.Mám rád filmy s obdobia II. svetovej vojny a to už akékoľvek. Dej filmu je skvelo postavaný a celý film si vlastne dokáže vybudovať atmosféru a hlavne to napätie. Takže nuda rozhodne nehrozí. Čo sa týka hercov tak sa priznám, že som si nevedel zvyknúť na Matthewho McConaugheyho, ale na konci filmu som bol rád, že tam hral práve on. 90% - 5* ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám moc rád, stejně tak příběhy o hrdinství a odvaze .. ale tohle mi nějak nesedlo, celou dobu promítání jsem měl pocit, že si ze mě někdo utahuje .. nevěrohodné a historicky nepodložené .. pokud vím zařízení na šifrování a dešifrování známé pod označením Enigma, získali Britové a ne sympatičtí u.s. borci … proto jsem film nedokázal strávit dodnes … dodatek : právě jsem shlédl motoristický magazín Top Gear - jako host tam byl herec Christian Slater, britští komentátoři si tam dělali z tohoto filmu a hlavně toho hollywoodského prasení dějin a skutečných událostí legraci .. smál se tomu i Slater ... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nevím na větvi jsem z toho nebyl, přišlo mi že se to strašně táhne a sleduji víc než tříhodiný film, opravdu pro mě nuda. A nezachrání to ani sympaťák Paxton či Keitel, mě osobně to přijde jako kdyby Mostow chtěl namíchat to nejlepší z Das Boot ale na mě to nepůsobilo. Kamera mi přišla strašně klepavá a celý prostředí ve mě nevyvolalo klaustrofobní emoce. Ale abych jen nehnal, film má přijemnou atmosféru a hudba je brilantní, a ani scénář není k zahození, ale na mě to prostě nijak nepůsobilo. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popcornové válečné drama , které se drží historických faktů asi jako Paroubek s Topolánkem za ruce. Mostow to aspon vynahrazuje skvělou akcí a i atmosférou. Díky tomuto filmu mohl točit Terminátora 3. Přeci jen ponorková akce je jen jedna a to DAS BOOT. Na to nikdo pořád nemá! Něják , ale nemusím Bon Joviho jako herce. Ještě , že má jen štěk a žblunk! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zábavnej film, o to nic. Oddychovka. Prostředí, krása. Herci mi taky nevadili a docela mě i přesvědčovali, že svým rolím dávají dost. Ale pravda je, že takovou hovadinu jsem ve válečným filmu neviděl už hodně dlouho. Nad některými úpravami skutečnosti člověk prostě ani nemůže plakat, spíš něco jako histo(e)rickej smích by bylo na místě. Nejvíc mě ale rozesmálo cameo Bon Joviho. Nejvíc mě naštvalo, jak Enigma vyslovuje na konci Eningma. Nejvíc mě dojalo, když Bill Paxton hrdinně obětoval život. Nejvíc mě dorazilo to konečný věnování. Zábava to je, ale člověk trochu obeznámený s dějinamu druhé světové to prostě musí zavrhnout. Nebo člověk, kterýmu se líbí ponorky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Shodou okolností bylo číslo 571 také označení první americké jaderné ponorky USS Nautilus, která poprvé vyplula roku 1954. (Čulo)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama