Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádným zarytým fandou kuchařských pořadů v televizi, ale tento pořad se mi docela líbil. Složení poroty bylo v pořádku – všichni tři patří mezi uznávané kuchaře a to nejenom v Česku. Co se týká soutěžících, tak těm se osobně nedivím, že se někteří z nich složili během natáčení a jídlo se jim prostě nepovedlo (sám jsem vyučený kuchař, ale stresovat se ještě před kamerou...nic pro mou maličkost). Takže klobouk dolů před oběma pány ve finále (respektive před poslední čtyřkou). Tentokrát opravdu nebudu nadávat na tento pořad, jak jinak bývá mým dobrým zvykem, páč na většinu z toho co vysílá Nova (potažmo i jiné naše televize) se nedá dívat. Takže dám slušných 60% a Romanovi přeji mnoho úspěchů. Možná bych dál i víc, ale to bych musel být v porotě a ochutnávat… ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Začal jsem někde v půli letošní sezóny a docela mě to chytlo. Poctivě jsem koukal na další a další díly a udivoval se nad výtvory jednotlivých soutěžících (pozitivně i negativně). Ani nevím, kdy se dostavil ten zlom, ale nějakých posledních pět dílů jsem se bil do čela. Je to reality show, připomínal jsem si. Nacpali to emocemi, rozhovory, rozpory, šarvátkami a finále byla jedna velká telenovelní sra*ka. Škoda, mohlo si to udržet svou vážnější a profesionálnější notu. Moderátoři se mi líbili, byli všichni sympatičtí, ale někde se to prostě podělalo a to se stává. Asi nelze očekávat nějakou total sekačka kvalitu, musíte si uvědomit na jaké publikum tento pořad cílí a podle toho se taky chová. Každopádně ty prvotní pocity, kdy jsem na to s tchyní koukal někdy v jednu ráno, zůstanou navždy v mém srdci s úsměvem :-) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na ty tři pytlíky, kteří to celé (ne)uvádějí, se dá postupně zvyknout. Nejlépe se s rolí hodného strýce popasoval Kalina, ostatní své svěřené posty přehrávají. A šéfkuchaři v bundě musí být nad vroucími hrnci sakra horko. Beru ale, že být přirozený, když na ně svítí několik kamer, je pro (ne)moderátory prostě oříšek. Takže dobré. První „sérii“ jsem vytýkal, že ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem bylo ubohé, a hlavně naprosto zbytečné. Tady na to šel štáb jinak, což je příjemná změna. Soutěžící byly sympatická parta, někteří mi sedli víc (kupříkladu učitel tělocviku s hlasem a vystupováním podobným tomu Krajčovému, děvče milující Asii nebo Honza, který v životě asi leccos zkusil, ale jaksi ho to neposunulo dostatečně dopředu, aby odešel ze soutěže se ctí). Koncept je fajn, střihač by sice zasloužil přes prsty (porotci hlásí poslední minutu a soutěžící teprve míchají smetanovou omáčku + nesmyslné promluvy mimo kuchyni á la „čas mě tlačí, ale snad to zvládnu“), ale všechno nahrazují vskutku originální nápady, co a z čeho se bude vařit a hlavně, jak s tím porotci nebo vítězní kuchtíci zamotají. Tentokrát je to bez obvyklé křeče, díky za to. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O nic lepší než předchozí bratrovražedný Masterchef.. Jen další tupá novácká franšíza, navíc - A to mě zaráží a irituje nejvíc.. - s bezezbytku špatným řemeslem, které zcela míjí tu oslavu gastronomie a činí z pořadu jen duchapustou reality show.. Svícení, střih i samotné snímání, všechno špatně !! To se pak jednomu nesbíhají sliny, které by ho ponoukaly vykrást vlastní lednici, ale pouze sliny zuřivosti.. Jen znovu prázdné a v souvislosti s originální show pomýlené zaplnění nováckého vysílacího času.. ()

Lewisssek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S čím srovnávat, s americkým originálem či s českým megaprůserem z roku 2012? V prvním případě je to na dvě a v druhém na čtyři hvězdy. Porota je veskrze sympatická, možná až moc umírněná. Kalina vládne, Fichtner je přísný a Raditsch je tam zatím tak trochu omylem. Bohužel je až moc vidět, jak malým rozpočtem show disponuje, papundeklové kulisy pravděpodobně podědili po superstar a něco možná ještě z Hip Hap Hop a nad vším ční Ariel. Uvidíme, jak dál, ale zatím to svůj účel splňuje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vítězem první řady se stal Roman Kotlář. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno