Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

lekr 

všechny recenze uživatele

Příšerně stupidní béčko, které navzdory hvězdnému obsazení působí hodně televizně. Zápletka filmu nenabízí vůbec nic nového, jedná se spíše o kombinaci televizní detektivky a laciného hororu, která je zasazena na notně komorní prostředí otevřeného moře. Děj snímku je víceméně předvídatelný, má malý spád a celkově působí hodně nudně. A navíc vzhledem k tomu, že moře ani jachty rád nemám a herectví panů Neilla a Zana mi taky nebylo nikdy po chuti, mě tento film nijak neoslovil a spíše otrávil. Proto pouze za výbornou Nicole Kidman a pár dobrých scén dávám slabé dvě hvězdičky. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Napínavý a nápaditý thriller s dobrými hereckými výkony (jen Sam Neill by mohl mít v repertoáru své mimiky více než jen jeden přiblble drsňácky-ustaraný výraz). 70% Následující text může být považováno za spoiler (i když jsem se snažil naznačit co nejméně): Trochu zklamáním je úplný závěr. Kdyby snímek skončil otevřeně při mytí hlavy, pak bych to považoval za prvotřídní závěr a jednoznačně bych hodnotil 80%, ale tvůrci zvolili závěr, za který by se stydělo i leckteré amatérské béčko. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neni nic moc, ale mam ho rad. Film nema skoro zadnej dej, jen dve lodi jedou za sebou a do toho magor. Billy Zane mi prisel spis k smichu a mistama dost prehraval. Kidmannova je celkem slusna, ale aspon mohla ukazat kozy. Nejlepsi byl Sam Neill, kterej predvedl standartne dobrej vykon a i se do role dobre hodil. Hudba hodne spatna, triky hodne spatny, atmosfera nic moc, mistama to je spis smesny nez mrazivy. Dialogy taky nejsou nejak uzasny, spis to vypada jako by herci mistama improvizovali a navic tu neni vubec receno proc vlastne Zane dela to co dela. I kdyz to cely pusobi docela amatersky a mistama to nudi, protoze se tam nic nedeje a furt dokola Zane opruzuje Kidmann, tak se na tenhle film vzdycky rad podivam a 3* si zaslouzi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač panuje úplné bezvětří, Noyce dovedně zadul do plachet napětí a kdyby manželský pár věděl, co ví námořníci už od roku 1912 (že Billy Zane na palubě přináší neštěstí), mohl si ušetřit kupu starostí.. „Když ti vítr, napne plachtu / když ti plachta, popožene jachtu / pak Sam a Nicole snad budou mít klid..“ ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tady musím opravdu smeknout, jak z minima natáčecích možností, se dá nakonec vytřískat koukatelný a poměrně i napínavý film. Velkou zásluhu na to má samozřejmě i náš hvězdný trojúhleník herců, který občas sice vyvede nějakou tu logickou volovinu ( to je však chyba scenáře ), ale jinak hrají s přehledem a hlavně věrohodně. Popravdě jsem, ale s konečným hodnocením nakonec přeci jen trochu váhal, pač ta finální scéna byla podle mého vkusu trošku přetažená přes hlavu, ale za odvahu a trochu z i nostalgie si Dead Calm ty čtyři hvězdy zaslouží. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama