Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hm, no synopsia Dead Calm a jej tuctový plagát toho príliš nesľubovali, o to viac je potešujúci výsledok. Scenár sa po počiatočnom očakávanom zvrate nevyžíva v stokrát omielanom klišé a pripraví ešte niekoľko scén, ktoré by ste v komerčnom filme rozhodne nečakali. Napätie vydrží až do konca a vám bolo jasné, ak ste film videli v roku 1989, že z ústrednej trojky môže niečo byť a nebude okolo nich "smrteľné ticho". ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Bohužel ukázkový příklad, jak se dá dojebat skvělý námět debilním scénářem a nudnou režií i se skvělým áčkovým obsazením. Úvodní scéna s nehodou je vlastně naprosto zbytečná a filmu celkově jen ubírá na uvěřitelnosti - protože na jeden pár trochu moc smůly najednou. No a pak se kupí jedna osudová chyba za druhou. Manžel vymyslí totální pitomost, díky níž přijde o loď i o manželku, se kterýmiž mu pláchne očividný psychopat, který ho nechá na své potápějící se lodi. Psychopat se chová dost stupidně i na psychopata - vždyť mohl zrzku pěkně v klidu svázat a dělat si s ní co libo??? Zrzka se chová jako nejhloupější naivní nána - viz klíč od motoru odhozený do moře i s dřevěným plovákem, mizerné svázání Billyho (proč toho chlapa prostě nehodila normálně přes palubu rovnou?) atd. A pes aspiruje na cenu nejblbější pes roku - tady není co dodat. Zrzka vypadá, že se aspoň ke konci trochu polepší (a udělá konečně co měla hned na začátku) leč pak to opět dosere jedním humanistickým člunem. K zcela zbytečné finální scéně, která už je hodně za zenitem parodie se raději nebudu ani vyjadřovat - tu si rejža mohl opravdu odpustit. Takže shrnuto - vlastně je to tak na tři dejme tomu, ale poněvadž mě už dlouho žádný film tak nevyprudil, ubírám ještě jednu hvězdu dolů. PS: jo a zapoměl jsem na to, že jsme se vlastně nedozvěděli nic moc o tom, co byl vlastně Billy zač a proč se na první lodi stalo to co se tam stalo. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Napínavý survival, skvěle napsaný. V atraktivním prostředí se stopáží natolik střízlivou, že není čas opít se nudou. Takový ten spektákl, kde divák přibližně tuší co a jak (nakonec, parodovali ho i Simpsonovi). Ale moc to nevadí, protože postavy ani na vteřinu nevypadnou z rolí. Občas Kidmanka, ale bylo jí tenkrát 22 (!) proč se na ni zlobit, začínala a všechno měla před sebou. Poctivý ´80s thriller (kino Mat) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sam Neill, Nicole Kidman a Billy Zane prichádzajú, aby nás poriadne vystrašili. Ak si myslíte, že je nemožné, aby bol film odohrávajúci sa celý na mori v malej jachte s troma hercami napínavý a zaujímavý, tak vyskúšajte toto. Presne tak! Hitchcockovská atmosféra prichádza po 20-tich minútach a končí 10 sekúnd pred koncom filmu. Ultralacný nezávislý thriller sa stal jedným z mojich najobľúbenejších hororov rovnajúci sa pocitu z Kocky či z filmu Tí druhí. Ale pozor! Kvalita DVD je úbohá, a film je kvôli cenzúre o 3 minúty kratší. Radím vám zohnať si originál z telky, netu či archívu. V opačnom prípade si jednu hviezdičku uberte. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film to musel být nenákladný. Nicole Kidman někdy hrává i zadarmo, to když se jí moc scénář líbí. Sam Neil, taky možná hrál za pá r šupů, to když se dozvěděl, že si může zahrát s Nicole Kidman, a jak k tomu Nicole přistupuje. Film, to je především čekaná, zda se v něm něco stane či nestane, a když čekaná jen skončí bez úlovku, tedy bez pořádné pointy, tak si člověk řekne, no tak třeba příště. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Film je založen na stejnojmeném románu od Charlese Williamse. (Chatterer)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama