Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

tron 

všechny recenze uživatele

Leterrierov Neuveriteľný Hulk teoreticky nie je remake/nová verzia, ale plnohodnotný sequel Leeovho Hulka s Ericom Banom. Vážne. Nejde o žiadny origin, ale mnohé udalosti od Anga Lee berie do úvahy a narába s nimi, prinajhoršom sa k nim nevyjadruje. Marvelácka verzia je iná, neopakuje staré recepty, snaží sa vymýšľať nové. Zelené monštrum tentokrát pripomína besnú temnú nočnú moru, viac divoké zviera, než človeka, čo je v porovnaní s dráždivo filozofickým Leeom zaujímavý krok nie k lepšiemu, ale k INÉMU výsledku. Silný kasting (Norton,Tyler, Roth, Hurt, Nelson), vtipné žmurknutia na fanúšikov (Pomstitelia, Lou Ferrigno, Stan Lee, Tony Stark) a vysokorozpočtová akcia. Zahasenie požiaru tlesknutím rúk - to som chcel vidieť celý život. 70 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když vyletí tržby nad 200, musí na stejnou hodnotu vyletět i tep doktora Bannera aneb naštvaná pistáciová gorila z pralesa Marvel se vrací na scénu.. Tentokrát nepokrytě popcornová a obsahující 2,5 akce, v níž se Leterrier ukazuje relativně silný (final match s Abominationem má sympatickou béčkovou pokleslost), ovšem v civilních a emociálních scénách mně bylo špatně napsaného dua Norton, Tyler upřímně líto. Nehledě na to, že potřebný nadhled zůstal nejspíš schován pod fialovými XXL elasťáky z tržnice v Hatích a v té souvislosti se ptám, kdo si troufne na The Naked Hulk? Oberleutnant Lars VonTrier? Depka z proměn a explicitně se pohupující Banner junior by mohli být jeho parketou.. Po Avengers mohu s klidným svědomím prohlásit, že tu plachost a zranitelnost v protikladu zuřivě zelené destrukce nejlépe zvládnul pan Ruffalo a to nejen proto, že Lou Ferrigno by za kus pizzy prodal i svou vlastní matku.. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Marvel opět hodil do svého adaptačního hrnce druholigového režiséra, pár kvalitních herců, jejichž sláva mírně zašla, a 150 milionů, jenže tentokrát zapomněl přimíchat humor a cokoli vzdáleně zajímavého a výsledek sice není taková sranděra jako předchozí film od Anga Lee, ale pořád je to těžká nuda, včetně po Iron Manovi dalším slabém digifinále se dvěma rvoucími se digipajduláky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Norton si to celkom užíva (jeho znudený výraz z Iluzionistu ma straší dodnes), film má väčšinou solídne tempo a záverečné "smash" ma náramne bavilo, ale... nič iné tam nie je. "Príbeh" to vlastne nemá, dialógom zúfalo chýba šťava (sem-tam dobrá hláška by fakt bodla) a Tylerka, Roth a Hurt sú načisto nezaujímaví - ako postavy i hereckými výkonmi. Tretia hviezdička je vlastne len za záverečné cameo. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V komiksech má Abomination špičaté uši. Režisér Louis Leterrier chtěl, aby je měl Abomination (Tim Roth) špičaté i v tomto filmu, ale usoudil, že by je Hulk (Edward Norton) ukousl. Pokud by se ve filmu taková scéna vyskytla, tak by už film nesplňoval podmínky ratingu PG-13. (Kubaaa97)
  • Trailer obsahuje záběry arktické krajiny, které se ve filmu neobjeví. Ty pocházejí z alternativní úvodní scény, v níž se zoufalý Banner (Edward Norton) pokouší spáchat v Arktidě sebevraždu, což mu ale Hulk překazí a ještě u toho uvolní kus ledu se zamrzlým Captainem Americou. Poté, co byla z filmu arktická sebevražedná scéna s Captainem Americou vystřižena (údajně kvůli mladší generaci diváků), rozhodli se tvůrci prvního sólového snímku s Captainem Amerikou - Captain America: První Avenger (2011) - okolnosti jeho nalezení pozměnit. Superhrdinu zde tedy neobjeví ve volně plujícím kusu ledu, nýbrž v Red Skullově letounu. (IlMagnifico)
  • Středisko velení strategických operací (Strategic Operations Command Center) vedené Thaddeusem Rossem (William Hurt) je inspirované speciálním týmem Hulkbusters, který v komiksu figuroval v rámci armády Spojených států a jehož cílem bylo chytit Hulka. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama