Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako kluk, bál jsem se, že najdu v kalhotách překvapení, až film skončí (nestalo se), ale s odstupem času na ten film pořád vzpomínám, a i když nevím, jak originální je nápad převést pohádku do hororu (tradiční pohádky, nejen evropské, jsou vždycky tak trochu horor), ale mě to přijde fascinující. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dospelá, hororová verzia Snehulienky dopadla celkom dobre, hoci stále by to chcelo poriadnejšie spracovanie, ktoré by nepôsobilo televízne. Príbeh i atmosféra sú dostatočne temné a spolu so štýlovým vizuálom a vydarenými kamerovými zábermi filmík dvíhajú o stupeň vyššie. Výborné je aj herecké obsadenie; Sam Neill v úlohe kráľa, Sigourney Weaver ako zákerná macocha a Monica Keena ako Snehulienka Lilly pôsobí vystrašene, zvedavo i sexy zároveň. Čo je však zbytočné sú viaceré hluché miesta a vkrádajúca sa nuda, ale v závere sa to našťastie sympaticky rozbehne. Mne sa to páčilo, tentokrát to naozaj nie je verzia pre deti. ()

Reklama

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Takových možností a brutálně nevyužito. Celej film s přehledem táhne Sigourney Ripleyová, na ní to celý stojí, škoda že tvůrci nebyli odvážnější, mohl to bejt nářez. Nejlepší momenty filmu jsou asi úplně první a poslední scény, pár zajímavejch momentů by se sice našlo, ale je to jen takový šolíchání. A i přes dokonalou Sigourney, která si roli očividně užívala, to byla víceméně nuda. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle zpracování nic moc hororového. Na to byl ten strašidelný les přece jen málo strašidelný a oškliví "trpaslíci" zase málo oškliví, ale nadruhou stranu některé pohádky bratří Grimmů byly opravdu drsné, tak proč se jim trochu nepřiblížit? Pokud nejste nadobro zdeformovaní Disneyho verzí, není to zas až taková hrůza. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama