Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ono kdybych to viděl v těch 90 letech dal bych rozhodně nadprůměr. Bohužel dnes mi film přijde jako čajíček. Filmů s podobnou tématikou se rodí neustále víc a víc, já se u nich bavím vždy tak průměrně(187) a občas i vysoce nadpůrměrně(Zkažená mládež), tenhle film padá do prvního případu. Nicméně celkem mile mě překvapily parádně civilní herci, at už studenti nebo Pfeifferová. A i ta atmosféra školy byla bezchybná. Jen mi to prostě nepřišlo tak dobrý jak se říká. A co bych to byl za člověka kdybych neohodnotil hudbu která má snad jednu z nejprofláklejších raperských písniček vůbec. Film má hodně moc plusů ale bohužel i dost mínusů. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento remake som videl ako prvý a tak sa mi originálne Pánu učiteľovi zdalo príliš mäkké a ľahké. Tu bolo správanie problémovej triedy tak akurát, došlo aj na bitky a zbrane. Získavanie žiakov cez karate a Boba Dylana bolo pochopiteľné, trochu menej už cez poéziu a sladkosti ako v škôlke. Ale Pfeifferka mala svoje čaro pre žiakov a aj pre mňa. Bojuje tu nielen s ignoráciou zo strany žiakov, ich rodičov, ale dokonca aj od vedenia školy. –––– V mé třídě je četba poezie odměnou už sama o sobě. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Taky jsem učila. Nebyla to pomocná škola, mí studenti měli maturitu a jednotný barevný odstín, ale stejně to byl záhul. Nemohla jsem tedy než Lou Anne obdivovat za její sílu a nezdolnost, díky nimž získá respekt a nakonec i náklonnost té zdivočelé kakaové bandy. Ale dost bylo chvály. Ostatně koho zajímá nějaký titul. Hlavní je dostatek vražd. :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal že by sa mi páčil film zo školského prostredia. Ale teraz k filmu, najviac ma asi upútal samotný Soundtrack filmu Gangsta Paradise. Aj fakt že učiteľka ide učiť celú triedu špecialních žiakov čo pripomínalo Český film Bastardi. Nebezpečne názory je skvelá dráma zo školských lavíc. Ale k dokonalosti jej treba ešte veľa. 4* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)

Reklama

Reklama