Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Omen" je najsilnejšia okultno-horrorová séria. Včera som si po rokoch pripomenul druhú časť a dnes som si premierovo pozrel tretie pokračovanie. Možem len banovať, že som sa ku nemu dostal až teraz. Pretože "Posledné stretnutie" je veľmi dobre natočený film. Damien Thorn dospel. Stal sa z neho dravý politik, najmladší americký veľvyslanec vo Veľkej Británii. Antikrist vstúpil do veľkého sveta mocných. Jeho poslanie sa blíži ku cieľu. Satanská trilógia sa uzatvára. Sam Neill je v titulnej úlohe výborný. Lepšie hrať som ho ešte nevidel. Réžia a kamera na profesionálnej úrovni. Pod soundtrackom je znova podpísaný jedinečný Jerry Goldsmith. Takže ja som nadmieru spokojný. **** ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapivě snesitelná záležitost. Po druhém díle, jenž jen recykloval díl první se tento díl snaží přinést něco nového, sice ubylo nápaditosti co se úmrtí týká, ale to celkem s přehledem vynahrazuje velice dobrý Sam Neil, který měl oproti svým dětským předchůdcům o poznání složitější roli a porval se s ní více než statečně. Pro mně tento díl v celkovém vyznění asi předčil díl druhý, i když dílu prvnímu se bohužel ani na hony nepřiblížil. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sam Neill vyzývá nazaretské dítě způsobem velice sympatickým a ti naivkové s dýkami opouštějí své smrtelné schránky ve jménu svého pána v atmosféře povedené stejně jako v díle minulém. Jerry Goldsmith také předvede pár kvalitních momentů, a tak není důvod proč nedat 70%. Na třetí díl prakticky téhož to není zlé hodnocení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Hmm, nie... Toto má byť ten slávny Antikrist, ktorého príchodu sa všetci báli? Ha,ha,ha. Veď tento chudáčik vo svojich činoch takému Napoleonovi a lebo Hitlerovi nesiaha ani po členky. Že zle radí americkému prezidentovi?, Že jeho činy vedú k hospodárskej recesii? No a čo? Veď hospodársku recesiu a krízu tu máme aj bez neho, a americkému prezidentovi tiež radí hocikto. Kde je to peklo na zemi čo mal priniesť? Keď toto je ten slávny Antikrist, tak sa nemusíme ničoho báť, ľudstvo prežilo oveľa hroznejšie udalosti... Inak Sam Neill vyzerá rozhodne diabolsky, a aj hudba je skvelá (za to tie dve hviezdičky) ale nechať na záver druhý príchod Ježiša, tak to chce poriadnu odvahu tvorcov. Toto nemohlo dopadnúť dobre, a ani to dobre nedopadlo. Keď kvôli takémuto miernemu a slabému Antikristovy má prísť na zem Ježiš osobne, tak spálim celú svoju zbierku hororových filmov... Amen... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Astronomové uvádějí, že hvězdná konjunkce ohlašující druhý příchod se odehraje v souhvězdí Kasiopeji. Souřadnice, které uvádějí, RA 1h 16' 12", Dec +22°, jsou však v souhvězdí Ryb. (Johnny.ARN)
  • Když je Damien (Sam Neill) s Kate (Lisa Harrow), jejím synem a psem v Hyde Parku, rozhodnou se zajít na oběd. Stromy jsou v plném květu. O chvíli později však ve stejném oblečení dorazí na Speakers' Corner a stromy jsou zcela bez listí. (Johnny.ARN)
  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama