Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DJ_bart k tomuto seriálu (17)

Jmenuju se Earl (2005) 

Pro jedny feel-good guilty pleasure sitcom o strastech a radostech života amerických rednecků, pro druhé zas geniální satirická alegorie o absurditě morálky a karmy stylizovaná do tuctovýho béčka - pro mě však obojí. Neskutečně inspirativní, motivační, a všehovšudy zábavná televizní limonáda o předsudcích, nevěře, chybě v komunikaci jak mezi kámoši tak členy rodiny, posedlostí workoholismem, alkoholismem, hazardem a krásou, iluzi americkýho snu celkově, a zkrátka issues, který řešíme takřka každodenně - což jsou témata, který [vzhledem k době vzniku] se v seriálech podobnýho ražení [tedy sitcomech pro mainstreamový americký publikum] ještě nevyskytovali. Všehovšudy tak jde o výbornou feel-good pohádku o tom, že i ten největší grázl může mít srdce ze zlata, která svým originálním námětem naprosto překonala svou dobu. Ani nechci vědět, kolikrát jsem tuhle šílenost viděl. Jason Lee a Ethan Suplee jsou nesmrtelný ikony buddy-komedie.... Láska na první pohled a jeden z mála seriálů, který si rád pustím i s geniálním českým dabingem. Nadčasová záležitost! ()

Série 1 (2005) (S01) 

Naprosto geniální úvodní série, kde je nejen definována neméně geniální zápletka celýho seriálu [konej dobro a dobro se ti vrátí, neboli karma], ale který je zároveň naprosto perfektní feel-good seriálovou analogií o předsudcích, nevěře, chybě v komunikaci jak mezi kámoši tak členy rodiny, posedlostí workoholismem, alkoholismem, hazardem a krásou, iluzi americkýho snu celkově, a zkrátka issues, který řešíme takřka každodenně – což jsou témata, který [vzhledem k době vzniku] se v seriálech podobnýho ražení [tedy sitcomech pro mainstreamový americký publikum] ještě nevyskytovali. Nadčasovej seroš!  ()

Pilot (2005) (S01E01) 

"Co se stalo, Earle?" "Karma, Randy, karma zapracovala." ____________ Naprosto geniální pilot, kde je nejen definována neméně geniální zápletka celýho seriálu (konej dobro a dobro se ti vrátí, neboli karma), ale který je zároveň naprosto perfektní feel-good analogií o předsudcích, nevěře, homofobii a coming-outu (scénka z gay baru boží!) - což jsou témata, který (vzhledem k době vzniku) se v seriálech podobnýho ražení (tedy sitcomech pro mainstreamový americký publikum) ještě nevyskytovali. Nadčasovej pilot! ()

Randy boduje (2005) (S01E03) 

emocionální touchdown. ()

Earl a pivo zdarma (2005) (S01E07) 

Leonard předtím než potkal Sheldona. ()

Karmo, kde jsi? (2006) (S01E12) 

Šéfové na zabití hadr. ()

Dal jsem se na hazard (2006) (S02E09) 

"You can't always get what you want." aneb bezchybná feel-good analogie pro všechny s patologickou neschopností sebekontroly a zavisláky na dopaminu🫶 ()

Kdopak se to narodil Joy (2007) (S02E18) 

Epizoda po který ani jedno oko nezůstane suché. Jason Lee se absolutně herecky překonal. ()

Série 3 (2007) (S03) 

"Take me home country roads." ________ Pro mne nejlepší série seriálu ať už z hlediska humoru, originálního námětu, či turbulentního příběhu. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Skvělé zakončení asi nejvíce pohodového a pozitivně laděného amerického seriálu. Ačkoliv samotný konec je dosti otevřený a neúplný, jako celek je 4. série naprostá zábavná podívaná. ()

Hledá se táta (2009) (S04E27) 

Něco končí, něco začíná.... ten bláznivej konec jen kazí fakt, že byl seriál naprosto neprávem zrušen, a to je neskutečná škoda. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama