Reklama

Reklama

Star Trek

  • USA Star Trek (více)
Trailer 3
USA / Německo, 2009, 127 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hrají:

Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Eric Bana, Bruce Greenwood, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Ben Cross, Winona Ryder (více)
(další profese)

Obsahy(1)

James Kirk se narodil v den, kdy byla napadena hvězdná loď jeho otce. Od té doby vyrůstal jako poloviční sirotek, nebyl zrovna vzorné dítě, ale přesto se dostal ke hvězdné flotile. Jako kadet se ocitá na palubě U.S.S. Enterprise pod velením kapitána Pikea. Potkává zde prvního důstojníka Spocka, který je mu na první pohled nesympatický, a jejich antipatie jsou vzájemné. Enterprise přijímá tísňové volání z planety Vulcan a vyjždí na pomoc, ačkoliv posádku tvoří kadeti. Jsou totiž nejblíže. Kirk si ale uvědomí, že okolnosti jsou stejné, jako ten den, kdy zmizel jeho otec, letí do pasti. Opravdu, u Vulcanu na ně čeká ničivá loď pod velením romulana Nera. Nero chce, aby důstojník Spock trpěl, jenže Spock toho muže vidí poprvé v životě. Ukáže se, že Nero je z budoucnosti, kde byl svědkem zničení své planety, svého domova. Viní z toho Spocka, který slíbil, že planetu zachrání. Cestoval proto do minulosti a chce, aby mladý Spock trpěl stejně, jako trpěl on. Chce zničit jeho planetu, jeho domov, jeho rodinu. Bohužel se mu jeho dílo zkázy podaří a Vulcan přestane existovat. Další na řadě je Země. Mladá posádka se musí hrozbě postavit. Snad se při tom z Kirka a Spocka stanou dobří přátelé, tak, jako tomu bylo v jiné časové linii. (TV Prima)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (1 950)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Star trek pro novou generaci, který nabízí zábavu pro každého, kdo jen trochu umí propustit uzdu fantazii a nebojí se sci-fi žánru. Spojení filozofického a "vědecky" založeného Star treku a akce jako vyšité z Hvězdných válek funguje dokonale. O nic méně precizní není (doslova) nablýskané vizuální podání světa Star treku, v kterém největší režisérský talent současnosti své nadání dávat divákovi přesně to, co chce vidět. Herecké obsazení perfektně trefené, výborně napsané dialogy (trekkies budou nadšeni) a neuvěřitelné množství drobnosti, které film posouvají především pro "menší" znalce mnohem dál.... Kromě akce a efektů, které neberou konce, potěší dech beroucí tempo, které se po pomalejším začátku rychle rozjede do obrátek skoro dostihujících bravurně sestříhaný trailer. Možná se zde najde pár chyb, ale já osobně je opravdu hledat nechci, protože na tuhle akční jízdu se těším od prvního dílu slavné legendy... Těším se na další díly série a doufám, že herci mají smlouvy na hodně, ale hodně dílů... :))). Sci-fi, na které jsem čekal mnoho let. FILM ROKU dlouho nebyl tak nabušený, moderní a sexy. PS: nesledujte hodnocení a nejlépe ani trailery, tenhle film nabízí hodně, ale některá očekávání prostě naplnit nemůže. Více zde ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $257,730,019Tržby Celosvetovo $385,680,446Tržby za predaj Blu-ray v USA $115,687,911Tržby za predaj DVD v USA $83,874,839"Jedným slovom FANTÁZIA!!!" Sám som nečakal, že to bude niečo lepšie než by som mohol vôbec očakávať a stalo sa. J.J. Abrams je po tomto filme pre mňa špičkový režisér z veľkou budúcnosťou (už M:I:III mu pekne vyšla), ktorý vo veľkom lesku vzkriesil a vytiahol do výšin seriál, čo som mol rád ako dieťa, teda presne verziu Star Treku zo 60.rokov. A práve tejto starej verzii robí tento nový Star Trek neskutočnú poctu a v mnoho veciach robí tým čo aspoň z časti mali radi pôvodní seriál neskutočnú radosť, či už ide o dobre vytipované obsadenie na každom jednom poste, od samotného kapitána Kirka v podobe Chrisa Pine, cez Zachary Quinta ako Spocka ... až po Simona Pegga ako Montgomera Scotta, je to v tomto ohľade doslova slasť. Ďalej odľahčenie scén až neskutočne pomáha tomuto filmu, lebo aj vďaka tomu tam je naservírovaný ten správny mix akcie, drámy a humoru. Taktiež technická stránka je slušná a je dobre že tu nehrá hlavnú úlohu, v podstate herci a ich prejav si ukradnú prevažnú pozornosť, vďaka čomu človek takmer nepostrehne trošku menej výraznú doprovodnú hudbu od skoro neznámeho skladateľa Michaela Giacchino. No a po tomto sa medzi scenáristickú elitu rázne zapisuje aj dvojica Roberto Orci a Alex Kurtzman(u mňa si už svoje vydobyli vďaka scenáru k filmu Ostrov), ktorý asi v blízkej dobe budú zasýpaný množstvom ponúk zo všetkých strán. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nejlepší vesmírné sci-fi mé generace? Abrams v roli Boha všech geeků ? Kapitán Kirk, jako vesmírný Indiana Jones ? Ano, ano a ano. Můžu koukat pořád dokola a stejně mě to nikdy nepřestane bavit. Lens flare, hudba M. Giacchina, Chris Pine, Quinto, Nimoy, Saldana, Pegg, Yelchin, Urban, Cho, Enterprise, zelený prsa, Hoth ... prostě neunavujicí pecka. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY. Nejsem nijak proti novému přístupu k Startrekovskému univerzu, leč ne vše nové je zároveň dobré. Pokud postavy dýchající emocemi znamenají sestup někam k Beverly Hills či Škole zlomených srdcí, není důvod vřískat nadšením. Uhura: "They have destroyed your poor home, you must feel so much alone. Your fate has turned a bit thorny, nonetheless, it made me horny. My poor, yet strong mister Spock, I want to suck your big cock!" Takhle já si chlapíky od poloarmádní organizace, která vyžaduje disciplínu nepředstavuji, ale asi jsem hloupý. Co je to koneckonců za armádu/flotilu, že si první důstojníci s sebou vozí na riziková pracoviště těhotné manželky, nechávájí je rodit během pár minut (medicína zjevně pokročila) a při tom vznešeně, dojemně a vlastně telenovelovitě umírají (otec Kirka). Rovněž spojování známých tváří posádky Enterprise (s výjimkou Sulua a Čechova), působí vykonstruovaně a je zjevně motivováno nízkou snahou svézt se na dětinském očekávání: "A kdy už se objeví Spock? A kdy Uhura? Kostra? Scotty? Sulu? A kdy bude z Kirka kapitán? A kdy se se Spockem zkámoší?" Od počátku je jasné, že tohle se stát musí, Abrams i divák si mohou odškrtávat, super. I já jsem trochu podlehl těmto touhám, jenže jsem nedosáhl orgazmu. Přitom se spousta věcí zdařila - od samotné zápletky, přes šokující momenty (cože, zničili Vulkán?!), efektní bitvy lodí i lidí, po třebas práci designérů... Nebyl jsem tedy vlastně úplně zklamán. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nepřítel přichází z budoucnosti.…. Vesmír jsou nemoci a nebezpečí obalené temnotou a tichem. Také kosmické lodě, raketoplány, ale i boj muže proti muži s využitím nejmodernějších zbraní. A i když seriál prošel kolem mě v tichosti, těším se na další dobrodružství posádky Enterprise pod velením J.J.Abramse. Manévrovací prostor zdá se být nekonečný! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Vesmír. Nejzazší hranice. Toto jsou cesty hvězdné lodi ENTERPRISE. Jejich úkolem je zkoumat nové světy. Hledat nové formy života a nové civilizace a odvážně se pouštět tam, kam se dosud nikdo nevydal…. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (91)

  • Skladba, ktorá hrá v bare pri zoznámení Kirka (Chris Pine) s Uhurou (Zoe Saldana), je napísaná režisérom J.J. Abramsom. Meno skladby znie „Awasoruk Jam“ (slovo Awasoruk je vlastne Kurosawa odzadu). (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Jak to vypadá se čtvrtým Star Trekem?

Jak to vypadá se čtvrtým Star Trekem?

02.03.2023

Je to už několik měsíců, co studio Paramount s nadšením oznámilo vedle dalšího rozšiřování univerza skrze televizní seriály taky čtvrtý filmový Star Trek. V tom se měli údajně vrátit všichni původní… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama