Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle obvykle nedělám, ale zde musím. Hodnotím to i přesto, že jsem to neviděla až do konce, protože to nešlo! Já, ač jsem k parodiím velmi schovívavá, a občas mě dokáží smíchy až rozbečet, tady jsem jen valila oči nad tou absurdností. Tam nebyl žádný vtípek, jen trapné shazování filmů, které už něco dokázaly. No komu by přišlo vtipné, že v parodii na "Karlíka a továrnu na čokoládu" je myšlenka, že sladkosti dělají z lidí? Asi jsem ze staré školy, ač je to u mě k podivu, ale tohle mi k smíchu nepřišlo. Není v tom ani žádná metafora, která by mohla být náznakem vtipná. A takhle to šlo pořád dokola. Třeba u Tupírů jsem se i zasmála, protože se mi líbilo, jak si pohráli s dialogy a vzaly je doslova.. třeba scéna, kdy otec říká své dceři: "Nechal jsem tvůj pokoj tak, jak jsi ho opustila." a potom záběr, jak dcera vejde do miminkovského pokoje. Absolutně mě tahle scéna odrovnala. A to je ten druh vtipu, který v parodiích vyhledám a který jsem zde absolutně postrádala! Proto hodnotím tím nejnižším ohodnocením. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já bych byl všema deseti pro takovýhle filmy, ale scénář a režii by si museli vzít na starosti nějací uvědomělejší lidi. Tyhlety shity plný blití a scén, které popírají zbytek děje, už mě fakt neba. Mrtvola, co vstane a nejednou začne tančit?! Ženský se v jedný scéně usekne hlava, a v druhé už jí má zase?! Zbavte mě už někdo těhle nímandů za kamerou, tady furt končí potencionálně zajímavě náměty někde v loji. A to je škoda. Dyť on ten celkovej koncept by nebyl vůbec špatný. Jen to chce dělat parodie a ne retardie. ()

Reklama

Silence odpad!

všechny recenze uživatele

Jak popsat něco, co je zcela nepopsatelné? Abyste pochopili, musíte to vidět, abyste přežili, musíte se tomuhle skvostu za každou cenu vyhnout. Co na tom, že několik nápadů (dva tři) je povedených a blíží se podstatě parodie, když je naprosto všechno zadupáno absolutní stupiditou a totální nelogičností. Několikrát jsem se sice pousmál, ale spíše jen ze zoufalství. Nuda, šeď a hnus. Náhodně poskládané scénky parazitující na slavnějších snímcích nemají, až na těch pár výjimek, s parodií nic společného. Autoři natočili film nejen ubohý, ale i uboze. Už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, když se ale objevil hadrový panák, či když se v bojové scéně zcela nekrytě střídala tvář Freda Willarda s jeho asijským dublerem, nevěřil jsem svým očím. A vidíte? Vždyť, co já jsem se u toho filmu nasmál. :) Z Velkého blijáku jsem si odnesl dvě věci: 1) Už nikdy nechci vidět ksicht Jaymy Mays. 2) Daleko víc si teď cením těch hloupých letních popkornových velkofilmů. Takže... díky! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Jack Sparrow, už tak to byla karikaturní postava a teď ještě tohle. Splácat dokupy tucet hitů onoho roku dělá Scary movie, to není žádné umění. Každej herec, kterej se zaprodal těmto dvěma darebákům, u mě klesl o 100%...takže kdo u mě neměl 100% hodnocení, je v mínusu. Jeden příklad za všechny, jejich "dvorní" herečka Carmen Electra měla u mě krásnou nulu (její "vnady" nikoho neopravňují ji obdivovat), takže jestli dobře počítám: 0 mínus 100 = krásných -100! ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní propadák po všech směrech i nesměrech. Friedberg a Seltzer (Seltzberg) zase překonali. Což teda absolutně není kompliment. Koná se klasické představení, které s parodií má asi společného tolik, co cvrček na louce s Large Hadron Colliderem. Pro lidi odkojené parodiemi s Leslie Nielsenem a Charlie Sheenem (a i jinými, koukněte se třeba na Edgara Wrighta a jeho Shauna a Hot Fuzz) tohle bude spíš očistec než zábava. Neříkám, že by si tam nikdo nic nenašel, i já se párkrát uchechtnul, ale to je žalostně málo. Zejména proto, že duo Seltzberg neparoduje, většinou pouze cituje, krade, půjčuje si, zesměšňuje, ale neparoduje. Dokud si ale bude tyhle rychlokvašky poptávka žádat, do té doby tenhle žánr budou Seltzber a Friedberg prznit. Otázka zní, jestli tenhle žánr nezabijou úplně... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)
  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Jayma Mays (Lucie) a Adam Campbell (Petr) se potkali na natáčení. Po natáčení se vzali v říjnu 2007. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno