Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (511)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Flash, kde Flash sám sobě nadává do čůrá*ů nemůže být zase tak špatný. Skvěle přeložené titulky jsou polovina úspěchu! Rozloučení se Snyderovým světem plné pomrkávání a nejrůznějších miniroliček rozbíjí multivesmír a bohužel v něm nechává tu nejhorší věc... věci. Ezru Millera. I když je všechna čest ve své starší verzi už docela snesitelný, ve své mladší zfetované verzi je na pěst dvakrát tolik. I jeho styl běhu je hrozný. Proto je vlastně nejlepší když neběhá a mentoruje. Muschieti vyloženě čaruje a staví příběh na záchraně maminky. To funguje dokonale a celá ta omáčka s vesmíry díky tomu i přes okatě počítačové cestování časem (jasně že to bylo schválně, po všech těch pretáčkách na nic lepšího nemohly být peníze) celkem šlape. I přesto že nedává smysl a obsahuje logické lapsy. Proč Kara umí anglicky a ne rusky? Finální bitva je oproti dynamickému úvodu docela nuda. Batmani jsou všichni super a Keaton si svůj návrat celkem užívá. Je to solidní popkornovka, která sice přichází s křížkem po funuse, ale je to po dlouhé době DC, které si rád pustím znovu. Potitulková scéna by teoreticky mohla Aquamenovi hodně pomoct. P.S: Sasha Calle je boží a doufám, že se s ní budeme na plátně vídat častěji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pukancožrúti budú zase spokojní, to je jasné, a niektorým vženie slzy do očí Keaton, to je ale netopierie dojatie! Zvyšok je dobrý nápad na 20 minút a postupná strata nádeje v jeho úspešnú realizáciu. Filmový príbeh skoro nula, nostalgie za kýbel. Jediným prekvapením bolo neohlásené a nenápadné zaangažovanie Jaimeho Lannistera do jednej scénky. Film si prirodzene zase zanechal veľa otvorených vlákien, aby komiksiáda sťaby dojná krava holého údu mohla pokračovať. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po marvelovském Spider-Manovi jsem se tento týden vydal již podruhé "napříč paralelními světy", a i když je DC v tomto směru poněkud pozadu, odcházel jsem z kina celkem spokojený. I když se děj Flashe podobně jako u nového Spider-Mana točí okolo (ne)vyhnutelnosti osudu, která jde ruku v ruce s nezodpovědným jednáním hlavního hrdiny, neměl jsem v kině vyloženě pocit, jako bych se díval na "film přes kopírák". I přes místy dost tristní vizuální efekty - především v úvodní "it's raining babies" (tento husarský kousek fungoval lépe u Quicksilvera v Budoucí minulosti a Apokalypse) a v onom "začarovaném uzlu" - jsem si Barryho nové dobrodružství užíval, na čemž měla nemalý (rozuměj: dost velký) podíl účast Michaela Keatona, který je pro mě stále tím nejsympatičtějším Batmanem, a malá, avšak podstatná role Maribel Verdú. Potěšil mě návrat (byť v CGI) starého, ale i nikdy nerealizovaného Batmana, líbily se mi narážky na jiné filmy (z DC i mimo něj: "Zahrajeme si teď na Palpatina!") a oceňuji, že si tvůrci vedle povinné akce připravili i pár milých scenáristických překvápek. Pokud bych byl přísný, dal bych filmu tři hvězdičky, ale jelikož mi v kině prostě sedl tím, že mě pobavil, překvapil, ale i dojmul, tak mu dávám (slabší) čtyři. P. S. Je libo jedno Nespresso?! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mě ty komiksovky přestávají bavit, pokud to však není Erkovéj nářez ve stylu Suicide Squad a Deadpoola, ale tohle je jen další z řady průměrných originů, kde potěší pár starých postav ( Keaton, Shannon), ale jinak mě to příliš nestrhlo. Humor mi nesednul, akce  mi sedly jen dvě ( úvodní slow motion scéna s miminama je zábavná) a samotné finále je taky slušné, to mezitím však příliš nestrhne a plyne tak nějak bez většího zaujetí, avšak je to o něco zábavnější než třeba Doctor Strange. Multiverse je tu podán překvapivě přehledněji než v Marvelu. Jako jednohubka je Flash v pohodě, ale nic k čemu bych se vracel. 6/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rychlík, kterému se musí běžet naproti. Mně to jde snadno, protože se rád oprostím od toho, do jakých zatáček se rozlil osobní život Ezry Millera a dokážu si jen užívat to, jak autenticky a zároveň neuroticky opět působí. Zachránil tím od nesledovatelnosti Ligu spravedlnosti a pro mě s přehledem uspěl i tady. Vzhledem k diváckému propadáku je to ale jeho konec nejen v úloze hrdiny s bleskem na hrudi, ale nejspíš i jako herce velkých rolí a filmů a s tím se mi smiřuje opravdu těžko. Flashova prokletá sólovka je ale problematická i bez vyhroceného názoru na hlavního představitele. Kombinuje totiž potrefený humor, patosem nešetřící rodinné drama a multivesmír. Film, který chtěl paralelní světy před několika lety představit, tak přichází s křížkem po funuse a vzhledem k několikrát odložené produkci a změnám na tvůrčích stoličkách si k hraní s nimi nestačil vyšlapat cestičku. O to raději jsem, že funguje i to málo, co se povedlo stihnout. Ohlédnutí do minulosti málokdy selže a nostalgické povzdechnutí nad těmi, kteří už mezi námi nejsou sem vzhledem k hlavnímu dějovému oblouku pasuje téměř nevídaně. Zároveň ale třeba přiznat, že nad velkými diváckými vějičkami (bohužel dlouho dopředu prozrazenými), tedy účastí starého Batmana a nového přírůstku z Kryptonu, je potřeba se příliš nezamýšlet. Někoho účast prošedivělého ochránce Gothamu bezpochyby rozpláče, ale jakmile se snažím pospojovat smysluplnost účasti zmíněné dvojice a (ne)dopad na výsledný konec příběhu a časového paradoxu, dostaví se rozpaky, protože jako celek jejich účast působí uspěchaně. Stejně tak možností, jak vesmír kolem adaptací nakladatelství DC rozšířit, přestavět nebo jen hodit zpátky na začátek, bylo nevídaně - a nestalo se vůbec nic. Tohle lákadlo tak dopadá na neúrodnou půdu a dělá z Flashe dobrodružství, srandu, potěšení i doják, ale nikdy ne obří událost, kterou celé ty roky sliboval být. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Film obsahuje dve dodatočné scénky. (Arsenal83)
  • Snímek způsobil studiu ztrátu ve výši 200 milionů amerických dolarů. S rozpočtem 220 milionů film v kinech utržil pouze 271 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama