Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni jsem nic moc necekal, ale kurva, to byla jizda. Sena to rozpali hned ze zacatku a ja si pro jistotu zacal hledat nahradni gate. Ty jsem sice ve vysledku nepotreboval, precejen tu je sem tam nejaky hluchy misto, ale i tak to je paradni historicka rubacka s temnou az hororovou atmosferou. Sice nic komplikovanyho, cesta party bojovniku skrz les, ale film si celou dobu dokaze drzet tempo a atmosferu a souboje jsou radne drsny. Prehnane digitalni zaver si sice mohli odpustit, ale nic hroznyho. Co se tyce Cage, tentokrat nehraje nijak spatne, svuj typickej vyraz vymenil za drsnej vyraz a s tim si vystaci. Celkove fajnovy drsny fantasy, popravde receno, nepamatuju si podobny od Solomona Kanea, se slusnou hudbou, hercema i trikama a paradni atmosferou. Takze slabsich 5*. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý "historicky se tvářící" film, kterému hodně pomohli v hlavních rolích Nicolas Cage a Ron Perlman. Celou dobu si myslíte, že ta něžná dívka přece nemůže být čarodějnice! A měli jste pravdu! Není to čarodějnice! Je to démon! Ovládá mysl všech co se jí snaží dopravit na vymýtání. Avšak je tady překvapivý twist, který se tvůrcům docela povedl... Na jednu stranu - žádná pecka to není. Ale na druhou? O propadák se však taky nejedná. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání slušný film, jemuž, jak tady spousta lidí správně podotýká, chybí hlavně peníze a s nimi spojená epičnost. Herci dobří (pořád vám to říkám, neodepisujte Cage), hudba dobrá, některé scény (úvod, vlci) takřka perfektní, závěrečné digi vypadalo lépe než třeba u Solomona Kanea a potěšila mě i "jeho" podoba, která jako by vypadla z dobových kreseb. Scénář příjemně těžil ze souhry Cage a Perlmana, jimž nadělil ty správné chlapsko-parťácké hlášky, jinak to ale byla taková neobyčejně obyčejná fantasy road movie, které ke konci docházel dech. Tři a půl hvězdy dávám i za štěk Christophera Lee. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nepovedená záležitost, s úhlednými upravenými blond i černovlasými čarodějnicemi, vinnými či nevinnými a pohádkovým scénářem. Naprosto nepřesvědčivý Cage, si zde se známou držkou Perlmanem, po desítkách let vraždění ve jménu boha uvědomí, že zabíjet ženy a děti je trošku moc a vydávají se do neznáma napříč osudu. Díky nesmyslnému scénáři, se v prvním městě kam dorazí, zaplete do výpravy někam do Severákova a pohádka má jasný cíl. Spasit, tehdy asi jen Evropu, před morovou ránou a přitom si trošku pohrát s vlastními morálními hodnotami. Ještě méně jak tuctovej scénář má vše, směšné dialogy z 21.století, na poslední chvíli padající lanový most, od začátku do konce stejné herecké výrazy a hrdinské pohřbívání. 2 za dobré prostředí, to ale z peněz vynaložených na tuto komickou snahu je povinnost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Drive Angry, kde jsem taky dala 3*, jsou tohle mnohem menší 3*, ale 2* mi přišly málo. Hon na čarodějnice není až zas tak hroznej film. Příběh by ušel, výprava i lokace taky, výběr herců schvaluju. Akorát teda to cameo Christophera Lee navíc celýho obalenýho vředama, no že se vůbec obtěžoval. Pak mi vadilo, že Cage hrál opět tu svou postavu drsňáka se srdcem na správným místě, co ho trápí nějakej ten hřích minulosti znázorněnej... a teď s všichni podržte... flashbackem! No ano! Stále se vracejícím ve snech, tak! A hrdinskejch proslovů mohlo bejt míň. Některý úseky se ale celkem povedly, jako například hledání čarodějky v noci ve vesnici, útok vlků a konečný zúčtování by taky prošlo, když už nic tak se tam aspoň pořád něco děje. Dokonce se sem tam objeví náznaky středověký atmosféry. Asi furt to lepší z Cageovy poslední tvorby, ale Drive Angry je výrazně zábavnější. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)
  • Pro některé scény bylo zapotřebí také divokých zvířat. Proto filmaři najali Zoltana Horkaie, který v Maďarsku chová přes dvě stovky zvířat - vlků, medvědů, kanců... a trénuje je právě pro účely filmování. (Taninaca)
  • Necelou tisícovku trikových záběrů, tedy bezmála půlku ze všech ve filmu, měli na starosti trikaři z pražského studia Universal Production Partners (UPP). Osmdesátka odborníků v čele s Viktorem Müllerem pracovala rok na vytváření digitálních herců pro bojové sekvence, 3D modelech šelem a na dalších vizuálních efektech, díky nimž se hrdinové brání vlkům, bojují s démony či přebíhají provazový most nad propastí. (ČSFD)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama