Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (22)

Chase Wright Vanek

  • K herectvu sa dostal nečakane, keď tvorcovia hľadali mladého Michaela Myersa pre film Halloween II (2009). Pôvodný predstaviteľ Daeg Faerch z prvej časti bol už na malého chlapca privysoký. Na kasting sa prihlásil a rolu získal. (Scraffy)

247°F (2011)

  • Scout Taylor-Compton a Tyler Mane se již setkali na plátně filmů Halloween (2007) a Halloween 2 (2009), kde ztvárnili role sourozenců Laurie Strode a Michaela Myerse. (korbitch22)

Captain Clegg (1962)

  • Fiktivní hudební skupina Captain Clegg & The Night Creatures, která se objevila ve filmu Halloween II od Roba Zombieho, byla pojmenována podle obou názvů tohoto snímku. (liquido26)

Halloween (2018)

  • Spoiler: Ve filmu se vyskytuje řada odkazů na předchozí díly.
    - Původní Halloween (1978) připomíná například scéna se školním oknem, postava pod prostěradlem či pohled na bojem znavené hlavní hrdinky (ovšem v prvním filmu jen Laurie - Jamie Lee Curtis). Nůž zde drží pro změnu Lauriina vnučka Allyson (Andi Matichak).
    - Během koledování do Michaela (James Jude Courtney) vrazí dítě s přehrávačem na rameni, podobně jako se stalo v Halloweenu II (1981).
    - Michael zde také navštíví dámu v červeném županu a natáčkách, která si připravuje sendvič, stejně jako v Halloweenu II.
    -
    V čase 59:20 lze zpozorovat tři děti v kostýmech kostlivce, čarodějnice a dýně. To je odkaz na Halloween III (1982), v němž právě tyto masky byly součástí příběhu. 
    -
    Benzinka, u které novináři zastavují, je velmi podobná té z Halloweenu 4: Návratu Michaela Myerse (1988). Také zde se Michael staví u mechanika pro kombinézu.
    - Dvojice policistů hlídkující před domem Laurie připomíná dvojici policistů z Halloweenu 5 (1989).
    - Scéna z toalet na benzince připomíná scénu z Halloweenu: H20 (1998), kdy na odpočívadle zastaví matka s dcerou, která potřebuje na toaletu.
    - Novinář Aaron Korey (Jefferson Hall) se s Michaelem setká na toaletě a skončí podobně jako Joe Grizzly (Ken Foree) v Halloweenu (2007).
    - Dr. Sartainovi (Haluk Bilginer) šlápne Michael na hlavu podobně jako Howardu Boggsovi (Jeff Daniel Phillips) v Halloweenu II (2009). (baronGrga)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama