Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 18
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele KyleReese k tomuto seriálu (2)

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Jak to tu čtu, tak většina čekala nebo by si přála, aby zemřela alespoň polovina postav. Jenže proč by potom bylo těch osm sérií? Vždyť jsou tady ještě rodinné sváry, nedokončené seznamy, dluhy splatitelné jedině krví a souboj o sedm království. Tak je celkem jasné, že žádný z rodů nevymře po meči:-) No a, že noční král dopadl jak dopadl, díky jiné postavě než se všeobecné čekalo, je jen chyba diváků, kteří si vytvořili nejrrůznější teorie a ty jim prostě nevyšly. Když už jsem u nočního krále, tak k čemu všechno to dračí sklo, Valyrijská ocel a oheň, když on si, na rozdíl od předešlých sérií, z toho nic nedělá, opět stačí zvednout ruce a jedeme repete. Kam se hrabe Thanos!! Pokud jde o bitvu, tak není špatná, zejména s ohledem na noc a zasněženou krajinu, ale viděl jsem mnohem lepší. Naštěstí mně nikdy nebral hype, tak nevím co se o ní psalo a říkalo předem:-) Nejlépe z toho paradoxně vychází stealth pasáže z interiéru. George Martin je určitě v klidu, protože kluci televizní si jedou svoji linii a nesnaží se kopírovat jeho, což někoho vytáčí k nepříčetnosti a druhého nechává klidným a spokojeným. Kdo čekal, že tohle bude konečné "rozseknutí" seriálu, tak zatím jsme teprve v polovině sezóny a do konce je "daleko". Však ony ty postavy ještě umírat budou, žádný strach:-) ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Konečně se stalo to, na co jsem čekal od začátku sedmé série a už jsem ztrácel naději, že se to stane!! Daenerys došla svého konečného stádia vývoje v mocichtivého Targaryena. Pro koho je totiž chování Dany nepochopitelné, nejspíš pozorně nesledoval její příběhovou linii. Zároveň, ale vyšel najevo jeden neduh a to, že tvůrci měli zachovat formát 10 epizod pro přesnější vykreslení událostí a "odcházení" hlavních postav postupně s grácií a ne ve spěchu. Tak se totiž stalo, že např. se Cersei a Jaimem se naložilo naprosto nedůstojně. Uvažuju, jestli při rozhovorech s tvůrci o největší televizní bitvě v případě Nočního krále, se raději neměli zmínit o pekle v Králově přístaviští. Poprvé v seriálu byl opravdu využit potenciál draka a tak chápu ten šok diváků, že nebyl okamžitě sestřelen, nýbrž udělal přesně to, co prorokoval Jaime po bitvě s Dany v minulé sérii. Ta podívaná byla úchvatná a člověk měl chvílemi až hrůzu, že se to skutečně kdesi, tam za horami, skutečně děje! Ten chaos, ta panika, nemožnost se schovat, kam se hrabe bitva o Winterfell. Díky bohu se nám tak změnilo psychologické rozpoložení hlavních postav a před finále není vůbec jasné jak to dopadne. Užil jsem si Cleganebowl, který byl mnohem osobnější a lepší než moje očekávání. Některé jiné postavy se naopak chovaly nelogicky, jako by se už chystaly do hrobu a tušily konec seriálu. Chápu, že se hodně fanouškům zbortily jejich teorie a tužby, ale hodnotit kvůli tomu negativně epizodu seriálu, mi nepřijde fér. No nic, za mně hodně dobrá epizoda a těším se na finále.... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama