Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 27
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele DrobekSKS k tomuto seriálu (54)

Série 1 (2011) (S01) 

První série je nejvíce o dialozích mezi postavami. O skvělých dialozích mezi skvělými postavami! Na pořádnou akci, která přijde zhruba po půlce série, se ale také vyplatí počkat. Skvělý start nejlepšího seriálu současnosti! ()

Zima se blíží (2011) (S01E01) 

Parádní úvod do ještě parádnějšího seriálu. Divák je okamžitě vhozen do světa intrik a podvodů. Také zde lze poprvé vidět dnes již legendární postavy. (Jaime Lannister, Tyrion Lannister, Ned Stark, Jon Snow...) ()

Královská cesta (2011) (S01E02) 

První záblesk mega čuráka Joffreyho, skvělý dialog mezi Jonem a Tyrionem (plně doceněný až v dalším průběhu seriálu) a problémy dvou Targaryenů mezi Dothraky. Skvělá epizoda. ()

Lord Sníh (2011) (S01E03) 

Viserysovi začíná pomalu docházet, že Drogovi je úplně u jeho svalnaté zadnice kdo sedí na nějakém železném křesle za otrávenou vodou. Tyrion si obhlíží zeď a nepřestává se divit. Překvapený je i Jon, ale on ani jiný být neumí. Aby toho překvapení nebylo málo, tak chudák starý Ned se také nepřestává divit tomu, kolik zlatých dluží koruna... Trošku pomalejší epizoda, ale stále si drží skvělý standart. ()

Mrzáci, bastardi a zlámané věci (2011) (S01E04) 

Na scéně se konečně objevuje jedna z nejzajímavějších a nejdůležitějších postav - SAM! Tyrion se chudák objevil ve stejné hospodě jako nasraná vlčice Catelyn. Zhrzený blonďáček Viserys si opět dovolil na Daenerys, ale opět dostal přes pičku.... Výborná epizoda se skvěle gradujícím závěrem. ()

Vlk a lev (2011) (S01E05) 

Poprvé se zde objevila hnusačka a jedna z nejhorsích postav Lysa... brrr. Celé epizodě naprosto kraluje souboj mezi Jaimem a Nedem ()

Zlatá koruna (2011) (S01E06) 

Skvělá scéna rozsudku nad Horou z úst Neda! To mělo grády. Viserys se KONEČNĚ dočkal své zasloužené koruny po které tak dlouho toužil... ()

Zvítězíš, nebo zemřeš (2011) (S01E07) 

Hned tři skvělé scény. Drogův proslov tuto epizodu absolutně ovládl! Rozhovor mezi Cersei a hloupým Nedem byl také velmi zajímavý a závěrečná scéna byla jak se patří šokující. ()

Bodej ostrým koncem (2011) (S01E08) 

Výborná akční epizoda, Aryin první zářez! Robb adekvátně reaguje na uvěznění svého otce a Jon se poprvé setká se skutečnou hrozbou. ()

Baelor (2011) (S01E09) 

Poprvé jsme mohli vidět asi nejvíce slizkého lorda - Waldera Freye. Rozpočet nám bohužel nedovolil vidět bitvu, ale přijdou další. Závěr epizody nám poté poprvé připomíná, co to vlastně sledujeme. Jo a "nejlepší válečník" Drogo je úplně v hajzlu... ()

Oheň a krev (2011) (S01E10) 

Tentokráte dvě skvělé scény. "THE KING IN THE NORTH" je stále jedna z mých oblíbených a ta úplně závěrečná také sakra stojí za to! ()

Série 2 (2012) (S02) 

Velká škoda, že jsme neměli šanci vidět bitvu mezi Starky a Lannistery. Bitva na Černovodí byla ale úžasná. Chudák teplouš Renly zemřel stejně rychle jako si zvládl namluvit, že je král. Jon se dostal do zajetí divokých a Daenerys konečně vymrdala s oligarchy z Qarthu. Velmi dobrá série, jen škoda absence bitev na severu. ()

Sever nezapomíná (2012) (S02E01) 

Jedna z mých nejoblíbenějších postav a jediný pravý král Stannis je konečně na scéně! Budou se dít věci! Noční hlídka zatím hledá přístřeší a kydá hnůj. Ale nejlepší na tom všem je, že se konečně objevila Carice van Houten! ()

Noční krajiny (2012) (S02E02) 

Mistrná hra lorda Tyriona a návrat Theonka "Gredžojc" domů. Jak sladké. ()

Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít (2012) (S02E03) 

Tyrion stále více dokazuje, že je lepší, než jeho "soupeři" z malé rady a že se s ním prostě musí počítat. Renly se snaží také dostat na trůn a po Carice van Houten tu máme další super kost - Natalii Dormer! Škoda jen, že závěrečná bitva nebyla za světla. ()

Zahrada kostí (2012) (S02E04) 

Vstupem do města, jehož jméno jsem si ani nikdy nezapamatoval začíná nejnudnější část jinak skvělé příběhové linky Daenerys. Dialog bratří Baratheonů je opravdu skvostný, Renly je opravdu sympaťák a Stannis mnohdy neví, jak na něj reagovat. Tyrion opět dokazuje, že je mistrem zákulisních her. Arya se konečně setkává s Tywinem. Závěrečná scéna je opravdu nechutná a šokující, ale přesto úžasná. ()

Duch Harrenhalu (2012) (S02E05) 

Spor bratří Baratheonů byl vyřešen vcelku rychle a elegantně. Tyrion a Bron odhalili plány Cersei na obranu města, naštěstí se této mocné zbraně zhostil jediný z rodu Lannisterů, který používá mozek - on sám. Příběh v Qarthu je velice nudný, jediným zpestřením je divoch, který chce před zraky všech ukrást zlatou sochu. ()

Bohové staří a noví (2012) (S02E06) 

Theon se projevil jako intergalaktický čůrák, Arya s Tywinem vedou velmi zajímavý rozhovor a Jon Snow narazí na hlídku divokých. Robb se bohužel stále více stává objetí vlastního ega a emocí. Linka v Qarthu je stále o ničem. ()

Muž beze cti (2012) (S02E07) 

Jaime se vrací ve velkém stylu. Jon se svou novou obětí vede pro něj velmi nepříjemný rozhovor a Arya s Tywinem probírají velmi zajímavé věci. Děj v Qarthu se naštěstí blíží ke konci. ()

Princ ze Zimohradu (2012) (S02E08) 

Stannis už je blízko a atmosféra houstne. Jediný, kdo je schopen ho zastavit svou chytrostí je Tyrion. Toho ale jako vždycky nebere nikdo vážně, snad jen Varys. Jon v zajetí divokých putuje vstříc králi za zdí a Robb si pod sebou i nadále podřezává větev. Kromě Tyriona se z hlavních postav chová logicky jen Arya. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama