Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

rozpačitej začátek a po 5 dílech ještě rozpačitější průběh..jako by ten seriál vlastně o ničem nebyl..entita ukrývající se na lodi je zatim tak přízračná jako neviditelná jako nepochopitelná jako úplně zbytečná..postavy jsou na astronauty dost nevyrovnaný osobnosti s bohatou minulostí, která by každýmu normálnímu člověku řekla, že tyhle lidi se z ní asi jen tak nedostanou..uvidíme jak se to vyvine.. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Tohle komorní scifi má po scénáristické stránce hodně problémů, přes úžasný vizuál z něho čiší amatérina scénáristů (od citu pro reálnost a uvěřitelnost situací až po vůbec způsob vyprávění a odvíjení děje). Nicméně, co mě ovšem iritovalo nejvíce byly realtime videohovory s centrálou na zemi a podobné rádoby eye-candy vychytávky, pro jakéhokoliv fanouška scifi nejeden WTF moment zaručen v každém díle. // Po posledním díle musím uznat, že celou druhou polovinu jsem hltal doslova jako maliny a Defying Gravity mi velmi přirostlo k srdci. Škoda, že se již pokračování nedočkáme. ()

Reklama

Brady 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální seriál, který má podle mne ambice stát se nejlepším sci-fi seriálem současnosti. Geniální příběh, geniální tajemství, geniální reálnost, geniální charaktery postav, . . . Prostě geniální každým coulem. Strašně mne mrzí nízká hodnocení od ostatních. Opravdu nechápu, jak někdo může dát jednu *, a pak mít jako hlavní argument fakt, že hozené rajče letí a položený míček stojí (viz PDcz). To mne fakt dostalo. Pak jsem se ale podíval na další hodnocení od dotyčného, kde u skvělého seriálu KINGS uvažoval nad odpadem (83% na čsfd) a pochopil jsem, že pro někoho inteligentní seriál = nudný seriál. Je mi líto. :-) Bohužel podobně smýšlí asi většina americké populace a já se jen děsím toho, že tento seriál stihne podobný osud, jako další vesmírný seriál jménem FIREFLY. Pevně doufám, že ne. ()

Ondriss 

všechny recenze uživatele

Parádní scifi románek a levitujících blikajích.. špagetách -) S citem použitá hlavní postava zároveň jako vypravěč, jako ostatní nevypouští žádné velké myšlenky, jen aktuální prožitky a pocity spojené s minulostí. To u mne zabodovalo a hned jsem se stoprocentně ponořil do děje. Odpouštím i trochu nudný střed první, a bohužel jediné serie - protože být na takové lodi zákonitě musí být nuda a je dobré, když to dýchne i na diváka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som pred rokmi nejakých 7 dielov a pripadalo mi to strašne naťahované. Posádka ma nenadchla aj keď po hereckej stránke bola obsadená solídne a pár mojich obľúbencov sa medzi nimi nájde. Bohužiaľ nemali čo hrať. Triková stránka bola tiež slušná a kulisy lode pekné, ale najväčším sklamaním pre mňa bolo to, že dej na lodi nebol príliš zaujímavý a tak si scenáristi museli vypomáhať otravnými flashbackmi na život posádky na zemi, vďaka čomu sa odhalenie hlavnej pointy neustále odďaľovalo a keby seriál predčasne nezrušili, tak by to určite naťahovali x sérií, čo by som aj tak nevydržal. Takže ma nemrzí, že seriál zrušili a je mi jedno, či ho stihli nejak narýchlo uzavrieť. Aj tak to bola nuda od začiatku. 4/10. ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama