Reklama

Reklama

Strážce pořádku

(seriál)
  • USA Justified (více)
Trailer 1
USA, (2010–2023), 60 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Předloha:

Elmore Leonard (kniha)

Hrají:

Timothy Olyphant, Nick Searcy, Joelle Carter, Jacob Pitts, Erica Tazel, Walton Goggins, Jere Burns, Natalie Zea, David Meunier, Jonathan Kowalsky (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto dramatického seriálu je příslušník US Marshals, Raylan Givens. Je prototypem klasického muže zákona, příliš nemluví a když jedná, tak to stojí za to. Jeho nekonvenční metody mu však způsobují problémy jak u jím vyšetřovaných osob, tak u jeho nadřízených. (matt85)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii. Hlavní oporou seriálu je bez pochyb Timothy Olyphant. Vědí to naštěstí i tvůrci, a tak Olyphant defacto nezmizí z obrazovky. Je ale škoda, že pro seriál s takovýmto námětem nebyl nikdo schopen vymyslet nějakou výraznější zápletku, která by spojovala všechny díly (jako je tomu třeba u Dextera, kde všechny díly spojuje jak hledání masového vraha, tak i vývoj Dexovy postavy). Takhle je to pouze seriál, jehož epizody spojuje jen hlavní postava, nikoliv příběh. Koukat ale budu dále, hlavně díky již zmíněnému Olyphantovi.____ V posledních třech dílech se ale situace dost vyhrotila a samotné finále v Bulletville (příhodné to jméno) bylo grandiózní. Proto zvyšuji hodnocení na 4 hvězdy.____ 2. a 3. série bezchybná, výběr vedlejších postav stejně geniální, jako byl výběro Olyphanta do hlavní role. 4. série ke vší dokonalosti přihazuje několik velice překvapivých událostí a slušnou porci nevybíravé brutality. Spolu s Homeland a Dexterem je Justified takříkajíc na bedně. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak by řekl Aleš - Miluju! EDIT: Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že to jde trošku dolů, ale jak jsem se malověrný mýlil. Jsem u konce třetí série a je to pořád neskutečně boží. A tak neskutečně dobře napsaný (samozřejmě stále v mantinelech "policejní soap opery" o bandě debilů z vidlákova), že nezbývá než koukat hladově dál. Nikdy jsem nechápal oblíbenost Walker Texas Rangera u svých vrstevníků a tohle je konečně Walker Texas Ranger pro mě. Jsem v půlce a už teď smutním, že to jednou skončí. EDIT 2: Dokoukáno a ano, byly chvíle, kdy už jsem se trochu nudil a kdy mě scénáristická "ekvilibristika" zdvíhala z gauče....ale pořád je parádní béčkovej krimi výlet mezi vidláky z Kentucky, kterej mi bude chybět. A proto tam nechám těch pět Raylanových klobouků, dlouho mi seriál nepřipravil tak pěkný chvíle a radost ze sledování a chtěl bych vzkázat všem těm lidem tam v Brně, co je znám, že je to skoro tak dobrý jako jejich máma. ()

Reklama

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant jako Raylan Givens byla vážně výborná volba. Vůbec mě zaujala celková atmosféra Harlanu, kde se k sobě všichni chovají jak kamarádi, usmívají se na sebe, ale pod povrchem to silně vře. :) 1. série: 3* - kvalita mírně kolísavá, ale má několik výborných dílů. 2. série: 5* - o dost lepší, nez první, klobouk dolů. ;) 3. série: 3*, 4. série: 4*, 5. série: 5*. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nejedná se zde o typickou kriminálku, kde by na začátku byla vražda a celou epizodu by se vyšetřovala. Zde se zločin stane klidně teprve až v polovině dílu, nebo k němu nemusí dojít vůbec. Jde spíše o drama zaměřené na postavu Raylana, která je zajímavá sama o sobě, a dokud je na obrazovce, všechno klape, tak jak má. Ale v okamžiku, kdy je kamera věnována někomu jinému, třeba dvěma pachatelům, jak si pět minut spolu povídají, věci začnou skřípat. Většina dílu je založena na dialozích a jen malému procentu skutečné akce, proto jestli hledáte napětí v podobě neustálých přestřelek či honiček v autech, porozhlédněte se někde jinde. Jestliže ale ujíždíte na drsných chlápcích, kteří za každých okolnostech vypadají "cool" a přáli byste být jimi, Justified vám v tomhle může vyjít vstříc. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria: Jediná výhoda Justified oproti ostatným seriálom (aspoň pri pohľade na prvú sériu) je Timothy Olyphant. Ten chlap má charizma, do svojej role sedí a vie predať aj lacnejšie hlášky. No mimo to seriál ničím iným nevyčnieva. Zo začiatku epizódové zápletky ponúknu trocha humoru, neskoršie diely sa zase sústreďujú na hlavnú dejovú líniu, no dokopy sa to nikdy poriadne nenakopne a celá prvá séria pôsobí prevažne priemerne. 70% ()

Galerie (709)

Zajímavosti (16)

  • V úvode epizódy je spomenutý známy westernový seriál vychádzajúci z pôvodne z rozhlasovej hry Gunsmoke (od r. 1955) a Utečenec (od r. 1963). (Real Tom Hardy)
  • Autor předlohy k seriálu Elmore Leonard sice postavu Boyda původně použil pouze v povídce Fire in the Hole, kde ho i nechal zemřít, ale nakonec ho po letech znovu využil v románu Raylan. Natolik si totiž zamiloval co tvůrci a Goggins s Boydem udělali. Zdroj: Entertainment Weekly (DaViD´82)

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Strážce pořádku hlásí návrat

Strážce pořádku hlásí návrat

15.01.2022

Fanoušci drsných mužů v kloboucích pozor, kabelovka FX má pro vás totiž dobré zprávy. Čerstvě totiž odmávala po sedmi letech pokračování seriálu Strážce pořádku, jehož nová série ponese název… (více)

Reklama

Reklama