Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Maggie Q je sice zatracene sexy (kdyz si odmyslime ty jeji jednicky :), ale Nikitu bych jí nevěřil ani za mák... i ty soubojový scény mohly být lepší, i když, pravda, tam, kde bojuje někdo jiný než ona, to celkem ujde... Za mě zklamání, na kanadskou klasiku to nemá, byť ani ta nebyla místy "smíchuvzdorná"... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že o pokusu vyvařit něco z kultovního filmu Nikita komickým seriálem La Femme Nikita alias "Brutální Nikita" (a že teda byla brutální...) korunované Made in USA remakem, jsem se na seriál díval se skepsí a pořádnou... prakticky sledovat jsem ho začal jen proto, že dle IMDB šlo o jeden z nejlepších seriálů poslední doby... No a jak to dopadlo? Díky Maggie Kvéčku je na co koukat (takže dobrý - už jen že není blond je za jednu hvězdičku navíc). Michael (Shane West) taky není na první pohled nesympatický retard a dějově dokáže upoutat natolik, že si nepřipadám jako při sledování seriálu pro děti (viz V utajení). Není to žádná řezničina jako by se dalo čekat (přece jen jde o zabíjení) a je to v rámci mezí celkem vyvážené, že nejsem za hlupáka (přece jen jde o zabíjení). To dokonce i přes občasné nelogické zvraty v ději nebo drobné nedomyšlenosti (ale fakt jen drobné) které v mém hodnocení stojí seriál právě jednu hvězdičku do mínusu. Seriál totiž má potenciál a já jen doufám že si to nepokazí tím, že začnou flákat zajímavý scénář ještě víc než teď... (o nějaký čas později). Tak už je to tu... #4 řada byl poslední hřebík do rakve. Tedy řada... šest epizod. Prakticky konec té třetí byl opravdu... řekněme "neuspokojivý" a diváci to nechali znát. Díky tomu byla čtvrtá řada zaříznuta hned v zárodku. Alespoň jsme se dočkali po likvidaci Divize, Dozoru, Obchodu a nakonec Skupiny zdárného konce ;). Za sebe tedy třetí i závěrečná "miniřada" nezasluhují víc než 3 hvězdičky... RIP Nikita... ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

SEASON I. - K seriálu jsem se dostal čiště náhodou, ale ihned, co jsem viděl postery a přečetl pár komentářů s kladnými reakcemi, řekl jsem si, že to zkusím. A udělal jsem zatraceně dobře. Nikita je podle seznamu letošních seriálů nejakčnější a po zhlédnutí první řady to musím jen potvrdit. Ve dvaadvaceti dílech nám Maggie Q servíruje skvělé osobní souboje, přestřelky a dobrý příběh v jednom. I když ze začátku, tak prvních šest sedm dílů, jsem měl trochu problém tomu přijít na chuť, od nějakého osmého dílu to byla perfektní jízda se spoustou zvratů a akce. Navíc Maggie se na tuto roli skvěle hodí, je smrtící a sexy zároveň. I další herci vynikají, třeba Shane West, sexy Lyndsy Fonseca nebo Xander Berkeley. I když se tam celkem dost často objevovaly drobné blbůstky a vše bylo vždy dokonale načasované, i přes to všechno jsem velmi spokojen a už těším na další řadu. 80%. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný začátek slibné série. Dialogy jsou sice trošku klišoidní, ale nic, z čeho by člověk krvácely bubínky. Maggie Q má přesně to, co si představuji pro nekompromisní agentu - je sexy, chladná a výkonná. Je sice hubená jako tyčka od nanuku, ale to neznamená, že neumí rozdávat rány (Bruce Willis by mohl vyprávět). Už v prvním dílu se navíc příběh začíná pěkně "špiónsky" zamotávat, takže potenciál tu je. Uvidíme, jestli bude využit. Edit po finále první série: Nakonec jsem více, než spokojen. Zajímavě propletené, kvalitně zpracované akční scény, povedené charaktery jednotlivých postav. Doufám v druhou sérii. Edit po finále poslední série: Po zhlédnutí poslední série mohu konstatovat, že jde o jeden z nejlepších špionážních seriálů posledních let. Zajímavé a překvapivé zvraty, skvělí záporáci, neustálý nádech konspirace, kdy je jasné, že za každý stojí někdo další a další a opravdu uspokojivé finále, což je velké plus. Jsem naprosto spokojen. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že z původní Nikity jsem viděla zhruba dvě epizody a nijak mě to nezaujalo. Naopak tohle provedení mě zaujalo už od prvního dílu a všichni víme, že ty bývají nejslabší. Hvězdička Lyndsy díky tomuhle seriálu pořádně stoupla, ale stejně tak podala úžasný výkon Melinda a její role záporačky Amandy. Akce a napětí zde rozhodně nechybí. A co má být, že některé díly trochu dějově pokulhávají? Všechny seriály takové epizody přeci mají. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Postava Carly (Erica Gimpel) je směsicí dvou postav z původního seriálu Brutální Nikita (od r. 1997), a to Nikitiny (Peta Wilson) důvěrné kamarádky a sousedky Carly (Anais Granofsky) a zakladatelatelky Sekce 1 Adriany (Siân Phillips). (Fevas)
  • V devíti epizodách se objevila v roli senátorky Alberta Watson. Ta hrála jednu z hlavních rolí v kanadské verzi seriálu - Brutální Nikita. (Shaman::..)
  • Kasting pre Maggie Q (Nikita) prebiehal vcelku rýchlo. Chceli totiž krásnu ženu, ktorá dokáže bojovať a aby diváci uverili, že dokáže držať ozajstnú zbraň. Pre túto rolu teda bola perfektná. (challik)

Reklama

Reklama